Marko207
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.01.2006
- Poena
- 360
Nije hteo neki stari računar da se ugasi tj umesto gašenja radi restart i tako u krug. Al pošto ga ne koristimo ne mogu da se udubljujem interesuje me jedna druga stvar. Da li neko ima laptop od oko 13-13,5 inch? Uzeli smo neki dell latitude sa IPS panelom zbog obrade fotki. U podešavanju wina rezolucija mora da ide na 125-150% da bi ikonice bile pregledne veličine kao i tekst. Prvo je primećena loša rezolucija programa tipa Google earth, izgleda kao da je otvoren na xp-u. Zatim neki programi izgube gornju ili donju statusu traku pa ne može da se uđe u neke opcije programa. Ako se rezolucija smanji na 100%, sve bude u redu ali je sve na ekranu sitno. Jel postoji neko rešenje za to, da li je to neki bug u winu ili programi nisu kompatabilni sa tom veličinom ekrana? Možda treba da se ubaci neki drugi windows. Kupljen je sa win10 ne znam da li legalnim. Toliko ide na živce da mi se menja laptop. Čini mi se da je preglednost fotografija mnogo bolja na nekom lenovu sa fhd ekranom.
Bacila je svemir zeku.
Za vas koji imate problema sa skaliranjem i mutnim fontovima: http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplorer.com/
Imao sam isti problem na svom laptopu, mutna slova ako povećam skaliranje, sve izgleda kao da je razvučeno. Sa ovim programčetom toga više nema.
Ja sam pokušavao da ubedim wmware player 12 da skalira guest mašinu i to jednostavno nije moguće podesiti.
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Jedino pro verzija vmware-a (workstation pro) ima podešavanje za skaliranje.