Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hocu is0 393 da skinem zvanicno preko ms servera, odakle, moze link??

Ne moze, dobijas samo normalnu verziju...samo kroz update.

393.3
The change log for KB3176925 says the following:

We have fixed an issue where keyboard input on some Windows tablet devices would not rotate to landscape normally.We have fixed an issue that results in Windows Updates being delayed on systems with Connected Standby.We have fixed a problem with text input with Korean Input Method Editor (IME) in some Store apps.We fixed an issue causing Store apps to stop launching due to a licensing issue.We have fixed an issue with apps that synchronize using DDE for inter-process communication.

Da,trebalo bi da nadje sve, ako je neki ezotican nacicemo ga....:)
Važi, još jedno pitanje:
Postoji li šansa da se nekim slučajem putem opcije Reset PC uređaj vrati na 8.1 iako sam prešao na 10-ku još 29.7.2015.?

Važi, još jedno pitanje:
Postoji li šansa da se nekim slučajem putem opcije Reset PC uređaj vrati na 8.1 iako sam prešao na 10-ku još 29.7.2015.?

Ne, jedino ako imas windows.old od win 8.1...ali posle toliko gazenja.

Neka me neko ispravi ako gresim, ali nema sanse jer si imao samo mesec dana fore nakon upgrade-a da se vratis prethodni sistem.

Da, tako sam i mislio, hvala na odgovoru, još samo da odradim backup i da napravim Reset, nadam se da će rad PC-a biti bolji, pošto je neko pričao kako posle nadogradnji sistema ostaju repovi, pa reko ajde da i ja odradim Reset.

Jel mi se to cini ili je build 14393 zapravo finalni Redstone build?

A hoće li sigurno Reset PC pobrisati sve repove prethodnih ažuriranja?

Trenutno sam na win10 aktiviran sa KMsp...? Za jednog obicnog korisnika jel vredi da se zezam opet sa instalacijom win7(aktiviran na slican nacin) da bi dobio besplatnu nadogradnju ili ne?

Hm sad videh page file mi je bio na HDD-u , zar nije logicno da ga sistem ususka na ssd-u? gde je sistem instaliran

Slobodan mi vikend pa reko da instaliram desetku ponovo pre redstone-a. Skinuo .117 koji je zvanicni download sa MCT, update na .494 i sve radi super za sad. Da vidimo kako ce se ponasati kad ugnezdim autodeskove teskase :)

Da li se nekom desava da mu se Google Chrome ukoci na Windows 10? Konkretno simptomi su poceli pre par dana, i mislim da je prakticno svaki put isto. Sve je normalno kad se ukljuci kompjuter i sistem podigne. Nakon minimalnog koriscenja Chrome-a, on se odjednom ukoci ali ne u smislu da ne mogu nista da radim s njim, nego jednostavno nece da ucitava nista. Uspem ja da otvorim i novi tab ali ne reaguje ako kliknem na neki bukmarkovan link. I tako prvi put sam mislio da je internet trenutno prestao, sto se inace retko desava, ali ajde. I posto je to trajalo neko vreme, ja reko ajde da proverim na Edge ili IE kad tamo radi sasvim normalno. Ugasim ja Chrome, i onda kliktanjem na ikonicu nece da se podigdne, ma ne reaguje nikako= kliknem ali kao da nisam kliknuo. Znaci nikakvu gresku ne pokazuje, apsolutno nista. I eto da se vratim na pocetak price, kad se to desi, ja moram da resetujem sistem, sto uzgred receno i to potraje neko vreme, pa moram nasilno da prekinem i onda opet ukljucim kompjuter. I onda sve radi kako treba???
Da dodam jos to, da prilikom onog resetovanja, izbaci se poruka, nesto tipa da windows host radi nesto u pozadini. Zaboravio sam tacno, ali nesto sam video da pise i windows update. Nakon podizanja sistema, odem na Update i vidim da je sve updejtovano.

Ima li neko ideju sta da proverim, ili sta je problem?

Si probao da izbrises chrome, pocistis registry i da sve instaliras ponovo?
Ako ne pomogne, mozda da izbrises graficke drajvere sa ddu i instaliras ponovo.

TMEV@
Ja sam imao problem da nisam mogao da se ulogujem na benchmark forum i neke site-ove nije hteo da mi otvori, cistio sam CCleaner-om, doduse napravio mi je malo zbrku po podesavanjma po kompu, probaj da extenzije koje imas da poiskljucujes pa onda vidi kako ce da se ponasa, sve ovo je najmanje bolno.

Poslednja izmena:
Si probao da izbrises chrome, pocistis registry i da sve instaliras ponovo?
Ako ne pomogne, mozda da izbrises graficke drajvere sa ddu i instaliras ponovo.

