Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nije bio besplatan nikada, bio je besplatan upgrade sa Sedmice i Osmice, ali samo sa legalno kupljenih Windows-a. Razlog je samo zato što drugačije ne bi imali ni 10% tržišta, ni danas, a i nisu im smetali besplatni testeri.

Danas Win10 počinje da liči na nešto, ali i dalje ima bubice. Na primer, update je (i cela ideja oko njega) i dalje čista glupost.

Mislio sam kao insajder ... sada mi je aktiviran win 10 sve legalica, menjao ploce sve radi ... znaci bio je besplatan, uz uslov da si insajder... ja sam od samog pocetka testirao one krs verzije w10 jos dok je bio kernel od W8.1 :D

Insajder verzije do leta 2015 nisu bile uopste za pohvalu, posle toga menja se situacija na mnogo bolje :) vecina nema problema, zato i udeo W10 rapidno raste a Win7 ostaje fosil.

Poslednja izmena:
Na primer, update je (i cela ideja oko njega) i dalje čista glupost.

Sa ovim se slazem.7-mica ima lepo uredjen sistem za zakrpe.
Postavis opciju koja te interesuje za stalno,npr. da te obavesti kada postoje nove zakrpe.Ti potom mozes da se direktno informises o zakrpi,da sakrijes "tebi" nebitne, i da skines samo one koje hoces i kad ti hoces.
Sada uglavnom eksperimentisu sa svim ovim opcijama za odlaganje zakrpa,dok ne vrate sve kako je bilo na 7-mici.

Mislio sam kao insajder ... sada mi je aktiviran win 10 sve legalica, menjao ploce sve radi ... znaci bio je besplatan, uz uslov da si insajder... ja sam od samog pocetka testirao one krs verzije w10 jos dok je bio kernel od W8.1 :D

Insajder verzije do leta 2015 nisu bile uopste za pohvalu, posle toga menja se situacija na mnogo bolje :) vecina nema problema, zato i udeo W10 rapidno raste a Win7 ostaje fosil.

Pa i nisu bas dobre ove poslednje 3.Dosta pucaju servisi,pogotvu za audio.

Pa i nisu bas dobre ove poslednje 3.Dosta pucaju servisi,pogotvu za audio.

Moguce, ipak je insajder build ... u pitanju ali pre smo na w10 insajderu imali mnogo gore bugove ... ne ponovilo se.

Sto se tice audio servisa , nemam tih problema, koristim prastaru audigy 2 karticu (w10 custom drajvere) > stereo izlaz ka mini liniji i onaj Logitech EasyCall konzolu sa stereo zvucnicima i mikrofonom, nije lose zbog Cortane ... nakaceno na usb 2.0 i to radi super, doduse bio je jedan build jako davno gde je driver pucao, sreca proslo vreme.

Poslednja izmena:

Fosil sa i dalje skoro 50% udela na svetskom tržištu? Kako je to moguće ? :) Verzije w10 do pre koji mesec su sve redom bile krš, od tad se popravila situacija. Danas je w10 sasvim ok, naročito kada se debloatuje.

Sa ovim se slazem.7-mica ima lepo uredjen sistem za zakrpe.
Postavis opciju koja te interesuje za stalno,npr. da te obavesti kada postoje nove zakrpe.Ti potom mozes da se direktno informises o zakrpi,da sakrijes "tebi" nebitne, i da skines samo one koje hoces i kad ti hoces.
Sada uglavnom eksperimentisu sa svim ovim opcijama za odlaganje zakrpa,dok ne vrate sve kako je bilo na 7-mici.

Neće biti vraćanja, jedino što je greška je previše uzak broj sati pre nego što restartuje.
A biranje koje zakrpe hoćeš su shvatili da je nebuloza, jer se stvara hiljade kombinacija, pa na kraju ne znaju šta je odgovorno u kojoj kombinaciji za koji problem.
Zato uostalom su krenuli kulmulativne sa 7 i 8.1 kao na 10. Jedna zvanična i moguća kombinacija.

Fosil sa i dalje skoro 50% udela na svetskom tržištu? Kako je to moguće ? :) Verzije w10 do pre koji mesec su sve redom bile krš, od tad se popravila situacija. Danas je w10 sasvim ok, naročito kada se debloatuje.

Tu pricu ti azuriras na svakih mesec dva, ako vratimo postove unazad to si isto pricao i pisao ... znaci po tebi W10 je krs bio zadnjih mesec dana od jednom je sve super, ne druze za promenu uzmi i koristi w10.
Pa lepo svrati u fosil temu W7 gde se kuka non stop o razno raznim problemima ... surova realnost.

