Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Probao sam to, i radi. Jos samo da namestim ove programe i igre sto nece apdejt, a bez apdejta ne mogu da igram. Hvala momci

Meni radi sve na poslu sa 42 računara na 2004.

Ne vidim problem ni sa drajverima ni sa ničim opisanim.
Doduše identične su mašine, moguće da me zaobišlo, ali onda ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da me 42 korisnika odjednom pitaju zašto mi zvuk ne radi [emoji3]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Doduše identične su mašine, moguće da me zaobišlo, ali onda ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da me 42 korisnika odjednom pitaju zašto mi zvuk ne radi [emoji3]
Ti si zadužen u tvojoj firmi? Je li bilo već sličnih situacija, problem sa svakom mašinom?

Nikad. Mada ja sam podigao WSUS i prvo sebi dam update i ako radi poslije 10 dana (obično krajem mjeseca zbog velikog ažuriranja drugog utorka)...
Mada kod mene je brand name (Lenovo) sve je integrisano (njihovi drajveri)

Korisnici su na user i nemaju nikakvu slobodu mimo toga... V

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Ja sam odradio force update na 4 komada u firmi, nije bilo problema. Na većinu od onih koji imaju 10-ku (30 i kusur) došao je automatski apdejt, na neke još nije. Dva tipa mašina, nekoliko različitoh notebook-ova, 3 kompa van šablona.

Ja sam na laptop Elitebook G4 apdejtovao 2004 i radi sve savršeno.
Nikakv problem ni zamerka.

Poslato sa YAL-L41 pomoću Tapatoka

Meni je t430 thinkpad savrsen na 2004 i ssd samsung evo 860 500gb

Koji je najjednostavniji način da se isključi apdejt na win 10? Kod sporijih laptopova, zna da potraje satima, a korisnicima ničemu ne služi. Koriste par programa i toliko.

Koja je razlika u ryzen balanced power planu i balanced od ms-a ? Zna li neko i sta je bolje koristiti ?

v. 1909
Nisam nikada ranije primetio, jer nisam nikada ni pokušao. Možda je ovako oduvek.
Notepad. Dodam nešto na postojeći fajl, alt-f4 i izađe ono da li da snimi ili ne. I tu alt-f4 automatski snimi izmene i onda zatvori Notepad.

Hands-on with Windows 10 build 20161 showcasing the new Start menu

[YOUTUBE]CaJku1WDLps[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dva puta BSOD nakon pokusaja update-a na 2004, oba puta razlicito nesto i nakon restarta bez ikakve promene ili bilo cega butuje se W10 u 1909.

Odradjeno perfektno kao i obicno, i to sam jos kao dao neko vreme da ispeglaju te bubice.

Najbolje je ovde pratiti sva izdanja Windows-a

https://changewindows.org

20161 je izašao 1. jula i trenutno je FAST ring, ISO još nije izašao :)
To te neko slagao [emoji38]

Napravi ga sam , ako želiš.

fe8390645ec3805da92074f3b7cfe94a.jpg

Pa može da se "namunji", ali ms ne izbacuje ISO dok ne bude slow ring ili po novom beta.

be63c233f03586473dc5a970f53d284d-768x553-1.png

Nema potrebe žuriti pogotovo što ima dosta bagova.

To su sada promenili imena, inaće je bilo više kanala. Skip ahead, Fast, Slow i release channel. Ja sam oduvek imao najbrži ring na drugom disku. Trenutno na Developer i bolji je od 2004.

Vrh Dno