Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Probaj da restartujes Windows Audio i Windows Audio Endpoint Builder servise kada ti se pojavi taj problem pa javi jel reseno. To nije dugorocno resenje vec zakrpa, problem ti se pojavljuje jer imas neki konflikt. Kakav, ne mogu da gledam u pasulj pa da ti kazem koji.

Da li neko ima problema sa zvukom u Win 10? Desava mi se vrlo cesto da zvuk nekako škripi, ponavlja se, usporava - stuttering na engleskom. Bilo da puštam mp3 muziku ili slušam preko YT isto se dešava. Najlakše mogu da reprodukujem problem tako što pritisnem reload web stranice u FF ili otvorim novu. Dok se ne učita stranica zvuk je pun distorzija.

Problem je isti bilo da koristim SoundMAX integrisani zvuk sa Asus P5E ili puštam zvuk preko grafičke na TV koristeći HDMI.
Probaj ovo resenje https://answers.microsoft.com/en-us...-0201-42b5-8725-998a3e22c803?tm=1484261164604

Uspeo sam da rešim problem, mada to je workaround ne trajno resenje. Probao sam više fikseva ali bez mnogo pomoci, na kraju sam negde našao informaciju da probam da promenim default output format. Stavio sam 44100Iz 16bit i za sada nema problema. Videću koliko će da potraje.

Uspeo sam da rešim problem, mada to je workaround ne trajno resenje. Probao sam više fikseva ali bez mnogo pomoci, na kraju sam negde našao informaciju da probam da promenim default output format. Stavio sam 44100Iz 16bit i za sada nema problema. Videću koliko će da potraje.

44khz / 16bit je sasvim dovoljno cak i za ozbiljnije zvucnike - sisteme ...

Ljudi ovaj zadnji update da li je to neki globalni problem, posto mi kaze faild install update i sinoc racunar nije hteo da se ugasi tek kad sam drzao 5 sekundi prekidac onda sam ga ugasio...

Some update files are missing or have problems. We'll try to download the update again later.

Error code: (0x80073712)

Ljudi ovaj zadnji update da li je to neki globalni problem, posto mi kaze faild install update i sinoc racunar nije hteo da se ugasi tek kad sam drzao 5 sekundi prekidac onda sam ga ugasio...

Some update files are missing or have problems. We'll try to download the update again later.

Error code: (0x80073712)

Odradi prvo CMD kao admin i sfc /scannow.
Zatim ponovo CMD kao admin i sledece.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Zašto tema još uvek nije podeljena na insajder i stabilnu? Kao što je uostalom za mobile...

Pozdrav svima. Pre 2-3 dana sam kupio laptop sa sveze instaliranim windows 10 pro (x64). Sve ok radi i svi update su prosli bez problema. Model laptopa je asus k52f i problem mi je kamera na njemu koja prikazuje sliku pod uglom od 180 stepeni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Pre 2-3 dana sam kupio laptop sa sveze instaliranim windows 10 pro (x64). Sve ok radi i svi update su prosli bez problema. Model laptopa je asus k52f i problem mi je kamera na njemu koja prikazuje sliku pod uglom od 180 stepeni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tvoja web camera je Azurewave , Chicony ili Suyin , neki od ova 3 drivera ce resiti problem sa web camerom:

Azurewave: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb...00207.zip?_ga=1.16951997.500996905.1456688846

Chicony : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb...0300.zip?_ga=1.267692554.500996905.1456688846

Suyin : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb...7014.zip?_ga=1.267692554.500996905.1456688846

Na nekoliko Asusa tog tipa kao taj tvoj sam imao taj problem sa slikom ''naglavačke'', i sa W7/8.1 i sa W10. Pomoglo je brisanje postojećih i instaliranje drajvera od XP-a. Na forumima se nalaze predlozi za instaliranje nekih aplikacija i alata sa Asusovog sajta, editivanja REG fajlova i slično, ali nije pomaglo. Jedino drajver od XP-a rešavao problem, bar u mom slučaju.

PS: E, aj nemojte više banovati ovu crvenkapu, čovek baš voli ovaj forum. Samo mu ograničite pisanje :)

Problem s tim je što to treba da znaš (većina nema pojma), a drugo treba da pratiš redovno promene...
Sve stvari koje korisnik uopšte ne treba da radi.

Certifikat Tajlandskog nacionalnog CA tijela će biti dodat u Windows, Big deal. Kucaj u run certmgr.msc pa ćeš vidjeti koga sve imaš u Trusted Root CA.

@dejan87dex
Ja već imam Kaspersky Anti-Virus Personal Root Certificate u Trusted Root CA. :eyebrows:

Nisam mislio na Anti virus :D

Zašto moraš da znaš sertifikate, ne znam ja ni za jedan setifikat, a i ne želim

Upravo to, a OS ne treba da dodaje root sertifikate koji predstavljaju problem iz aviona. Usput i root od AV su samo dodatan problem.

Upravo to, a OS ne treba da dodaje root sertifikate koji predstavljaju problem iz aviona. Usput i root od AV su samo dodatan problem.

Problem jedino nastaje ako je privatni ključ kompromitovan, a privatni ključ se ne nalazi u sertifikatima. Root CA sertifikati služe samo za validaciju "korisničkih" sertifikata.

Poslednja izmena:

Kasperky installs a WFP driver to intercept all outgoing HTTPS connections.

Ključni dio teksta, a Kaspersky kao i većina drugih koristi OpenSSL biblioteku. :-devil-:
Taj propust je vrlo brzo ispravljen, a da ne spominjem i to što napadač mora i DNS da napadne (sudeći po opisu teksta). Loaderi za exploit kitove se nalaze i na HTTP i na HTTPS stranicama.

Prisluškivanje HTTPS saobraćaja nije moguće tako što se ubaci root CA nacionalnog tijela. Treba ti softver na klijentu, a kad instaliraš softver onda možeš i sam generisati samopotpisani root CA sertifikat. Ovu tehniku je koristio (a i sad je koristi) adware da bi ubacivao reklame i na HTTPS stranice.

Pogledajte prilog 220405
Od jutros mi je ovako, sta moze da bude problem? :/

"IMPORTANT: The download progress indicator shown when downloading this build is currently broken under Settings > Update & security > Windows Update. It may look like you're getting stuck at 0% or at other percentages. Ignore the indicator and be patient. The build should download fine and the installation should kick off."

Sacekaj pa pokreni ponovo.
Kod mene proslo.

Screenshot (343).png

Vrh Dno