Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

samo jedna provera, instalirao sam 8.1 (aktiviran narodski) i apdejtovao na win 10.
ako odradim sada clean install 10-ke hoce li se sama aktivirati ili ne?

nemam ms account, treba li da ga napravim zbog ovoga?

sve je ok, odradio sam za svaki slucaj da proverim cistu instalaciju 10-ke i aktivirala se cim sam se zakacio na net. e sad imam jedno pitanje, ako zamenim hdd da li ce aktivacija ostati posto se koliko sam procitao vezuje za maticnu?

sve je ok, odradio sam za svaki slucaj da proverim cistu instalaciju 10-ke i aktivirala se cim sam se zakacio na net. e sad imam jedno pitanje, ako zamenim hdd da li ce aktivacija ostati posto se koliko sam procitao vezuje za maticnu?
Nema problema, sada kada ti je aktivirana MB, možeš sa ostalim delovima da radiš šta god hoćeš.

OFF,Onedrive ce od 27 Jula da ukine prostor od cak 15gb,tako da ce ostati samo 5gb prostora na Cloud-u.
Trenutno imam 13gb,sta mi predlazete kako i gde da prebacim sve svoje podatke ?
Mislim na Cloud,ne na racunar i hdd.

OFF,Onedrive ce od 27 Jula da ukine prostor od cak 15gb,tako da ce ostati samo 5gb prostora na Cloud-u.

Trenutno je najbolje na Mega,registruj se preko telefona i dobijas 50gb.

Nista ti se nece desiti podacima, proveri email da li si dobio nesto ovako:
http://www.windowscentral.com/selec...ree-one-year-subscription-office-365-personal
As you know, the amount of storage that comes with most OneDrive accounts is changing from 15 GB to 5 GB. You previously confirmed your desire to keep your 15 GB of free storage (and the 15 GB camera roll bonus if you have it).* As a result, your account will not be affected by these changes.

Trenutno je najbolje na Mega,registruj se preko telefona i dobijas 50gb.

MEGA +1 zaista po meni najbolji cloud, on mi je main iako gdrive i onedrive isto koristim.

Ja inace imam 100GB bonusa do 9og 2017 na one drive, posto su to delili sakom i kapom (100GB bonusa) sada moraju da srozaju nove na 5GB, koliko sam razumeo starim korisnicima ostaje 15GB kao i do sada.

Capture.PNG

Poslednja izmena:
Ne rade mi windows mail i calendar app , desavalo se ranije isto .. pa sam ih unistall i ponovo skinuo sa windows store i proradi .. sad to isto uradio i nece ..
jel jos ko ima slican problem i ako ima neko resenje ili da cekam update ;-)))

Ne mogu da skinem win10 na kompu na poslu, winupdate mi izbacuje failed update, code 80072EE2. Satima probam iznova i nece

Edit krenuo je...

Poslednja izmena:
Dobio sam taj mail za office365.
Sada ne kontam...znaci,ostace mi 15giga ili ne,ili ce biti nesto trece ?

Nesto me strasno nervira.....imam na poslu gomilu stampaca, od kojih su 3 povezana na mrezu direktno mreznim kablom, dok su ostali usbom na kompove i tako sherovani. Win 7 i xp kompovi ih normalno vide sve, dok moja 10ka samo ona 3 vidi.
Mogu na select shared printer by name pa browse da ih nadjem tako sto ulazim u jedan po jedan komp na listi ali je smor. Mogu li nekako da vratim da mi izlaze svi ko na 7mici?

MEGA +1 zaista po meni najbolji cloud, on mi je main iako gdrive i onedrive isto koristim.

Ja inace imam 100GB bonusa do 9og 2017 na one drive, posto su to delili sakom i kapom (100GB bonusa) sada moraju da srozaju nove na 5GB, koliko sam razumeo starim korisnicima ostaje 15GB kao i do sada.

Pogledajte prilog 198776
Danas sam procitao da je MEGA preuzeo neki mafijas Kinez i da ko ima fajlove skine ih i stavi na neko drugo mesto.

Odakle ti te price, budi malo ozbiljan i postavi bar link.

@OneDrive Postojeći korisnici su krajem prošle godine dobili mail obaveštenje i mogli su da zahtevaju da im ostane 15 GB. Ta opcija je istekla 31. januara. Ko god nije iskoristio tu priliku biće srozan na 5 GB. U poslednjem obaveštenju u toj promeni (od pre pet dana), Majkrosoft ističe da je slušao povratne informacije korisnika, što valjda znači da su korisnici zahtevali smanjenje prostora za 66 %.

Ko traži alternativu, neka pogleda šta sada nudi mail.ru, jer su ranije standardno davali po 100 GB, a na akcijama 1 TB.

Jel Redstone pusten za krajnje korisnike ili je i dalje samo za insider?
Ja evo juce i danas na svakih par sati proveravam i ne izbacuje da ima novih update-ova i nista, a taman bi mi znacilo da mi ovaj update sredi bug sa start menijem.

Redstone dolazi krajem jula na godisnjicu pustanja u prodaju Windowsa 10 ,u petak 29 jula 2016 godine.

Redstone dolazi krajem jula na godisnjicu pustanja u prodaju Windowsa 10 ,u petak 29 jula 2016 godine.
Hvala za info.
Gledam sada, meni je OS Build 10586.218, legalna verzija, jel to poslednja zvanicna verzija ili ima nesto posle?

Nesto sam procitao da je upgrade besplatan godinu dana i nakon toga mora da se kupi, znaci nije bas besplatno samo na odredjeno vreme?

Ne, nego je upgradovanje besplatno do 29. jula i ostaje ti aktivacija trajno. Ako neko zeli da upgraduje posle tog datuma, mora da plati.

Nesto me strasno nervira.....imam na poslu gomilu stampaca, od kojih su 3 povezana na mrezu direktno mreznim kablom, dok su ostali usbom na kompove i tako sherovani. Win 7 i xp kompovi ih normalno vide sve, dok moja 10ka samo ona 3 vidi.
Mogu na select shared printer by name pa browse da ih nadjem tako sto ulazim u jedan po jedan komp na listi ali je smor. Mogu li nekako da vratim da mi izlaze svi ko na 7mici?

Moraš kod dodavanja štampača da odabereš opciju da ti nađe i štampače "starijeg" tipa. Ne znam tačan naziv opcije, ali imaš je tako kod opcije kada on automatski traži štampače.

Ih kako bi bilo dobro da ubace 60fps recording u Xbox DVR-u :)

To sam procitao nabrzaka na mobu a evo ti link, ja sam mator covek i nisam neozbiljan, preneseno je na 2-3 www isti tekst
http://www.itvesti.info/2016/04/mega-cloud-servis-je-pred-zatvaranjem.html

Pa dobro, cekamo i to da se desi :D glupost u najavi, ja sve bitne stvari drzim na portable hdd-u a sto se tice MEGE tu su uglavnom programi, firmware za telefone itd , sve ono sto bi zauzimalo hdd ja to roknem na MEGU, blago ozbiljniji backup je na One Drive-u.
Inace nema vecih IT kriminalaca od Googla i MS-a aj da se ne lazemo ;)

Vrh Dno