Najgore sto ovi sto se ne razumeju u racunare i Windows, oni dobiju prvog dana update regularno, a mi sto se kao nesto razumemo, moramo uvek da skidamo preko tezek nacina.

Za sva azuriranja do sada tako je bilo. Ortaci koji blage veze nemaju dobijaju prvi, ja i jos par koji smo fanatici malo sutra.
Možda su detektovali da se vi već ispunili kvotu skidajući razne verzije Windows-a pa ćete zato malo da pričekate dok vaši prijatelji koji nisu to radili sada dobijaju prednost.
Elem, MS trenutno ima 3 alata za repair, refresh, fresh install ili šta već.
MCT može da odradi upgrade i kreira ISO.
Drugi program radi clean install tako što briše postojeću Windows instalaciju i skida novi ESD fajl, kao kad ručno skinete i pokrenete ESD sa HDD-a ili USB flash-a.
Treći alat ne neka vrsta upgrade advisor-a. Proverava hardver i slobodan prostor na HDD-u i onda pokreće... e, nisam siguran da li radi samo upgrade ili može i čistu instalaciju jer je skoro izašla a ja baš i nisam pratio vesti.
Šta će im ovoliki alati, nemam ni najmanju predstavu. Uglavnom, dovoljno da zbune i one koji prate dešavanja. Meni MCT potpuno završava posao. Kreiram ISO pa mogu da radim s njim šta hoću. Može upgrade, repair, clean install.
Inače, ni trenutne Win 10 instalacije ne insistiraju na ubacivanju serijskih brojeva prilikom instalacije. Postoji opcija Skip this step što zagano dozvoljava da se Windows sam aktivira čim se poveže na MS servere, pod uslovom da ovi nisu opterećeni kao sinoć kad mu je trebalo 2 sata da se aktivira. Za to vreme nisam mogao ništa da podešavam. Samim tim, ne morate da čuvate matore 10240 ISO fajlove.