Vi i dalje mislite da je to što ste odradili upgrade sa piratskih Sedmica i Osmica na Desetku legalan Windows?
Probaj takvu mašinu da koristiš u firmi negde da vidiš šta će inspkcija da ti kaže. ( :

Tu pricu ti azuriras na svakih mesec dva, ako vratimo postove unazad to si isto pricao i pisao ... znaci po tebi W10 je krs bio zadnjih mesec dana od jednom je sve super, ne druze za promenu uzmi i koristi w10.
Pa lepo svrati u fosil temu W7 gde se kuka non stop o razno raznim problemima ... surova realnost.

To nije priča nego istina koju nećeš da prihvatiš, i ne ažuriram je ja nego korisnici.
Ovde se kuka o raznim problemima, a u w7 o miniranom update sistemu. I možda sam malo preterao nisu svi redom, ali većina w10 buildova je bila krš. Sad je ok. Pričam o standardnim buildovima, ne o insideru.

Vi i dalje mislite da je to što ste odradili upgrade sa piratskih Sedmica i Osmica na Desetku legalan Windows?
Probaj takvu mašinu da koristiš u firmi negde da vidiš šta će inspkcija da ti kaže. ( :

Za kućnu upotrebu je ok. A za firme mora svakako sticker (birokratija :D).

Poslednja izmena:

Dobro koristimop nelegalan w10 ali je zvanicno aktiviran ...

Ja nisam na svom kompu preko narodne w7 gazio na w10, jednostavno je aktiviran preko accounta ...

Komsiji sam pregazio preko W7 i sam se cudi koliko mu bolje radi, optimizovali su lepo W10.
Mnogi se cude kako im nista ne radi kako treba a u pitanju su, bar u vecini slucaja drajveri, losi drajveri koji nisu ili nemaju podrsku za w10.

Update sistem u w7 je odjednom, sasvim slučajno, krenuo da baguje sredinom 2015.te sa pojavom prvih buildova w10. Milion puta je pričano o tome na forumu.

@stopke mislim da je logicno da " obicni " buildovi budu stabilniji od ovih insajder ... ja sam recimo do sada 20% koristio obicne buildove a ostalo insajder, cak i jedno vreme furao dual boot, ne znam sta da ti kazem, nikakvih problema.
Ama bas sve W10 skine od drajvera i instalira, jedino drajveri za GPU , to je ipak bolje korisnik da instalira :)

Stopke to bagovanje update sistema je dobro za w7 korisnike, to je upozorenje da treba da se misli na W10 i da se na vreme korisnici ratosiljaju sistema koji umire...
Setimo se XP-a pa nakon nekoliko godina se pojavila Vista isto je tako bilo kuknjave, ubrzo se pojavila W7 i sve bilo ok... ljudi su takvi, mada ne svi.

Poslednja izmena:
Ti si napredniji korisnik od većine pa ti je tako.

Nije dobro bagovanje, treba svima lepo da radi update.

Poslednja izmena:
Od kada je izašao Win10 pojavili su se česti problemi sa update-om na Sedmici (valjda i na Osmici).

Inače, i na piratskom piše da je aktiviran. To nikako ne znači da je legalan. I taj krekovani i taj vaš sa_krekovanog su podjednako nelegalne piratske verzije između kojih inspekcija ne pravi nikakvu razliku.

Apsolutno, mora sticker. Ali za kuće korisnike je ok. Mislim da MS vidi takvu aktivaciju kao "legalnu", normalno sve radi, što je za takve korisnike najbitnije.

Od kada je izašao Win10 pojavili su se česti problemi sa update-om na Sedmici (valjda i na Osmici).

Inače, i na piratskom piše da je aktiviran. To nikako ne znači da je legalan. I taj krekovani i taj vaš sa_krekovanog su podjednako nelegalne piratske verzije između kojih inspekcija ne pravi nikakvu razliku.

Ja nemam krek, niti sam ga koristio na W10 a aktiviran je... drugo je firma a drugo personalna upotreba PC-a ... (kuca , koliba ...)

Poslednja izmena:
Update sistem u w7 je odjednom, sasvim slučajno, krenuo da baguje sredinom 2015.te sa pojavom prvih buildova w10. Milion puta je pričano o tome na forumu.

Nisu se uopšte pojavili tad. Problemi nastaju od gomilanje update paketa, što je rešeno delimično nekim fixom. A namerno sabotiranje update sistema ne postoji.

To što pričaš nije tačno, veći problemi su krenuli sredinom 2015, pre toga bilo je pojedinačnih problema.

