Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da ali to sto mi treba moze da traje 12h, i sta onda ja mora da pazim na prekidac?!
Neozbiljno, treba za to neki tajmer, moze lako da se sredi cak i da bude kao preset 2,4,6, 12h...
Mozda ja uopste i nemam internet, cemu onda tolika paranoja za real time skenom...

Mora da se proba rs2, smorio je prvi crveni kamencic.
Iskljucis ga i suptis taj prozor u traku zadataka i nece vise da ga ukljucuje dok ga ne zatvoris.

Instaliram preksinoć ovaj Anniversiry update, juče palim laptop i nemam ništa od podataka sa desktopa i sve iz my documents foldera je pobrisao. Da li postoji neka šansa da to vratim?

Na laptop kačim monitor i njega koristim kao pomoćni. Problem nastaje kada ga otkačim i korostim laptop bez njega, ništa mi ne ostaje isto (vraća pozadinu kakava je bila na početku, nema foldera koje sam napravio na desktopu itd) a kada prikačim monitor sve bude normalno. Svi folderi su na ekranu laptopa, drugi monitor mi koristi samo za par programa kada radim nešto.
Da li postoji neka opcija koja se sama upalila pa da vratim? Jer ja ništa pipao nisam po opcijama, samo je odjednom počelo ovo da se dešava.

Hvala unapred ☺

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Probaj sa Settings -Accounts -Sync your settings.

Instaliram preksinoć ovaj Anniversiry update, juče palim laptop i nemam ništa od podataka sa desktopa i sve iz my documents foldera je pobrisao. Da li postoji neka šansa da to vratim?

Na laptop kačim monitor i njega koristim kao pomoćni. Problem nastaje kada ga otkačim i korostim laptop bez njega, ništa mi ne ostaje isto (vraća pozadinu kakava je bila na početku, nema foldera koje sam napravio na desktopu itd) a kada prikačim monitor sve bude normalno. Svi folderi su na ekranu laptopa, drugi monitor mi koristi samo za par programa kada radim nešto.
Da li postoji neka opcija koja se sama upalila pa da vratim? Jer ja ništa pipao nisam po opcijama, samo je odjednom počelo ovo da se dešava.

Hvala unapred ☺

Pogledaj u C:\Windows.old\Users

Pa ima valjda opcija da se vratis na prethodni build, shift + restart i pojave se te napredne opcije.

Izbaci mi ovu sliku kad palim laptop. Kada odem sing out i ulogujem se opet isto ovo izbaci.
a8af9330cb29d93ee9232ea45b624fe9.jpg

U Windows.old nemam folder User samo neki *.dll fajlovi...

Možda da probaš repair. Je li ti izbacuje da si na temporary account?

Nece da skine RS2 .... a na fast sam, odradio restart i ovako se muci preko 12h

Capture.JPG

Možda da probaš repair. Je li ti izbacuje da si na temporary account?
Da temporary profile.. Od kad sam uradio ovaj update sve je puklo. Izbrisao mi neki bitan folder sa podacima, gledam njih da izvučem nekako, lako ću da odradim nov sistem.
Restore ne može, kaže da je update urađen pre više od 10 dana, a urađen pre 2...

Edit: Uspeo sam kroz System restore da vratim Windows od pre 2 dana tačnije pre update. Čuvam sve podatke i radim nov sistem. Hvala svima ☺

Poslednja izmena:
Nemaš neki program za čišćenje registra, optimizaciju itd?

Ne, nego znam da je jednom takav program izazvao to što ti se desilo.

Aa dobro. Bekapujem polako podatke pa ću da odradim sistem ovih dana i da budem miran.

Sveze instaliran win10 i ne rade power planovi. Odaberem koji hocu ali nece da ugasi ekran posle odredjenog vremena. Inace nije pusten neki video u pozadini pa da to pravi problem. U cemu je kvaka?

Poslednja izmena:
Idi promeni power plan u nesto drugo pa vrati na zeljeni.

Кад се већ помињу антивируси ... пре 5-6 дана крене апдејт дефендера и не успе да заврши, дефендер је стопиран. Одем у сервисе, покренем га (подешен на ауто и стопиран), после овога крене али траје неколико секунди и опет буде стопиран. У питању је инсајдер верзија па пошто не волим да будем заморче (инсталиран на трећи хард уз 7 и 10 на прва два али је други испустио бели дим па остала само једна инсајдер десетка) пробам прво да вратим на претходну верзију и то крене да се врти. Отприлике безброј пута се рестартовао и писао да враћа претходну верзију док ми није досадило. Да не компликујем превише, направим инсталациону флешку оном њиховом алатком па реинсталирам нормалну верзију, одмах је била активирана јер је ваљда препознао остатак хардвера и више немам намеру да тестирам, овако ради сасвим нормално и без грешке. Једино ако ми наиђе још неки хард па да буде ту реда ради.

Instalirao sam Win10 Pro 64x preko bootcamp-a na Mac i hteo bih da udjem u BIOS, ali ne znam kako.Trazio sam na google-u i vidim da moze samo ne pise kako.
Jel ima neko da zna?

Instalirao sam Win10 Pro 64x preko bootcamp-a na Mac i hteo bih da udjem u BIOS, ali ne znam kako.Trazio sam na google-u i vidim da moze samo ne pise kako.
Jel ima neko da zna?
Koliko znam Mac nema bios, zasto ti treba ulazak u "bios"?
EFI je ekvivalent za bios, ulazi se koliko vidim sa 25 prstiju :D
STEP 1
Press the power button on your Mac system.
STEP 2
Pres and hold CMD, OPT, “O” and "F" (OF stands for ‘open firmware’). The CMD key has an apple on it and the OPT key is in the same position as the ALT key on a PC keyboard.
STEP 3
Enter commands when the prompt "0 >" loads on the screen.
STEP 4
Type "Mac-boot" and press "Enter" to exit the firmware and continue booting the operating system.
STEP 5
Type "Shut-down" and press "Enter" to exit the firmware and shut down the computer.

Jel moguce povecati video ram memory?
Nije mi logicno da ima 8gb ram memorije i sama graficka ima 2gb svoje a dedicated je 128mb.. 20161010_150950.jpg

Ne bih ja ni povecavao memoriju da on koristi tih 2gb.

Instalirao sam poslednje Intel drajvere sa njihovog sajta.
Intel Graphic Driver for Windows 10 [15.40][4th Gen] Version 15.40.28.4501

Od kada sam instalirao 14942 ne mogu da pustim ni jedan snimak na net-u, youtube mi ne radi, pustim pesmu, udje u nju, ali se nista ne desava, inace koristim Edge, skinuo Chrome i probao preko njega i nista, nece.. Sta moze da bude problem, odavno nisam radio cistu instalaciju, da nije to mozda problem ili graficka zeza :/ :/

Nazad
Vrh Dno