Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da, da, nagradili. Kao što su nagradili i krekovane verzije. Sve dok ne dođe inspekcija koja te isto nagradi za trud.

Ne širi dezinformacije i pročitaj sam pre nego što postaviš nešto. Neko može da pomisli da si u pravu pa da bude ,,nagrađen" od inspekcije sa par desetina hiljada dinara.

Tebi nije dobro , da docice mi inspekcija u stan ili kucu da me kontrolise ... teska paranoja.

Naravno da MS nije hteo zvanicno da objavi da ce insajderi biti nagradjeni ...

Ponavljam , sebi nisam nikakav upgrade uradio, instalirao sam insajder jos od kad i vremenom prosla aktivacija preko accounta :) mnogima je tako bilo, ne znam da li moze i dalje..

Poslednja izmena:
Neće doći tebi, niti bilo kome, inspekcija u stan (bar za sada), ali će neko možda ovde da pročita tvoje lupetanje pa će takvu mašinu da stavi u poslovno okruženje jer, ***, tako se priča.

Rečeno je već, takva aktivacija je za običnog korisnika ok, za firmu nikako.

Neće doći tebi, niti bilo kome, inspekcija u stan (bar za sada), ali će neko možda ovde da pročita tvoje lupetanje pa će takvu mašinu da stavi u poslovno okruženje jer, ***, tako se priča.

Nije lupetanje :) svaki insajder zna o cemu pisem a ti ocigledno ne mozes da skapiras...
Ja nisam rekao da je to resenje i za firme ... to non stop ti forsiras kroz neku etiku , to je nesto drugo.

Ma savršeno me je briga za dobrobit MS-a i to što ih neko zavrće na malo drugačiji način. Protiv monopolista se i treba boriti na sve načine. ( :
Ali, mora jasno da se navede da tako nešto nije ništa drugo do samo još jednog načina za krekovanje i da nikako nije legalno. Neko drugi, ko se ne razume u tematiku može lako da pročita ovde i da nagrabusi.

Poslednja izmena:
Ma savršeno me je briga za dobrobit MS-a i to što ih neko zavrće na malo drugačiji način. Protiv monopolista se i treba boriti na sve načine. ( :
Ali, mora jasno da se navede da tako nešto nije ništa drugo do samo još jednog načina za krekovanje i da nikako nije legalno.

Nije bilo upotrebe kreka, hoces da ti crtam? jos uvek ne kapiras?

izvor verge :

If you install the latest Windows 10 preview (build 10130) on a machine and use a Microsoft Account that's registered for the Windows Insider program then you'll get the final version of Windows 10 free. Windows 10 will stay genuine, so you can clean install the preview right now and simply upgrade to the final bits for no charge.

http://www.theverge.com/2015/6/20/8818383/microsoft-windows-10-free-for-testers

Poslednja izmena:
Ma zvanična informacija iz prve ruke.

Nisam ni ja radio upgrade. Instalirao sam odavno one prve insider verzije desetke koristio i povezao na ms nalog. Kasnije sam dobio finalnu verziju. Nisam imao piratsku verziju. Mislim da je ovo legalna verzija.
Sam Ms je ovo i sam potvrdio ali je kasnije morao da koriguje izjavu, verovatno pod pritiskom, verzija je svejedno ostala legalna. Bila je odavno polemika o tome. Inače nisam povezan na insider nalog više, sve ostalo isto.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pazi, to što nisu onemogućili Insider naloge po završetku prve Insider faze ne znači, niti igde u licenci ili na nekom zvaničnom MS sajtu piše, da ste dobili besplatno Win10. I u tom linku koji si postavio piše samo da možeš i posle 29.7. da nastaviš da budeš Insider (tester) ili pređeš na regularnu konačnu stabilnu verziju. Čak je i specifično navedeno za drugi slučaj:
Or do you want to upgrade your Genuine Windows 7 or Windows 8.1 system that has been getting Windows 10 Insider Preview builds to the 7/29 release and stop being an Insider?
Jednostavno su vas pustili, jer im se tako isplati, ali nigde ta verzija neće proći kao legalna osim iz svoje kuće što isto važi i za regularno krekovanog pirata, jer su i jedno i drugo piraterija.

Регуларно крекован пират ће једном да буде проваљен па се стално очекује тако нешто. Инсајдер пребачен на не-инсајдер верзију је углавном легалан, мислим (али ми се баш не тражи по мејловима) да је била информација да може да се то уради и да се тако добија стварна фрај регуларна верзија. Наравно, то се не односи на фирме јер ту важе други закони.

Vi i dalje mislite da je to što ste odradili upgrade sa piratskih Sedmica i Osmica na Desetku legalan Windows?
Probaj takvu mašinu da koristiš u firmi negde da vidiš šta će inspkcija da ti kaže. ( :
Nije legalna, vec aktivirana. Kucni korisnici nece imati problema, sto je najbitnije. Za firme to ne vazi naravno (niti treba).

Za firme je, pre svega, potrebno da imate dokaz o kupovini tj. fakturu gde ste kupili windows, office ili bilo koji drugi softver, to kad vam dodje inspekcija ce prvo traziti. Ne vidim razlog zasto bi nekom palo na pamet da u firmi koristi upgradeovanu piratsku verziju, kako bi dokazao odakle mu taj windows?!

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Kod Windows-a to nema nikakve razlike, ili si kupio ili nisi. Krekovao si predhodni Windows, nemoj da pametuješ. I MS vidi kakvu verziju imate, ali im nije u interesu da bilo kako reaguje. Većina takvih korisnika neće nikada ni kupiti Windows, ali će zato znati na njemu da radi, pa se poslodavcu neće isplatiti da vrši obuku za neki drugi sistem (recimo neki besplati Linux koji bi mu podjednako završavao posao), odnosno biće mu mnogo lakše i jeftinije da kupi licence. Time dobija monopol koji može da kontroliše i dobro naplati.

Problemi nisu vezani na puno update-a, na Win10 ih ima već kao na Win7 i Win8(.1) zajedno. I upravo tada su se pojavili. Ako 9/10 novih instalacija ima problem sa update-om nešto tu ne štima.

Uopšte ne. Poznato je godinama da se dešavaju takvi problemi. Jedno s drugim nikakve veze nema.

Zvučaće smešno i ne želim da se iko uvredi.

S obzirom da godinama svima živima oko sebe a i šire sređujem računare....desilo mi se pre oko godinu dana problem sa Windows 7 Update-om.
Ranije se nije dešavalo, ali Update je bukvalno stojao na 0% preko 24h.

Naravno nije ništa uradio na kraju.
S obzirom da me strpljenje izdaje i da se tako neki glupavi problemi dešavaju....nemam ja živce više to da rešavam.
Bacio sam Win10 na taj računar i sad radi kao podmazan.

E sad što se tiče problema sa Update-ovanjem....
Osim gore-pomenutog problema sa Win7.....nikad pre nisam imao problema sa Update-om.

Ni na XP, ni na Win7 ni na Win10.
Uvek su se sve download-ovalo bez problema i instaliralo.

Ali sam zato video bezbroj računara koji su imali probleme.

Pretežno su to ljudi koji ni ne znaju da koriste računar.

Windows im kaže "please don't turn off your PC", ali oni ga restartuju jer nemaju strpljenja da sačekaju da se nadogradnja odradi/instalira.
Isto tako ljudi restartuju dok Windows radi (sam od sebe) Disk Check a ZNA SE da se to ne dira, već ga pustiš da odradi.

Možda to ide sa godinama, iskustvo i sve ostalo....

I možda bi trebalo da počnete da skidate neke pristojnije (nePREkrekovane) verzije Windows-a i tome slično: AIO, updated February2017 i tako te pokrpljene verzije koje TAMO NEKO krpi, slipstreamuje itd.
Jer i taj tamo neko nije niti programer Microsofta već neka ****** kojoj je dosadno u životu pa će sad on da skrpi nešto a usput i za*ebe.

Ja sam uvek imao "UNTOUCHED ISO", svakog OS-a koji sam koristio i nikad mi nisu zadavali glavobolje.

JESU.....jednog momenta kad sam počeo da glumim budalu koja će da slipstrimuje nadogradnje, drajvere i kojekakve gluposti u OS.

Windows-i poput onog prastarog LastXP-a i slično su ništa drugo do gluposti.

Jedno je kad već skineš "osakaćen" Windows pa kukaš kako ne radi.
A potpuno drugo je kad instaliraš LEGALAN UNTOUCHED ISO pa ga aktiviraš NELEGALNO.

Skinite na kraju krajeva "Media Creation Tool" pa svucite Win10 preko njega.
To vam je najsigurniji način da imate "netaknut" Windows.

I ja ne vidim poentu haha

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kako da rešim da se ne pojavljuju nepostojeći usb diskovi ?

Prilozi

• 2017-02-07 (14).png
    2017-02-07 (14).png
    204.2 KB · Pregleda: 121
ne mogu da verujem da ne mogu da kupim igricu na Windows 10 Store-u.....??? koja je fora, ne mogu da odaberem Srbiju, u Country/Region stoji United States i nemere da se menja....

* edit
posto mi je bio svez windows zaboravio sam Time & language > Region & language na Srbiju da stavim..... :D
resheno....

Poslednja izmena:
Ljudi jel se desava jos kome da Win 10 povremeno (ne uvek) kad hocu da ga ugasim,kao krene da se gasi i onda se samo kao izloguje i ponovo vrati automatski u Win?
I svaki put kad se to prvi put desi,nikad nisam posle uspeo tako da ga ugasim dok ga ili ne restartujem ili ga nasilno na dugme ugasim i posle toga bude ok i gasi se normalno neki period,a onda opet nece i tako u krug.
Ne desava se to toliko cesto,ali se desi.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Ljudi jel se desava jos kome da Win 10 povremeno (ne uvek) kad hocu da ga ugasim,kao krene da se gasi i onda se samo kao izloguje i ponovo vrati automatski u Win?
I svaki put kad se to prvi put desi,nikad nisam posle uspeo tako da ga ugasim dok ga ili ne restartujem ili ga nasilno na dugme ugasim i posle toga bude ok i gasi se normalno neki period,a onda opet nece i tako u krug.

Probaj da drzis shift i onda idi na shutdown.

Ne da se ugasiti, isto kao ovaj Vuk :)

Probaj da ga gasiš desnim klikom na Start pa onda u meniju odaberi gašenje. Nekako kao da lakše pozatvara sve što je aktvno nego na standardni način.

Evo još jedna mega kompanija koja voli da se *****ava sa OS koji nije za ozbiljne korisnike. Inače njihov obrt veći od cele Srbije.

Vrh Dno