Nisam, hajde sada cu da uradim. Pa cu onda javiti sutra ili ovih dana ako se opet javi. A graficke drajvere nisam ni instalirao, jer je u pitanju integrisana graficka u laptopu. Laptop je dock-iran, a onda iz dock-a preko 2 display porta koristim 2 24" monitora. Mislim da je prilikom prve instalacije Win 10 sam nasao drajvere i instalirao.

Mozda i da probas da vratis chrome na predhodnu verziju, vidim dosta se ljudi zali na poslednju...

Poslednja izmena:
Kako na laptop-u kada skrolujem po padu a da ne iskace search prozor od win10-a? Moze da se iskljuci ovaj problem kada se ugasi search bar kao polje u taskbaru ali bi ostavio posto mi tako vise odgovara.

Ovaj problem sam restio tako sto odcekirao. Ovim ce se spreciti da iskace "search". Cak i kada se ugasi opet iskoci tako da samo na ovaj brz nacin na slici resava problem.

b14c4f5ad52f4266b0e5947cc23f063d.jpeg

Neki laptopi imaju za 3 prsta verzije software-a kada se dotakne. U mom slucaju ima samo za dva.

Instalirao sam najnoviji Redstone Build 1493, odradio sam cistu instalaciju, ESD sam konvertovao u ISO.

Utisci = ODUSEVLJEN SAM!!! Optimizacija ODLICNA!!!

Preporucujem svima da instaliraju ovaj build!

Instalirao sam najnoviji Redstone Build 1493, odradio sam cistu instalaciju, ESD sam konvertovao u ISO.

Utisci = ODUSEVLJEN SAM!!! Optimizacija ODLICNA!!!

Preporucujem svima da instaliraju ovaj build!

Raketa...:)

Meni je na laptopu sa ovim build-om stanje potpuno isto kao sa 10586, bug-ovi su ostali, tako da sam odlučio da odradim Reset PC-a, kako bi sve leglo na svoje mesto.
@Vuk40 Šta misliš da li da radim reset danas ili da čekam 2.8 da puste zvaničan build, posto ću tada izaći iz Insider-a, ili to nema veze da li ga radim danas ili 2.8

Poslednja izmena:
Pa ako vec izlazis onda sacekaj ovih par dana, odradi tad...mozda puste jos koju ispravku.

Za ovih par dana, nisam video nikakav problem. Deluje ispoliranije i brže. Mada me nije oduvalo, očekivao sam veće promene do RS1.

Takođe sam uspeo da rešim problem sa laptopom što sam pitao.

Mozda i da probas da vratis chrome na predhodnu verziju, vidim dosta se ljudi zali na poslednju...

Nije pomoglo one deinstaliranje, ciscenje registrija i ponovna instalacija. Sve je isto. Ne znam, sacekacu sledeci update i valjda ce resiti problem. Edge browser mi je toliko antipatican da ako nesto treba radije odem na IE. Mada evo iz ocaja da imam rezervu posto i IE bas ne gotivim, instalirao sam Mozilu.

Ne dešava se ništa neubičajno, barem ne kod mene. Sa klasičnom hibernacijom da, ali sa fast boot nikada nisam imao problema...
Вероватно ниси обратио пажњу, fast boot је у принципу хибернација, зато се брзо и стартује. Наравно, важи само када гасиш а не и када рестартујеш комп.

Управо сам имао такав случај, јуче сам инсталирао 10 па да пребацим у инсајдер варијанту да пратим шта се дешава, ноћас је стигла та верзија, јутрос инсталирано ... али сам заборавио да ће да ресетује подешавање и да ће опет да укључи fast boot. Онда угасим комп, повежем остале хардове, стартујем линух .... и партиција са новим пенџерима није доступна. Срећом, остао ми је boot loader на том харду па сам искључио fast boot и сада све ради.

Пошто се приближава нова верзија, хоћу да оверим како то изгледа па сада на трећем харду имам и фаст инсајдер. :)

Da li je pametno, i kako da se obriše windows.old ?

Ako si zadovoljan kako windows 10 funkcionise na tvojoj masini i nemas nameru da se vracas na prethodni operativni sistem onda nemas razloga da zadrzis windows.old folder jer ti vise nicemu ne sluzi. Njegova funkcija je da omoguci povratak na prethodni operativni sistem ukoliko nisi zadovoljan sa windows 10 u prvih 30 dana od dana instalacije. Nakon tih 30 dana windows 10 ce sam obrisati windows.old folder jer smatra da si zadovoljan i da neces da se vracas nazad.

Izgleda da autodeskovi programi sad rade bez ikakvih glitch-eva, bug-ova ili bilo kakvih drugih problema. Ostaje jos ultimativni test za kvalitet .494 bilda a to je kako radi DotA 2 :D Ne prihvatam nista ispod 120FPS :D

Nazad
Vrh Dno