Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Od kada sam instalirao 14942 ne mogu da pustim ni jedan snimak na net-u, youtube mi ne radi, pustim pesmu, udje u nju, ali se nista ne desava, inace koristim Edge, skinuo Chrome i probao preko njega i nista, nece.. Sta moze da bude problem, odavno nisam radio cistu instalaciju, da nije to mozda problem ili graficka zeza :/ :/

Ko te tearo da koristis insajder buildove, kad imas stabilan RS1 ??

Meni rade svi klipovi na svim browserima Firefox , Chrome , Edge , na 14942 , to ti je sigurno do drivera za graficku , probaj neki stariji driver od pre par meseca recimo.

Nisam siguran da je do drajvera, recimo ja kada instaliram nove drajvere
ne prekidam youtube, brisanje i instalacija prodju bez prekidanja zvuka, slika se izgubi
par puta zbog crnog ekrana ali se vraca odmah i nastavlja sa reprodukcijom.

Probacu sutra da instaliram nove drajvere, ako ne bude htelo, uradicu cistu instalaciju.. Juce je sve radilo bez greske, danas nece.. :-/

Imam mogucnost da napravim dreamspark acc. Nisam ranije znao mnogo o tome, a sad vidim da tu spada i os. Da l' da reinstaliram moju polu-legalnu windows 10ku pro, clean installom windows 10 education editionom ili ne? Sta misliste? Taj sistem bih imao samo dok studiram?

Imam mogucnost da napravim dreamspark acc. Nisam ranije znao mnogo o tome, a sad vidim da tu spada i os. Da l' da reinstaliram moju polu-legalnu windows 10ku pro, clean installom windows 10 education editionom ili ne? Sta misliste? Taj sistem bih imao samo dok studiram?

Što da ne. Nećeš ništa izgubiti.

Vuk,da li i Cortana kada npr upises mat. racunske radnje lupam 15+20 daje odmah rezultat ili nesto pametuje?

Dobar si Dare... :)
Da imam Win 10 probao bih,ne pih bitao...

Zaboravih isprobati dok sam ga imao... to mi bila super stvar na Gnome 3,doduse i GSearch isto radi...

Ljudi jel ima resenja za moj "problem" sa dedicated ram memory? [emoji4]
Tj kako da povecam..

Previse strana ali nisam nasao u search. Vec 4 dana uzastopno (bar sam toliko primetio) negde u popodnevnim casovima cujem onaj windows sound za error, u event vieweru nema nicega u toj minuti, u process-u u task manageru nema nista neobicno, skenirano 20 puta sa raznim stvarima i nista cudno.. Iko primetio tu "anomaliju" ?

Nakon danasnjeg Updejta Windows 10 vise nece da se upali.
Nakon bios-a samo bude crn ekran i tako stoji. Ima li jos neko ovaj problem?
Probao sam System restore na neku instalaciju od pre par dana ali ostaje isti problem..

Safe mod i izbrisi drajvere za graficku, instaliraj ponovo zadnje.

Jos samo nekako da uspem da udjem u safe mode.
U advanced options nema stertup options/settings

Nakon danasnjeg Updejta Windows 10 vise nece da se upali.
Nakon bios-a samo bude crn ekran i tako stoji. Ima li jos neko ovaj problem?
Probao sam System restore na neku instalaciju od pre par dana ali ostaje isti problem..
To je problem za 6 seriju grafickih AMD evo resenja:

Nemoj da se brines crni ekran ce biti oko 2-3 minuta i ucice u Windows , kada odradis ovo u regedit bice sve normalno.

Proslo je minimum 10min i jos uvek je crn ekran.
Recimo da to nije moj problem.
Kako da dodjem do Safe Moda? Preko usb instalacije ne moze nije dostupna opcija startup settings..

Onda probaj da udjes u command prompt:

1,1.jpg

I kucaj ovo:

2.2.png

Zatim restartuj i pritiskaj brzo f8 trebalo bi da izadju start up opcije kao na Windows 7.

Probao sam ovo..
Ili moje nindza sposobnosti kliktanja nisu dovoljno dobre ili ovo ne radi(kod mene).
Imas li mozda jos neki predlog ili da reinstaliram win(opet)...

Instaliraj čist windows 8.1 i isključi update.

Probao sam ovo..
Ili moje nindza sposobnosti kliktanja nisu dovoljno dobre ili ovo ne radi(kod mene).
Imas li mozda jos neki predlog ili da reinstaliram win(opet)...
Sad sam i ja video i na iso fajlu od 14393 pa na dalje bilo koji build ne moze da se udje u safe mode nema opcija Startup Settings ako ti padne windows haha koja glupost , sto li je uklonjena ta opcija , jedino ti preostaje da probas da obnovis Windows(umesto custom da izaberes upgrade).

Ni upgrade nije opcija..
IMG_20161012_203138.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno