Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Završih update, prvo što primetih jeste da mi je izbrisan ccleaner :D

Probao nakon update-a da instaliram extensiju Adblock, ali mi prijavljuje da ima problem I nudi reinstall. Kliknem na reinstall ali opet isto. A isto se dogadja I kada probam da instaliram Adblock plus. Naravno i jedno i drugo iz Store. Da li jos neko ima ovaj problem I zna li kako se resava?

Evo, sada sam ustanovio da ne mogu da instaliram ni jednu exstenziju za Edge iz Store. Ima li neko objasnjenje za ovo?

Nisam pratio neko vreme temu, koliko vidim svi iscekujete neki upgrade, o cemu se reda i da li i ova moja verzija treba da dobije ili ne?
Pogledajte prilog 206161

Zadnja je 1607 a koje su novine, nisam bas ni ja najbolje pratio. Vidim na prvi da Edge ima ekstenzije sto je dobro za pocetak i ako ih nema vise od desetak.

3fca8ef3e9c46b0fd6833dc1d7cdd530.jpg

Ja sam uspeo da instaliram ekstenzije na keca.

niko bas nije odradio clean install? jesam li dzabe onda apgrejdovao i cimao se da bih dobio "legalan" win kad sad nece da se aktivira?

Jesi li instalirao istu ediciju? Nisi greškom home umesto pro ili obrnuto?

nisam, pro su obe. na pc-ju sam odradio apdejt a na malom intel nuc-u sam clean bas da bih proverio hoce li da se aktivira.

evo upravo se aktivirao, sad sam ga opet upalio. trebalo mu je malo vise vremena. dobro je...

Poslednja izmena:
Zavrsio nadogradnju upravo, sva podesavanja ostala ista, nista od aplikacija nije obrisano. Ono sto odmah moze da se primeti je da mnogo brze radi u odnosu na prethodnu verziju, razlika je ocigledna.

Edit: U stvari jeste, obrisao je samo Aviru free. :D

Poslednja izmena:
Stigao update na dve mašine, sve je prošlo bez problema, šljaka odlično.

I kod mene upgrade na 2 PC prošao super. Čini mi se da nekako fluidnije radi :)

Sta je nema spavanja nocas,stigao update [emoji23][emoji23][emoji23]

Ova besplatna aktivacija za win koja je bila da li je vezana MB ili za hdd\ssd?

Za plocu.

Posto su u pittanju dva racunara sa win 10 pro 64bit, da li je ok da sa windows media creation tool skinem na usb win10 i pokrenem instalaciju tj update? Da li takva instalacija sadrzi i ovaj ann. update?

Skinuo sam Win10 od wzor-a, ali sad kad butuje, prvo normalno prikaze logo i onaj kruzic koji se okrece, a posle 1-2sek nestane logo, a samo ostane onaj kruzic...tako nije bilo ranije, tj. bude i logo i kruzic non stop...jel to nesto kod mene problem ili je to tako?
Meni se ovako nesto desilo danas, s tim da ne dize win vec 10ak minuta (ni startup repair ne pomaze) samo vrti doticni kruzic...
Mogu li nekako repairovati win, ili ga srediti iz cmd-a?

Posto su u pittanju dva racunara sa win 10 pro 64bit, da li je ok da sa windows media creation tool skinem na usb win10 i pokrenem instalaciju tj update? Da li takva instalacija sadrzi i ovaj ann. update?
Jeste, nije vezano za jedan kompjuter.

Imaš li nalog i jesi li ulogovan u Store?

Imam i nalog i ulogovan u Store, ali nije hteo ni da cuje.
Sa Recovery sam se vratio na prethodni build. Sa Disk clean up pocistio disk, pa ponovo uradio update. Nakon instalacije i restarta, sve radi bez greske. Verovatno je nesto lose shvatio prilikom prvog update-a, ali stari dobri princip "izadjes, pa ponovo udjes" kada ne znas gde je problem je i ovog puta bio resenje.

Hvala countmike, update prosao kako treba. Ako je windows licenca vezana za ms nalog da li pri promeni hw (nov racunar) win10 aktiviran (Windows 10 activation troubleshooter)?

Verovatno da nisam upucen,ali ja ne mogu da dobijem novi build preko "check for updates".
Instalirao sam Update Assistent,i on kaze da sam apdejtovan...a nisam :D

Hvala countmike, update prosao kako treba. Ako je windows licenca vezana za ms nalog da li pri promeni hw (nov racunar) win10 aktiviran (Windows 10 activation troubleshooter)?
To tek ostaje da se vidi, kao i običmo MS je "Clear as mud". Do sada sam čuo samo o VM-u i tu je radilo.

Vrh Dno