Kod Windows-a to nema nikakve razlike, ili si kupio ili nisi. Krekovao si predhodni Windows, nemoj da pametuješ. I MS vidi kakvu verziju imate, ali im nije u interesu da bilo kako reaguje. Većina takvih korisnika neće nikada ni kupiti Windows, ali će zato znati na njemu da radi, pa se poslodavcu neće isplatiti da vrši obuku za neki drugi sistem (recimo neki besplati Linux koji bi mu podjednako završavao posao), odnosno biće mu mnogo lakše i jeftinije da kupi licence. Time dobija monopol koji može da kontroliše i dobro naplati.
Problemi nisu vezani na puno update-a, na Win10 ih ima već kao na Win7 i Win8(.1) zajedno. I upravo tada su se pojavili. Ako 9/10 novih instalacija ima problem sa update-om nešto tu ne štima.
Uopšte ne. Poznato je godinama da se dešavaju takvi problemi. Jedno s drugim nikakve veze nema.
Zvučaće smešno i ne želim da se iko uvredi.
S obzirom da godinama svima živima oko sebe a i šire sređujem računare....desilo mi se pre oko godinu dana problem sa Windows 7 Update-om.
Ranije se nije dešavalo, ali Update je bukvalno stojao na 0% preko 24h.
Naravno nije ništa uradio na kraju.
S obzirom da me strpljenje izdaje i da se tako neki glupavi problemi dešavaju....nemam ja živce više to da rešavam.
Bacio sam Win10 na taj računar i sad radi kao podmazan.
E sad što se tiče problema sa Update-ovanjem....
Osim gore-pomenutog problema sa Win7.....nikad pre nisam imao problema sa Update-om.
Ni na XP, ni na Win7 ni na Win10.
Uvek su se sve download-ovalo bez problema i instaliralo.
Ali sam zato video bezbroj računara koji su imali probleme.
Pretežno su to ljudi koji ni ne znaju da koriste računar.
Windows im kaže "please don't turn off your PC", ali oni ga restartuju jer nemaju strpljenja da sačekaju da se nadogradnja odradi/instalira.
Isto tako ljudi restartuju dok Windows radi (sam od sebe) Disk Check a ZNA SE da se to ne dira, već ga pustiš da odradi.
Možda to ide sa godinama, iskustvo i sve ostalo....
I možda bi trebalo da počnete da skidate neke pristojnije (nePREkrekovane) verzije Windows-a i tome slično: AIO, updated February2017 i tako te pokrpljene verzije koje TAMO NEKO krpi, slipstreamuje itd.
Jer i taj tamo neko nije niti programer Microsofta već neka ****** kojoj je dosadno u životu pa će sad on da skrpi nešto a usput i za*ebe.
Ja sam uvek imao "UNTOUCHED ISO", svakog OS-a koji sam koristio i nikad mi nisu zadavali glavobolje.
JESU.....jednog momenta kad sam počeo da glumim budalu koja će da slipstrimuje nadogradnje, drajvere i kojekakve gluposti u OS.
Windows-i poput onog prastarog LastXP-a i slično su ništa drugo do gluposti.
Jedno je kad već skineš "osakaćen" Windows pa kukaš kako ne radi.
A potpuno drugo je kad instaliraš LEGALAN UNTOUCHED ISO pa ga aktiviraš NELEGALNO.
Skinite na kraju krajeva "Media Creation Tool" pa svucite Win10 preko njega.
To vam je najsigurniji način da imate "netaknut" Windows.