Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Овде се и даље мешају инсајдерска и нормална верзија. Код инсајдерских јесте недовршено, стално се ново испробава али се зато и зове како се зове. Редовне верзије имају једва понеки апдејт и скоро ништа битно не брља, па не може тек тако да се прича о недовршеном а мисли на инсајдер верзију.
Pa ne bih baš rekao, na insider verziji je i puno ispravki koje nisu ušle u "Normalnu" verziju tako da u puno slučajeva bolje radi i ima i novih nameštanja. Po neki novi Feature nije još razrađen ali to ne utiče ako se ne upotrebljavaju ti noviteti. Još uvek su drajveri naj veća gnjavaža.

A sto ne jednistavno sveza instalacija w10?

Hvala yoyo, ipak su W10 hejteri od koristi [emoji6]

Poslednja izmena:
ovo je otislo predaleko ... evo i na w7 (drugi hdd) nakaza isto, mada nema u tasku aktivnosti..

Capture.JPG

Verovatno je prevrnuo sve particije i ako nađe Windows u root-u particije onda se tamo kopira.
Stvarno mi nije jasno da w10 dozvoljava upis u Windows folder i pokretanje servisa. Sramota je izbaciti takav OS u 2015/16.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Opet ti o sramoti... Siguran sam da računar sve vreme koristi sa admin nalogom, kako da mu ne dozvoli kada je admin?

Sent from mTalk

Za mene je veca sramota da neko (IT potkovan) pokupi virus preko torenta, nego sto je Win10 dozvolio takvu radnju.

Sent from my C5503 using Tapatalk

Pa gde si ti @Lauda? nema te kao posle Nurburgringa? :)

Opet ti o sramoti... Siguran sam da računar sve vreme koristi sa admin nalogom, kako da mu ne dozvoli kada je admin?

Sent from mTalk
Čak i sa admin nalogom ne bi smeo da dozvoli upis u Windows folder. Isto tako, samo potpisani exe fajlovi bi smeli da se ubace u Windows folder. Da bude još gore, virus se registrovao kao servis.

Neverovatno...ja jos uvek se cudim. I na sebe i na MS ljut.

Opet je pitanje kroz koji sistem je nakaza usla i osvojila dve sistemske particije, dal kroz w7 ili w10 ;-)

Čak i sa admin nalogom ne bi smeo da dozvoli upis u Windows folder. Isto tako, samo potpisani exe fajlovi bi smeli da se ubace u Windows folder. Da bude još gore, virus se registrovao kao servis.

Zasto da ne dozvoli adminu, kako bi onda admin mogao da dodaje ili uklanja feature iz Windowsa? Zasto samo exe, to nije jedini tip izvrsnog fajla? Zasto ne samo u Windows folderu, exe fajl/servis moze da se pokrene sa bilo koje putanje? Zasto da se ne registruje kada je korisnik sa admin pravima to dozvolio?
U svakom slucaju bez admin dozvole fajlovi ne mogu da se upisu u C:\Windows.

Pa jasno kao dan preko win7, samo on moze tako...bitno je samo da mu se aero efekat ne pokvari.
Ma tako je bre! Gde bi jedan Windows 10 mogao da dozvoli takav propust...
Dok je dobrih sendvica, Windows 10 ima da radi kao podmazan!

Ma tako je bre! Gde bi jedan Windows 10 mogao da dozvoli takav propust...
Dok je dobrih sendvica, Windows 10 ima da radi kao podmazan!

Eh sad, cim ponestane arumenata potezu se sendvici?

Stanite malo sa prepucavanjem, to niko ne želi da čita ovde a i nikoga ne interesuje.
Ako bismo teoretski rekli da, koristis komp bez admin pristupa, odnosno da ti svaki put zatraži šifru, tebi u sustini virus ne bi mogao ništa ili bi opet on našao putanju do svchost.exe?

To je pitanje koje ima promenjiv odgovor. Ako postoji exploit za eskalaciju privilegija, mogao bi da dobije admin pristup bez da mu ga ti daš.

Eh sad, cim ponestane arumenata potezu se sendvici?
To bih isto mogao reci i za tebe. Kakve si ti argumente imao da tek tako okrivis Win7 kao glavnog uzrocnika, osim sto si redmond-sendvic fanatik?

Moram priznati da je bio lep period dok si bio odsutan u ovoj temi, mnogo kvalitetnije se diskutovalo o aktuelnim problemima.

Pa jasno kao dan preko win7, samo on moze tako...bitno je samo da mu se aero efekat ne pokvari.
Ftw formatiram particu odmah sa W7 :-D useless crap OS

Ajmo ozbiljno ja sam kriv w7 bukvalno imao samo onaj krnji defender, pitanje je kako to radi...*** samo ne znam kakve su posledice, sta je sve moglo u tog exe-u da bude, tj sta je radio...

