Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Imam problem, pre neki dan sam instalirao 14905 i ne mogu da ugasim komp, cim udjem u start meni i pritisnem power, zamrzne se sistem i izadje iz start meni-ja i tako svaki put, mislio sam da ce da pomogne reset, ali nista od toga.. Ima neko resenje za to ili moram da radim cistu instalaciju? :/ :/ :/
Ја сам то приметио неко дан али ионако одмах инсталирам геџет који има шут/рестарт у првом плану па не знам да ли је оно из старт менија прорадило. Сад ћу да проверим.

Capture.PNGCapture2.PNG

Sta da radim ?

Bio sam se pre nekih nedelju dana izlogovao sa insajdera sada ne mogu da se vratim?!

Сад ћу да проверим.
Проверио, не ради. Алтернатива је рестарт и остало са десноклика на старт дугме, класичан alt-F4 или уз alt-ctrl-del до рестарта/гашења. Исправиће, није им први пут. На класичној верзији ради, мислим да је то фјучр најновијег билда.

Evo malo da ublazimo kuknjavu, performance...:)
Laptop iz potpisa downclock sve, procesor izgaseno jezgro takt na minimum 800mhz.
Graficka na najmanje vrednsti, izvadjen vent iz laptopa...apsolutna tisina. :D

Screenshot (24).png Screenshot (25).png Screenshot (26).png

Može. Lepo piše da od ove verzije možeš lagano da asociraš licencu s Microsoft nalogom.

Da i lepo pise Free Windows License,a to vreme je proslo.Nema vise dzabe.Covek je kupio serial.Tu je razlika.Mada i da gresim telefonska aktivacija je prosta ko pasulj i traje par minuta.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel zna neko koji je lek za zauzece 99% diska s vremena na vreme?

Preuzeo je vodstvo u Kanadi, USA je isto blizu kao i EU.

StatCounter-os-CA-daily-20160814-20160820-bar.png

Uradio sam Anniversary Update i opet sam imao problem da ne mogu da podignem graficko okruzenje. Win10 dodje do login ekrana i kad ukucam pass ili pin ne mrda dalje. Ovu situaiju sam vec jednom imao pa sam otisao u safe mod, startovao DDU, posle toga restart i instalirao sam iste AMD drajvere koje sam i imao a to su najnoviji AMD drajveri. Glupost nevidjena, ajgde da ne moze da radi sa tim drajverima ali update nesto pobrljaci i kad ponovo stavim te drajvere sve radi, graficka kartica je R7 260x.

Koji su to drajveri?
Ja imam 16.8.1 trenutno.

Evo malo da ublazimo kuknjavu, performance...:)
Laptop iz potpisa downclock sve, procesor izgaseno jezgro takt na minimum 800mhz.
Graficka na najmanje vrednsti, izvadjen vent iz laptopa...apsolutna tisina. :D

Pogledajte prilog 207495 Pogledajte prilog 207496 Pogledajte prilog 207497

Pretpostavljam da si takt smanjio u power management-u (ili imas neki modovani bios....ili nesto trece?), ako je ono prvo, do koliko ti je isla temperatura dok nisi ogranicio, a kolika je sada? :)

Pretpostavljam da si takt smanjio u power management-u (ili imas neki modovani bios....ili nesto trece?), ako je ono prvo, do koliko ti je isla temperatura dok nisi ogranicio, a kolika je sada? :)
Procesor u biosu iskljucio jedno jezgro i podesio na "always low".
Isla je blizu 90 stepeni, kod duzeg gledanja filmova gasio se...sad ne prelazi 81.
Malo je sporiji sada ali nista drasticno.
Ovo je neka normalna temperature sad...surf.

Screenshot (27).png

Pomoc [emoji95]

60421069657351eb9b9fab05bf3180a3.jpg

Imam dual boot obe su W10 (pro i ltsb) e sad ja bi ako mogu da ovde u izboru za drugu opciju pise Windows 10 LTSB a ne mrtvo Windows 10 na dva mesta...
Gde to da editujem? Moze li?

Procesor u biosu iskljucio jedno jezgro i podesio na "always low".
Isla je blizu 90 stepeni, kod duzeg gledanja filmova gasio se...sad ne prelazi 81.
Malo je sporiji sada ali nista drasticno.
Ovo je neka normalna temperature sad...surf.

Pogledajte prilog 207620

Kod mene na laptopu u biosu nema nista :d , mnogo su ogranicili podesavanja, trenutno koristim b815, imam i b970, ali za b970 pise da je max temepratura 85c, dok je za b815 100c, pa mislim da kuler manje bruji sa njim, ali i sa b815 temperatura je oko 60c, iako imam kuler :d , cistio sve, menjao pastu, al' slaba vajda...
Untitled.png

Kod mene na laptopu u biosu nema nista :d , mnogo su ogranicili podesavanja, trenutno koristim b815, imam i b970, ali za b970 pise da je max temepratura 85c, dok je za b815 100c, pa mislim da kuler manje bruji sa njim, ali i sa b815 temperatura je oko 60c, iako imam kuler :d , cistio sve, menjao pastu, al' slaba vajda...
Pogledajte prilog 207623
I moj B950 je na 85 max, dok je vent bio ziv kretao se 50 do 70 stepeni.
Graficka ima dosta lufta nekih 105 stepeni, mada sam je isto oborio na min. da ne prenosi
temperature na processor, na istom su kuleru.
Sad sam ukljucio i drugo jezgro, par stepeni razlike.

Screenshot (28).png

Hvala :) ako ne laze ovo skinulo 5 stepeni...!?

Pogledajte prilog 207630

Kakvo laganje, bre ?!?!?

Mada, ako nastaviš da ga držiš na minimumu, ne znaš šta propuštaš.
Malo igranja sa voltažom, pa iste temperature možeš da dobiješ i na većim brzinama, možda i na 2.1GHz. Ne garantujem, ali...

A da, možda bolje da probaš ovaj, drugi, noviji, radi pod X, može da se startuje sa sistemom.

Nazad
Vrh Dno