Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Što bi rekli, na(do)grdili su ga :)
Jedino da probaš ono na mišiće, da ga nasilno zgasiš na dugme čim krene sa podizanjem. Posle jedne ili više puta primenjene sile, možda izbaci onu ''tabelu'' sa izborom akcija gde bude i ''Safe mod'. Meni je nedavno uspela ta varijanta ulaska u safe mod.

Ma probacu sve samo da ne reinstaliram Windows opet.
Bio bi to treci put za 2 nedelje. Sto je mnogo mnogo je...

Da sad treba nasilno da gasi i pali 100 puta da bi mu izasle opcije za safe mode , to je velika mana Windows 10 za sada , valjda ce to popraviti.

Pozdrav. Pre ne znam koliko win10 me je poceo smarati o nelegalnoj verziji sa onom "watermark" porukom u donjem desnom uglu. Od kolege uzeh KMSpico.10.0.102040 Beta i resih to. Skoro (da kazem pre par dana) je opet nesto win preko noci uzeo da update-uje i dosao sam do istog problema. Imam win10 home edition. Nesto bzvze probrljah po g2a sajtu i naletim na win 10 pro OEM key za 10ak $. Razmisljao 15ak min da li da pazarim, posto malo malo pa me smara win sa aktivacijom, a 10$ i nije neka para pa rekoh da se resim bede jednom za svagda. Pazarim key probam da aktiviram ali ne, konstantno dobijam poruku The product key you entered can't be used to activate this edition of Windows. Jel realno da ne moze da se predje sa home editiona na pro ili postoji neki drugi postupak? Ili je pak key fake, doduse pazario sam jos neke vise puta preko istog sajta i nikada mi nisu slali lazne, tako da sam to odbacio kao opciju. Ideje? Hvala

Nakon dosta restarta i verovatno vec znatno istrosenog F8 dugmeta sam uspeo da udjem u "Advanced options" bez Windows instalacija.
Otisao u Startup settings podesio sve komp se restartovao i BAM opet zabo...
Na moje iznenadjenje nakon prvog resarta sam opet uspeo da udjem u Advanced options I probao System refresh ili nesto tog tipa (nisam siguran kako se zove) ali ni to nije pomoglo tako da sam reinstalirao Windows 10 za sada dok ne nadjem gde sam zaturio kljuc za Win7 pa da se resim ovog zla..
Prosto je neverovatno da kompanija koja ima toliko godina iskustva ali i ogromna novcana sredstva moze ovoliko da s*ebe stvar (Mozda ne kao Samsung sa Note telefonom ali...)
---
Hvala svima na pomoci :D

Desilo se jos nekome? ja ne bih zurio sa ocenom da su nesto zeznuli...
Malo je ishritreno odmah optuziti OS.

Nakon dosta restarta i verovatno vec znatno istrosenog F8 dugmeta sam uspeo da udjem u "Advanced options" bez Windows instalacija.
Otisao u Startup settings podesio sve komp se restartovao i BAM opet zabo...
Na moje iznenadjenje nakon prvog resarta sam opet uspeo da udjem u Advanced options I probao System refresh ili nesto tog tipa (nisam siguran kako se zove) ali ni to nije pomoglo tako da sam reinstalirao Windows 10 za sada dok ne nadjem gde sam zaturio kljuc za Win7 pa da se resim ovog zla..
Prosto je neverovatno da kompanija koja ima toliko godina iskustva ali i ogromna novcana sredstva moze ovoliko da s*ebe stvar (Mozda ne kao Samsung sa Note telefonom ali...)
---
Hvala svima na pomoci :D

Ajao sad kad te nagrde velemajstori kako si nesposoban da podesiš sebi win...
Inače na win10 je sasvim normalno da, recimo, prosečni korisnik provede 10ak sa crnim ekranom ili još gore, jer eto to je win-ova narav. A ne daj Bože da kažeš šta loše za win10, tek si onda nesposoban...

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

Šta rade oni više sa ovim apdejtovima,u poslednje dve nedelje ih bilo 'iljadu

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jel realno da ne moze da se predje sa home editiona na pro ili postoji neki drugi postupak? Ili je pak key fake, doduse pazario sam jos neke vise puta preko istog sajta i nikada mi nisu slali lazne, tako da sam to odbacio kao opciju. Ideje? Hvala

Realno jer nisu isti... treba da imas Pro instaliran da bi mogao da ga aktiviras... bar je do sada tako bilo...

Mada mi nije jasno,pazario si Win OEM kljuceve ranije i uspesno ih aktivirao? Kako?

Desilo se jos nekome? ja ne bih zurio sa ocenom da su nesto zeznuli...
Malo je ishritreno odmah optuziti OS.

Ima gomila pitanja na netu na istu foru. Sva su bez odgovora kako popraviti uglavnom se zavrsava sa reinstalacijom.
Da sam instalirao neske programe bilo sta sto bi moglo da izazove nestabilnost sistema onda bih razumeo sta se dogadja, a ovako da windows nakon updejta nece da se upali PC kapiram da su najvece sanse da je updejt zeznuo nesto..

Evo i laptop se updejtovao i takodje nece da se upali mada stvari izgledaju malo drugacije.
Umesto da stoji samo crn ekran na laptopu mi se pojavi poruka Windows has run into a problem.. ili tako nesto, a zatim se restartuje i ide u krug..
---
Edit.
Laptop je proradio nakon system restore opcije za razliku od PCa.
Kapiram da na PCju dodatni problem izazivaju i relativno "stare" komponente

12:07:35 A reboot is necessary before package KB3194798 can be changed to the Installed state.
12:08:30 Package KB3194798 was successfully changed to the Installed state.
01:06:40 Initiating changes for package KB3188128. Current state is Installed. Target state is Absent. Client id: DISM Package Manager Provider.

Jel ovo update ? Sinoc oko 00:08 mi se komp restart kad sam otisao da spavam a ostavio upload, nakon restartovanja vratio chrome prozore.. totalno sam se zbunio jutros pomislio neko mi remote komp.. Eto tek sad skontao u vieweru pod Setup ovaj log.. Jbm ti napeto jutro.

Doobro no hate, sad vidim komentare iznad sve jasno.. Sunce mu..

Kod mene deluje da je update prosao, sve kako valja, jedina greska dole navedena ali to sam vidjao vise puta. Pre par nedelja sam imao update koji je failovao par puta.. Sad ok. Ali vidim da cu da isforsiram stop updejtovima jer sam mozda vec 2 puta imao auto update a ja kontao struja nestajala na blic.

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{8D8F4F83-3594-4F07-8369-FC3C3CAE4919}
and APPID
{F72671A9-012C-4725-9D2F-2A4D32D65169}
to the user NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Poslednja izmena:
Znaci ima nas dvojica...i dvojica kojima nije uspelo.
Nereseno.

Realno jer nisu isti... treba da imas Pro instaliran da bi mogao da ga aktiviras... bar je do sada tako bilo...

Mada mi nije jasno,pazario si Win OEM kljuceve ranije i uspesno ih aktivirao? Kako?

Totalno mi je bilo nelogicno da ne moze da se odradi upgrade, mislim ukucas kljuc, skonta da je u pitanju pro i povuce update-ove za pro ili sta vec sadrzi pro verzija... ******stina
Ne, ne sada sam prvi put kupio bilo kakav legalan kljuc posto mi je dozlogrdilo da na svakih ne znam ni ja koliko jurim resenja, a i cena je bila sto se kaze next to nothing... Jel postoji onda bilo koji nacin da resim ovu situaciju osim da puknem novu instalaciju, sto bih najradije izbegao? Hvala

Vuce aj objasni prelazak sa insajdera na stable rs1 sta tu windows radi? Vrsi migraciju win foldera sa jednog mesta na drugo?!
Hocu npr sad sa Insajdera da se vrnem na RS1, fajlove sam ostavilo nisam nista brisao u Disk Cleanup-u.

Sta se desi ako dodje novi insajder jel i njega pamti ili ostaje u listi samo latet verzija?! Zbog prostora pitam, drzao bi rs1 i rs2 insajder.

Ako dobro znam,ne mozes OEM kljuc aktivirati u Srbiji (ako tamo pokusavas) jer OEM aktivacija ne zavisi od MS vec od zakona drzave u kojima aktiviras.

Ostaje ti ta jedna sa koje si izvrsio migraciju.
Sad ti mozes da setas na obe strane uvek ce ti ostajati ta jedna.

Pozdrav svima, uzeo sam skoro novi setup
i5 6500
GA-B150-HD3P
16gb ddr4
Gtx 960
Ssd 850 evo 240GB
Zanima me da li vredi prelaziti na win 10 u ovoj fazi.
Koristim 7icu vec dugo i volim sve u vezi tog win-a.
A za 10ku sam malo sumnjicav sve i svasta sam pročitao za ovo vreme od izlaska.
Pa me zanima kakva su vam sad iskustva, jel vredi prelaziti, sta bi bilo za i protiv u mom slucaju?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa 10 jos nisam probao pa ne mogu da pricam nista o njemu ali taj flat dizajn mi se nikako ne svidja, aero mi je ne prevazidjen, verovatno cu se zadrzati jos neko vreme, bar dok nas ne nateraju da svi predjemo na 10...

Pa 10 jos nisam probao pa ne mogu da pricam nista o njemu ali taj flat dizajn mi se nikako ne svidja, aero mi je ne prevazidjen, verovatno cu se zadrzati jos neko vreme, bar dok nas ne nateraju da svi predjemo na 10...

Veruj mi nije ovo za tebe.
Tacno znam o cemu pricas, dolazices ovde na temu sa brdom problema.
Bices ljut na sve MS, forum, temu, mene...

Poslednja izmena:
*** znam da ovo nije onaj hejt thread ali jel mozes u nekim kratkim crtama ds mi kazes tvoj, subjektivni Za i Protiv u odnosu na 7icu?

Ako mislis da instaliras i da nastavis da koristis kao win 7 nece ici.
Moraces dosta da se informises da bi uspesno koristio windows 10.
Eto to je protiv u odnosu na win7.
Za ima mnogo razloga, brzi, funkcionalni, bolje iskoriscava resurse, DX12, igre rade bolje, video,
Edge, brdo podesavanja, app, povezivanje sa uredjajima...

Probaj, kad tad ćeš morati preći na njega.
Ali obavezno u potpunosti isključi windows update, sigurnih 60-70% (pa i više) problema u ovoj temi/forumu i van njega je uzrokovano win 10 updateom koji je zeznuo ovo ili ono.
Drugim rečima, ostavi uključen windows update na windowsu 10 i kad tad ćeš postati "pro user" (korisnik koji rešava fantomske probleme sa operativnim sistemom umesto da ima operativni sistem koji mu služi i funkcioniše).

Pa za sad sam misljenja da bih radje ostao na win7 koji na krsju dana samo instaliras i koristis, koliko sam shvatio sa 10 to tako ne ide moras stalno nesto da se cimas oko njega da tweakujes, isključujes, podesavas, boris se protiv sistema...
*** zar nije poenta OSa da bude user friendly, tj i ds ne primecujes da je tu do obavljas druge poslove...

Vrh Dno