Poslednja izmena:

Ajmo ozbiljno ja sam kriv w7 bukvalno imao samo onaj krnji defender, pitanje je kako to radi...*** samo ne znam kakve su posledice, sta je sve moglo u tog exe-u da bude, tj sta je radio...
Pa kada se tako baskari po kompu...ko ce ga znati gde se to sve zavuklo, sta je radio sa 20% procesorskog zauzeca?
Mozda nista a mozda i sve? Kakva je situacija sad? jesi li ga pronasao jos negde sem u windows folderu?

Dejane ajmo ozbiljno.Koliko si problema (pa i ovako cudne) imao sa tim procesima on same pojave win7 (pa i prve beta verzije)?

Kako je moguce da ti se pojavi takva "nakaza" preko os-a koji je radio sasvim uredno(win7),u odnosu koji *****ava celo vreme(win10).

P.S Stvarno ne razumem Vuce kako si ti uopste mogao da zivis do pojave win10?
Kako si mogao da radis i ucis iz jednog tako nestabilnog i punog rupa,plus nasminkanog win7?

P.S Stvarno ne razumem Vuce kako si ti uopste mogao da zivis do pojave win10?
Kako si mogao da radis i ucis iz jednog tako nestabilnog i punog rupa,plus nasminkanog win7?
Srecom je tu priskocio XP do pojave win8, win7 se koristio ali oprezno i nevoljno.
Krpe ga neprestano i jos uvek je pun rupa...

Capture.PNG

Ja sam siguran da je svako od nas nekada navukao ovo u svom PC-u ali na W7 nisam imao problema zbog toga, barem nisam primetio, a na W10 imao cudan cpu drain, neznam ja koliko ima revizija tog virusa...moze biti svasta nesto.. Ali i pre ga je tamanio Defender, godina vec postoji.

Klasičan virus koji se nalazi u dll fajlovima, obično se skine uz neki crack. Ja sam pronašao način da ugasim takav virus na w10, dok sam na w7 samo radio reinstall sistema...

Srecom je tu priskocio XP do pojave win8, win7 se koristio ali oprezno i nevoljno.
Krpe ga neprestano i jos uvek je pun rupa...

Win Xp nije imao rupa?Nije imao probleme?
Win 8-8.1 je imao dosta problema sa lagom,pogotovu onaj na usb portovima.Fast boot...opicija koju i dan-danas krpe u win10.
Vuce postao si previse ostrascen sa 10-kom,da si poceo da pljujes po necemu na cemu si se ucio.

Poslednja izmena:
Win Xp nije imao rupa?Nije imao probleme?
Win 8-8.1 je imao dosta problema sa lagom,pogotovu onaj na usb portovima.Fast boot...opicija koju i dan-danas krpe u win10.
Vuce postao si previse ostrascen sa 10-kom,da si poceo da pljujes po necemu na cemu si se ucio.
Moram i ja da uzvratim :d,a sad ozbiljno, dosta sam ga koristio i danas ga u nekim prilikama koristim.
Ali kao i sve jednom mora da ode, kao i predhodni...sta da se radi?

Transcend ima tools za to, skini sa oficijalnog sajta.

Da podsetim, bilo je u vezi memorijske kartice koju sam posle foramtiranja u fotoaparatu mogao da čitam na Win7 i na svim uređajima (fotoaparat, gopro kamera i netbuk), ali ne na Windows 10 koji ju je prethodno čitao bez problema. Elem, na Transcend sajtu sam našao samo program za vraćanje izbrisanih podataka i formatiranje. Da li si na to mislio? Ne vidim kako bi pomoglo. Fajlovi nisu bili izbrisani, pročitao sam ih sa netbuka. Win10 nije dodeljivao kartici slovo (praznom drajvu na čitaču jeste), niti sam ja mogao da ga dodelim.

Nije w7 kriv nego w10. Ne može virus dok je bootovan w7 da pokrene servis na w10 particiji. Pokretanje servisa iz w7 bi izmenilo registry w7 a ne w10.
Što se admin prava tiče, pored admina mora da postoji i System nalog koj ima dozvole da brlja po sistemu. Svaki pokušaj admina da brlja po sistemu bi trebalo da postavi pitanje da li zaista to želi da uradi. U tom slučaju pokušaj kopiranja exe ili bilo kog drugog fajla u Windows folder treba da pita korisnika da li to zaista želi.
Admin je tu da se bavi korisnicima i high level problemima. Za niži pristup... to treba neko drugi da radi.

Vrh Dno