Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Fast, ali kolju mi phenoma neki phantom servisi Shvhost-a neki power managment i cpu je zakucan na 95 W ... nece da pada na 50W posto ima dva takta 1.1GHz i 2.2GHz , *** na W7 nema toliko opterecenje a koliko se secam ni na 10586 to nije radio... Moguce da ga nesto buni posto kazem insajder je instaliran preko 10586...

Opet to je fast insajder. Takve stvari se podrazumevaju.

A sto se patite sa tim insajderima kad stable od novembra radi kao sat

Radi i ovaj najnoviji build 14316 stabilno kao švicarski sat tako da se ne bih više vraćao na 10586.

Nisam ja rekao da je insajder build ne stabilan, nego jednostavno nesto kolje cpu, usled mozda moje greske....nisam clean install radio.

Nisam ja rekao da je insajder build ne stabilan, nego jednostavno nesto kolje cpu, usled mozda moje greske....nisam clean install radio.

Proveri da nije HD audio menazer.Posle nadogradnje sa build-a 14279 na 14316 to je prestavljalo problem,dok nisam reinstalirao drajver.E sad cim ukljucim Dolby Digital Live puca audio servis.

Sta novo donosi ovaj build, osim sigurnosnih zakrpa?
Popravke bug-ova.

This update includes quality improvements and security fixes. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:

Improved reliability for Internet Explorer 11, .NET Framework, wireless LAN, Microsoft Edge, Windows Update, logon, Bluetooth, network connectivity, map apps, video playback, Cortana, USB, Windows Explorer, and Narrator.

Fixed issue with connectivity of USB devices until OS restart.

Improved discoverability of printers when a device resumes from sleep.

Fixed issues with lock screen.

Support for visual voicemail on dual SIM phones.

Fixed issue with audio playback using Groove music and other music apps on a phone.

Fixed issue with revised daylight savings time.

Fixed additional issues with shutdown delays, Narrator, Cortana, roaming data usage, buying apps in the Store, video playback, facial recognition, Bluetooth pairing, Microsoft Edge, logon, Internet Explorer 11, Live Tile updates, .NET Framework, and Microsoft Installer (MSI).

Improved security for CSRSS to address security feature bypass.

Fixed additional security issues with Security Account Manager Remote Protocol, HTTP.sys, secondary logon, Microsoft Graphics component, .NET Framework, CSRSS, Microsoft Edge, and Internet Explorer 11.

Proveri da nije HD audio menazer.Posle nadogradnje sa build-a 14279 na 14316 to je prestavljalo problem,dok nisam reinstalirao drajver.E sad cim ukljucim Dolby Digital Live puca audio servis.
Probacu i to mada ne koristim integrusu, realtek.. Ako mislis na realtek hd audio drajver.

Sent from my Xperia

Hvala na pomoći,
odgovor je nemam.

Već sat vremena pokušavam da na Web-u pronađem rešenje za ovaj problem.
U međuvremenu sam instalirao Start is Back kao ispomoć.

Pozz.

Već neko vreme imam problem sa nasumičnim restartovanjem kompa pod Windowsom 10.

Svakodnevno, nakon uključivanja ili buđenja kompa, dođe do dva-tri nasumična restarta, a nakon toga najčešće sve radi normalno. U event logu nalazim standardnu "kernel power 41" poruku, ali bez ikakvih detalja, bagček kodova, itd.

Najpre sam pomislio da je u pitanju hardverski problem. Međutim, kompjuter je u više navrata uredno odradio po nekoliko sati Prime95 i FurMark torture testova, bez pokazivanja bilo kakve nestabilnosti, pregrevanja, itd. Memtest86+ takođe prolazi. Chkdsk /R ne pokazuje nikakve probleme sa SSD-om i lošim sektorima. Jedino napajanje nisam mogao da proverim, jer nemam adekvatno pri ruci, a ni drugi alat...

Instalirao sam Redstone Preview, isti problem. Instalacija je prošla najnormalnije, a deset sekundi nakon prvog butovanja je došlo do restarta. Iznervirao se, instalirao Windows 8.1, i evo, da kucnem u drvo, već par dana nema nikakvih znakova nestabilnosti.

Sve navedeno me tera na pomisao da imam problem sa Windowsom 10. Da li se još neko susreo sa ovakvim problemom?

Ako se radi o kompu iz potpisa i ja imam win10 i nemam tih problema.

Ne, nije reč o laptopu, reč je o desktop mašini...

Instaliraj drivere za matičnu, IME i slično ako nisi. To može da pravi problem. Ili imaš neki konflikt...... Evo ja instalirao i ovaj serverić 2016 TP5 i radi odlično.

jel normalno da imam ovako puno aktivnih svchost.exe?

Prilozi

• Screenshot (26).png
    Screenshot (26).png
    50.9 KB · Pregleda: 134
Instaliraj drivere za matičnu, IME i slično ako nisi. To može da pravi problem. Ili imaš neki konflikt...... Evo ja instalirao i ovaj serverić 2016 TP5 i radi odlično.
Probao sam svašta sa drajverima... a i svejedno, ako se TP restartuje 10s nakon butovanja, ni od instalacije drajvera nema ništa...

Isto imam i na starom PC iz potpisa win10, nemam problema. Sta ti je ovo "TP"?

Poslednja izmena:
imama pitanje da ne otvaram temu kada udjem u stori i kliknem na neku igru uvek me izbaci da li mozete da mi kazete zbog cega je tako?

Ne znam ali meni npr ovaj power manager ponekad delje cpu i do 20% , bas smara...
Kako na isajderu tako i na ovom stabilnom buildu... kapiram da je to servis koji zahteva drajver ali na tabletima i laptopovima ali sta ce na PC-u? zar AMD Cool'n'Quiet ne sljaka?

Capture.PNG

@voki88 probaj da se iz stora izlogujes , restartuj komp i udji u store pa se uloguj, jednom sam tako resio problem.

Poslednja izmena:
Zbog čega mi win10 ne daje da skidam sa torenta?
Piše u poruci:An I/O error occurred for torrent...pa ime torenta i lokacija torent foldera...Access is denied

Poslednja izmena:
Hvala,promena foldera je rešila problem.

Itekako jeste. Sve što traži da ide na internet pali svoj svchost.exe. Jedan mi je zauzimao 20% cpua i ja ga ugasim. Gadžet Network Meter prestao da radi morao sam da ga resetujem..........

Ljudi,dokle vazi varijanta prelaska sa win7 aktiviranog na win10 koji biva permanent aktiviran ?

Čini mi se do jula meseca.

2 dana bezuspjesno pokusava da se instalira update 3147458, ne znam koji mu je vise

Sent from my Z5

Vrh Dno