Kod Windows-a to nema nikakve razlike, ili si kupio ili nisi. Krekovao si predhodni Windows, nemoj da pametuješ. I MS vidi kakvu verziju imate, ali im nije u interesu da bilo kako reaguje. Većina takvih korisnika neće nikada ni kupiti Windows, ali će zato znati na njemu da radi, pa se poslodavcu neće isplatiti da vrši obuku za neki drugi sistem (recimo neki besplati Linux koji bi mu podjednako završavao posao), odnosno biće mu mnogo lakše i jeftinije da kupi licence. Time dobija monopol koji može da kontroliše i dobro naplati.

Problemi nisu vezani na puno update-a, na Win10 ih ima već kao na Win7 i Win8(.1) zajedno. I upravo tada su se pojavili. Ako 9/10 novih instalacija ima problem sa update-om nešto tu ne štima.

Poslednja izmena:
Ma da, ne bi MS nikada tako nešto učinio. ( :

Kod Windows-a to nema nikakve razlike, ili si kupio ili nisi. Krekovao si predhodni Windows, nemoj da pametuješ. I MS vidi kakvu verziju imate, ali im nije u interesu da bilo kako reaguje. Većina takvih korisnika neće nikada ni kupiti Windows, ali će zato znati na njemu da radi, pa se poslodavcu neće isplatiti da vrši obuku za neki drugi sistem (recimo neki besplati Linux koji bi mu podjednako završavao posao), odnosno biće mu mnogo lakše i jeftinije da kupi licence. Time dobija monopol koji može da kontroliše i dobro naplati.

Problemi nisu vezani na puno update-a, na Win10 ih ima već kao na Win7 i Win8(.1) zajedno. I upravo tada su se pojavili. Ako 9/10 novih instalacija ima problem sa update-om nešto tu ne štima.

+1 vide oni, ali neće da diraju takve korisnike, u fazonu su neka ih, prodaćemo im nešto preko stora itd.. budže procenat w10 korisnika takvi korisnici a i u suštini ništa ne koštaju MS

Uopšte ne. Poznato je godinama da se dešavaju takvi problemi. Jedno s drugim nikakve veze nema.

Živi u zabludi, ne znam šta drugo da ti kažem.

Pa ti živiš u zabludi kad misliš da takve gluposti mogu da budu stvarne. Kako Microsoftu to može da pomogne, nikako. Srbi i njihove nepostojeće zavere.

Shvatili smo - Microsoft je najbolja i najpoštenija firma i oni nikad ne bi sebi dozvolili da rade takve stvari.

The Windows 10 Product Key Activation method holds true for one of the following cases

A user have purchased a new computer running Windows 10
A user has obtained a genuine copy of Windows 10 from an authorized seller
A user has obtained a digital copy of Windows 10 from an authorized retailer.
User is using the Volume Licensing agreement for Windows 10 or MSDN subscription.
On the other hand, Digital Entitlement Windows 10 Activation method will be applicable, any of the following is true:

User is a part of the Windows Insider Program and has upgraded genuine activated copy Windows 7 or Windows 8.1 to the latest Windows 10 Insider Preview build.
Buyer has purchased a copy of Windows 10 in the Windows Store and successfully activated Windows 10.
Buyer has purchased a Windows 10 Pro upgrade in the Windows Store and successfully activated Windows 10.
Any user upgrading a genuine copy of Windows 7 or Windows 8.1 to Windows 10 for free.

Sta ti jos nije jasno? Nisam krekovao nista , insajder bio i to je to ...

http://www.thewindowsclub.com/digital-entitlement-activation-methods-windows-10

@stopke pre ce biti da ima vise korisnika W7 koji su koristili krek ... mozda i 80% tek od njih nema MS nista ...

Poslednja izmena:
@dejan87dex
Imao si legalno kupljeni Win7 ili Win8?
Jel' čitaš šta tu uošte piše?
User is a part of the Windows Insider Program and has upgraded genuine activated copy Windows 7 or Windows 8.1 to the latest Windows 10 Insider Preview build.

Poslednja izmena:
@dejan87dex
Imao si legalno kupljeni Win7 ili Win8?
Jel' čitaš šta tu uošte piše?

Citam, i sve je proslo, aktivirano, sve ok :) nagradili su insajdere :) pisalo se ovde o tome, nisi citao...

Capture.JPG

Isto je i kad predjem na obicne buildove , sve aktivirano ...

Da, da, nagradili. Kao što su nagradili i krekovane verzije. Sve dok ne dođe inspekcija koja te isto nagradi za trud.

Ne širi dezinformacije i pročitaj sam pre nego što postaviš nešto. Neko može da pomisli da si u pravu pa da bude ,,nagrađen" od inspekcije sa par desetina hiljada dinara.

Vrh Dno