Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Poslednja izmena:
Ja imam piratsku verziju win 7 .Zar nisu rekli da mogu svi do juna/jula besplatno da predju na win10 ?

naravno da ne.sad,druga je prica sto apgrejdom dobijas u sustini za dz win koji radi kao da si ga platio.dal' i koliko ce te instalacije ostati aktivirane nema nikakvih garancija.inace,piraterija,promocija i zagovaranje iste su koliko znam strogo zabranjene na forumu.

Ja imam piratsku verziju win 7 .Zar nisu rekli da mogu svi do juna/jula besplatno da predju na win10 ?
Od Novembra Build 10586 zahteva aktivaciju kljucem, pre toga je bilo dovoljno da upgradujes na aktivirani OS.
Sto bi se reklo zakasnio si, mnogi su cekali razvoj situacije pa su sad u istoj poziciji.
A bilo je tako jednostavno izvesti, upgrade na win 10, vratis se na predhodni OS.
I cekas , jednom kada upgradujes mozes da instaliras win 10 kad kod.

Poslednja izmena:
Znaci u tome je fora ,a na pocetku su pricali da ce moci legalno da se prelazi do juna/jula . Posto je bilo besplatno hteo sam malo da vidim kakva je desetka i onako planiram uskoro da se prebacim na linux . Hvala svima na pomoci i odgovorima.

nikad nisu rekli da ce moci legalno da se prelazi sa piratizovanim softverom.

Da to su sve vesti Februar, Mart...sve se promeni za tren oka, jos ako nisi u toku...

plus su to klasicni klikbejt clanci,ovaj zvanicni MS stejtment je koncizan da nemere konciznije:

"We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mis-licensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mis-licensed after the upgrade."

Upravo tako, e sad sto su precutno dozvoljavali sve upgrade to je druga stvar.
Tada im je to odgovaralo, sad imaju i druge metode.
Bili su fer i najavili nacin kako se aktivira od Novembra.

Nemam skip opciju ,a na next ne mogu da idem

http://i.imgur.com/8rxWYKJ.jpg

Kako mislis nije besplatan ? Koliko sam ja razumeo do juna/jula se moze besplatno skinuti .

1. Skini ISO fajl builda 10586 , udji u folder sources i pokreni setup.exe

2. Kada te pita za Custom ili Upgrade idi na Upgrade , ne znam da li je jos dozvoljen besplatan Windows 10 za pirate , probaj pa javi.

Znaci u tome je fora ,a na pocetku su pricali da ce moci legalno da se prelazi do juna/jula . Posto je bilo besplatno hteo sam malo da vidim kakva je desetka i onako planiram uskoro da se prebacim na linux . Hvala svima na pomoci i odgovorima.
Vrati se na tu gusarsku verziju sedmice, pusti da odradi sve windows apgrejdove i izbaci ce ti da mozes da nadogradis na desetku.
Uradio ovo kod burazera pre par dana i eno aktivacija na desetki sljaka ok.

Nije rekao koju verziju Windows 7 ima , ako ima Starter , Home Basic ili Home Premium onda mu treba Windows 10 Home a ako ima Windows 7 Professional ili Ultimate onda mu treba Windows 10 Pro.

Ajde mala pomoć....WIN 10 naravno

Juče pustim neki program PC Reviver, za optimizaciju sistema. Odradi ti on posao, navodno obrisao sve nepotrebne stvarčice, apdejtovao sve stare drajvere itd.

Ali...uvek ono ali... sada kada idem na START (da ugasim ili restartujem komp) neće da otvori prozorče. Klikam po njemu 100 puta i ništa. Tek na desni klik mi daje listu gde mogu da izaberem opciju koja mi treba. I, da... dole desno pored sata, gde se nalazi ikonica Notifications- ni nju neće da mi otvori!!!

U igrici, kada pritisnem win dugme neće da me baci na desktop. Pretpostavljam da je PC Reviver isključio ili blokirao neke funkcije...
Eto, svaka se škola plaća...pa i ova moja. Znači, ne dirati ništa, naraniti kerove i to je to.

Repair ili šta? I kako da odradim repair pošto sam sa osmice samo nadogradio na desetku?

Hvala

Juče pustim neki program PC Reviver, za optimizaciju sistema. Odradi ti on posao, navodno obrisao sve nepotrebne stvarčice, apdejtovao sve stare drajvere itd.

Ali...uvek ono ali... sada kada idem na START (da ugasim ili restartujem komp) neće da otvori prozorče. Klikam po njemu 100 puta i ništa. Tek na desni klik mi daje listu gde mogu da izaberem opciju koja mi treba. I, da... dole desno pored sata, gde se nalazi ikonica Notifications- ni nju neće da mi otvori!!!

U igrici, kada pritisnem win dugme neće da me baci na desktop. Pretpostavljam da je PC Reviver isključio ili blokirao neke funkcije...
Eto, svaka se škola plaća...pa i ova moja. Znači, ne dirati ništa, naraniti kerove i to je to.

Repair ili šta? I kako da odradim repair pošto sam sa osmice samo nadogradio na desetku?

Hvala
Pa ostavte se bre tih "Snake oil" programa, nisu stigli da ih dobro prilagode novim windowsima. Poslednji Ccleaner samo i to oprezno !!!
Za čist system Revo uninstaller i disk cleaner.
Još jedan siguran programčić: http://www.majorgeeks.com/files/details/uncleaner.html nađe što i Kraljević Marko i Musa Kesedžija propuste.

Hvala

Posle tog g***eta od programa više ti nikad ništa neće raditi kako treba. To ti je klasičan malware koji je spakovan da radi kao čistač...samo format/clean install će te spasiti od njega ;)

Posle tog g***eta od programa više ti nikad ništa neće raditi kako treba. To ti je klasičan malware koji je spakovan da radi kao čistač...samo format/clean install će te spasiti od njega ;)

Čini mi se da ću tako i da uradim....kompletan format i nova verzija windowsa

Vidis da program zapravo odlicno radi - dovodi ti sistem u stanje "kao nov" :D

Jel' imao neko problem prilikom čiste instalacije Win10 da mu izbacuje greške kao što su "KERNEL SECURITY CHECK FAILURE" ili 0xC0000005? Ovo mi izbacuje na Asus K54HR, sa dva USB fleša i DVD diska.

Inače, ta ista instalacija je na mom računaru prošla bez problema.

Sent from mTalk

Jel' imao neko problem prilikom čiste instalacije Win10 da mu izbacuje greške kao što su "KERNEL SECURITY CHECK FAILURE" ili 0xC0000005? Ovo mi izbacuje na Asus K54HR, sa dva USB fleša i DVD diska.

Inače, ta ista instalacija je na mom računaru prošla bez problema.

Sent from mTalk

Kod sina na računaru se posle samo dva dana od instalacije Win 10-tke pojavio taj problem. Međutim on kaže da mu se to dešavalo i na 8-mici, ali posle restarta kompa sve bude ok.
Na netu sam našao objašnjenje da je to najverovatnije do neispravne RAM ili HDD-a. Treba proveriti....

http://windowsreport.com/kernel-security-check-failure-windows/

Nazad
Vrh Dno