- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Nekome je reklamni pano, nekome mesto za korisne informacije - vreme, vreme (prognoza), novi mejlovi, poruke, alarmi... i lepa slika 
Sign-in ekran je namerno tako ******ski postavljen da bi služio kao reklamni pano. Inače može da se isključi i na Pro verziji. Potrebno je da imaš ili postaviš šifru na nalogu (kasnije je isključiš ako ti ne treba) i tada imaš mogućnost da iz Settings > Accounts > Sign in options isključiš paljenje Sign in-a posle sleep-a.
Da, vidim sada. Ali to je valjda taj isti ekran? Mene je u početku nerviralo što mi posle sleep-a traži da kliknem prvo na sliku, pa na Sign in, a nemam nikakvu šifru i jedini sam korisnik. To ne može da se promeni na prvi pogled, tek kasnije sam proguglao i video da se opcija dobije tek kad postaviš šifru, ovako ne možeš da menjaš (nema uopšte te opcije).
I naravno da je reklamni pano kad su ovako postavili.
U stvari je bilo malo smešno sa tim. Na jednom IT forumu jedan amerikanac postavio sliku Uvca kao desktop. Ja mu rekoh da sam bio tamo a on pita "Zar si išao čak u Sibir (Siberia)", pomešao čovek sa Srbijom.Ako je bilo onda divno [emoji6]
Sent from DeadOS W10M
Nekome je reklamni pano, nekome mesto za korisne informacije - vreme, vreme (prognoza), novi mejlovi, poruke, alarmi... i lepa slika![]()
Ne mogu se brisati na taj nacin integrisani drajveri, samo oni naknadno instalirani.Probaj stari štos, valjda radi i na 10ki. U device manager-u unistall taj drajver sa opcijom brisanja drajvera. Onda instaliraj taj drajver koji hoćeš. Trebalo bi onda da samo njega instalira.
Sta mislite jel definitivno riknjava hdd
Probaj ovo. Primer je za UTF8, pa samo promeni u Unicode.
Problem je što je to više hakovanje, jer ne počinješ nikad novi dokument, nego otvaraš postojeći, ali bi trebalo da se ponaša isto.
S druge strane, radi samo ako nove fajlove kreiraš kroz New Text Document opciju. Ako otvoriš drugačije Notepad, pa kucaš i ideš na Save, opet će biti na ANSI. Dakle, uvek moraš da mu podmećeš neki postojeći fajl sa već određenim enkodingom. Eventualno možeš da napraviš ovo kako je opisano, a onda dodatno da staviš u QuickLaunch (ili gde god) prečicu na propisno već snimljen prazan txt fajl, pa Notepad da pokrećeš samo kroz njega. Za svaki slučaj, namestiš da je taj fajl readonly, da se Save uvek ponaša kao Save As, odnosno baš kao novi dokument.
Iz nekog razloga, ubeđen sam da je postojalo i jednostavnije rešenje, ali sad ne nelazim ništa. Možda će neko drugi znati.
Teško je reći samo na osnovu ovoga što si opisao. Meni se Win10 podizao i tri sata posle ažuriranja (prekinutog, jer sam zaključio da se zaglavio), da bi se na kraju ispostavilo da je on automatski pokretao defragmentaciju svih diskova (bez ikakvog obaveštavanja), uključujući i USB. Otvori EventViewer i vidi da li on nešto prijavljuje. Pregledaj čak i stvar za koje ne prijavi problem, jer možda je nešto regularno trajalo dugo. A pregledaj malo i predefinisane taskove, ako već nisi. Ja sam ih uglavnom poisključivao odmah po instalaciji, jer ima puno gluposti koje mogu da zaglave mašinu.
Hard diskovi su mi obično pre crkavanja lagano pravili neke problemčiće, a ne odmah tako ozbiljno. Mada, davno mi je poslednji crkao. Pokreni neki test diska, pa vidi da li će nešto da kaže.
Otvori EventViewer i vidi da li on nešto prijavljuje. Pregledaj čak i stvar za koje ne prijavi problem, jer možda je nešto regularno trajalo dugo. A pregledaj malo i predefinisane taskove, ako već nisi. Ja sam ih uglavnom poisključivao odmah po instalaciji, jer ima puno gluposti koje mogu da zaglave mašinu.Pokreni neki test diska, pa vidi da li će nešto da kaže.
Ne znam dal li je ovo pravo mesto, ali ajde da pitan. Instalirah whatapp za PC na svom win 10 laptopu i ne stizu mi nikakve notifikacije. Tek kad udjem onda vidim da li ima sta novo. Za razliku od recimo vibera gde nitifikacije stizu malte ne u isto vreme kao i na telefonu. E sad, viber je instaliran iz prodavnice valjda je ona univerzalna app, a whasapp klasicno kao ostali pc programi, ali mislim da to ne bi trebalo da ima veze, ako vec postoji program/app za pc eed bi bio da ima i notifikacije ili ja samo ne znam da podesim. I aj usput, kad sam vec u toj tematici, kako da mi viber ne skida slike i snimke na komp kad mi neko posalje nesto?
Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari