Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Meni na notebooku ne krece jos automatic update,a i nisu jos apdejtovali iso za skidanje sa MediaCreationTool aplikacije skinuo staru verziju 10586 oko 18.45,sad negde procitah da bi trebalo da krenu da seeduju 1607 od 1pm est to je kod nas 19h pa evo vec 8min provericu

Da, da redstone 1, krenulo je i kod mene, iskreno nisam očekivao da će
ga pustiti odmah ovako...

Evo potvrđeno je. 1607 Build 14393.10 koji su insideri dobili pre nekoliko dana je oficijelni Aniversary issue.
Za MCT još neznam koja je tačno verzija ali najverovatnije 14393.0 ili možda .5.

ja iskopao 1607 iso negde,ni app ni win update mi ne daje jos nista,sam cu ga pregaziti sa rufusom...

Ima li neko problem sa cortanom posle updatea? Kolko vidim nije mi upaljena, a ranije je bila, region i language su mi na USA kao i uvek. Taman sam hteo da probam da li radi notification mirroring sa mobilnog :(

instalirano napokon, da li mogu obrisati ovaj novi folder windows old?

*** ja bas danas resio da ubacim svez win10. imao sam vec mator win8.1 original pa sam samo upgradeovao na 10 jer sam kontao da ce nesto poci po zlu pa cu svakako ubacivati svez sistem.medjutim sve je proslo ok i danas posto sam na odmoru resio sam da ubacim cistu instalaciju. skinuo sam onaj utility za kreiranje instalacije na usb i trenutno se skida win.pitanja koja me muce jesu:
1.da li da instaliram win sada ili da cekam taj update o kojem pricate?
2.kakva je procedura oko instalacije u smislu kucanja serijalnog broja itd. da li uopste kucam serijalni ili ce mikrosoft skontati da imam win 8 original? da li kucam serijalni od win8 itd.?

nisam nikada do sada instalirao cist win 10 pa me muce pocetnicka pitanja :)
Sačekaj Redstone, već ima da se skine. Samo instaliraš i sam se aktivira na istom računaru. S druge strane Windows 10 ima ugrađeni reset koji je kao clean install. Slično factory reset na telefonima.
Evo potvrđeno je. 1607 Build 14393.10 koji su insideri dobili pre nekoliko dana je oficijelni Aniversary issue.
Za MCT još neznam koja je tačno verzija ali najverovatnije 14393.0 ili možda .5.
Pa tačka 10 je izašao jutros prvi put bilo kome. [emoji14]

:D

jel radio neko clean install?
ja odradio na drugom kompu i nece da se aktivira a apgrejdovao sam ga sa 8.1 dok je jos važio besplatan prelazak...
sta sad?

isao sam i na troubleshoot za aktivaciju i izbaci mi neki error i da proverim internet konekciju...

Poslednja izmena:
Ko prilikom pokusaja update dobije error "we couldn't update the system reserved partition"
neka uradi sledece

Kod:
I went into disk manager and right clicked my C: drive and clicked "Marked Partition as active" or something of the sort and it worked.

1. press win+r and type diskmgmt.msc

2. Right click on your C: drive and click on "Mark partition as Active".
Meni je to resilo problem.

Malo pre dosao kuci kad ono poceo download apdejta :) weeeee

pitanje drustvo, imam na hardu 2 particije i na obe je instaliran windows 10, imam dual boot(nebitno sto :D)

hocu na ovoj jednoj da instaliram windows 7, jel ce taj boot da mi se zezne ili ne?

Probao nakon update-a da instaliram extensiju Adblock, ali mi prijavljuje da ima problem I nudi reinstall. Kliknem na reinstall ali opet isto. A isto se dogadja I kada probam da instaliram Adblock plus. Naravno i jedno i drugo iz Store. Da li jos neko ima ovaj problem I zna li kako se resava?

da li mogu da ga upgrejdujem preko media creation toola? posto jos uvek nemam update la laptopu na windows update-u? na desktopu sam dobio vec.

Nisam pratio neko vreme temu, koliko vidim svi iscekujete neki upgrade, o cemu se reda i da li i ova moja verzija treba da dobije ili ne?
999999999999999999999999999999.PNG

Nazad
Vrh Dno