Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Uh, a u prethodnom postu si rekao da je to dobitna kombinacija.
Sad 'na živo' :D
Ajde, nema veze..probaću na živo, pa šta bude, posle toga odustajem, vraćam M$ driver i uživam :D

Uh, a u prethodnom postu si rekao da je to dobitna kombinacija.
Sad 'na živo' :D
Ajde, nema veze..probaću na živo, pa šta bude, posle toga odustajem, vraćam M$ driver i uživam :D
Pazi ja znam sta sam zadnje uradio pre nego sto su prosli.
Mozda i tako hoce...nisam probao.
Mozda redosled nema nikakve veze, ono tipa "prozor mi bio kipovan":d

A ti bese Vuce rece da ti 13.9 se instaliraju bez problema na desetki :p
Dobro je da se jos uvek nisam odlucio da eksperimentisem sa desetkom, drzim se one stare izreke: ako radi, ne diraj i popravljaj nista :d

Znači, čudni su putevi Gospodnji :d

Sve radi sa 13.4, koji nisu kompatibilni sa 4xxx serijom. :cigar:

Ne znam da li da iskušavam djavola, da instaliram 13.9 ?
:)

btw, obrati pažnju na DeviceManager..AMD signed, kod tebe je Microsoft signed.

Prilozi

• amd.JPG
    amd.JPG
    133.6 KB · Pregleda: 82
A ti bese Vuce rece da ti 13.9 se instaliraju bez problema na desetki :p
Dobro je da se jos uvek nisam odlucio da eksperimentisem sa desetkom, drzim se one stare izreke: ako radi, ne diraj i popravljaj nista :d
Rade :D...ne secam se da sam pominjao instalaciju?
Nemoj me drzati za rec...moguce, lici na mene.:d

Znači, čudni su putevi Gospodnji :d

Sve radi sa 13.4, koji nisu kompatibilni sa 4xxx serijom. :cigar:

Ne znam da li da iskušavam djavola, da instaliram 13.9 ?

btw, obrati pažnju na DeviceManager..AMD signed, kod tebe je Microsoft signed.

Naravno...sad prolaze i oni.
Mozda zato sto se poklapaju, ustvari WU koristi iste.

Šta sada?
Prijavljuje da ću dobiti istu stvar.
Ako nastavim, proveriću u DeviceManager-u da li je ista verzija.
Ako bude ista, ok..ništa ne gubim.

Ili..bolje da 13.4 ubijem sa DDU i CClean, pa instaliram 13.9 ?
U tom slučaju, ukoliko prodje instalacija, dobijam noviju verziju driver-a.

Prilozi

• 01.JPG
    01.JPG
    64.7 KB · Pregleda: 80
A pod stavkom drajveri? ha...

Hotfix 16.1 radi ok nemam zamerke ;-)

To što je pisalo pod stavkom drajveri, pisalo je i na 13.4.
Instalirao sam 13.9, na živo 'pregazio'..dobio sam sve identično..u DeviceManager-u, isto sve, ništa novo.
MOžda je ipak trebalo da ubijem 13.4, pa onda 13.9, *** sad.

Prilozi

• ver.JPG
    ver.JPG
    91.3 KB · Pregleda: 72
Eto, ipak se drzati redosleda...kipuj prozor.:D
Windows 7 compatibility nadam se da nisi zaboravio?

Poslednja izmena:
Drugar ima problem sa 10kom. Nisam još stigao da odem do njega da pogledam, rekoh, da proverim jel neko imao takav slučaj. Cpu AMD bulldozer, matična Asus 970 ne znam tačno koji model, nije krš. Uglavnom, kad instalira 10ku usb portovi su mrtvi, u biosu i do ulaska u Win rade normalno, čim uđe u Win, ugasi se miš i ne radi ni jedan usb port ni 2.0 ni 3.0. Tastatura mu je ps2,ona radi, skidao je najnovije drajvere, menjao bios, ali ništa. Vratio macriumom 7cu, sve radi normalno.

Poslednja izmena:
Pa ti reče da pogledam verziju drajvera..praviš se pametan, a lepo je pisalo ispod ..da ću dobiti istu verziju :D
Dobro..pokušam još to i dosta za danas :)

Priznaj da te nervira što kod tebe u dev. manager-u stoji Microsoft signed ?

Drugar ima problem sa 10kom. Nisam još stigao da odem do njega da pogledam, rekoh, da proverim jel neko imao takav slučaj. Cpu AMD bulldozer, matična Asus 970 ne znam tačno koji model, nije krš. Uglavnom, kad instalira 10ku usb portovi su mrtvi, u biosu i do ulaska u Win rade normalno, čim uđe u Win, ugasi se miš i ne radi ni jedan usb port ni 2.0 ni 3.0. Tastatura mu je ps2,ona radi, skidao je najnovije drajvere, menjao bios, ali ništa. Vratio macriumom 7cu, sve radi normalno.
Neka flesuje na zadnji bios.
Recimo sta kaze ASUS...

"1.Improve system stability.
2.Enhance compatibility with some USB devices"

Pa ti reče da pogledam verziju drajvera..praviš se pametan, a lepo je pisalo ispod ..da ću dobiti istu verziju :D
Dobro..pokušam još to i dosta za danas :)

Priznaj da te nervira što kod tebe u dev. manager-u stoji Microsoft signed ?
Verovatno si zaboravio Windows 7 compatibility? priznaj ti.:D
A to me ne nervira..."odobreno od strane mocnog MS" zar ne zvuci bolje?
Za AMD je nekad bolje da ne pise nista, manje ce da ih kunu.:d
E da zaboravih da napomenem da sam promenio stranu...
Sad smo takoreci neprijatelji...ne znam zasto ti jos i pomazem?:d

Poslednja izmena:
Čekaj bre Vuče, ti si dežurna služba ovde, trećina postova na temi su tvoji, odgovaraš na sve i svašta - sa svim i svačim. Lepo sam napisao da je flešovan bios. A ti pišeš da flešuje zadnji bios. Radim u it-u, dosta toga znam, a pišem pitanja samo kad naiđem na neku novu, za sada, nerešenu "zagonetku", pa očekujem - ako je neko imao isti slučaj, pomogne i uštedi mi vreme. Kao što i sam radim kada znam nešto što drugima može pomoći.

Da je problem dok je boot, onda bih mislio da je fast boot. Ovako prvi put čujem da se portovi pogase kad se učita sistem. Osim ako nije neki power saving...mada opet, nikad čuo, nu video.
Na sličnoj AMD platformi sam s Win7 upgrade na 10-ku bez problema.

Ma da, skroz čudno, na 8.1 i 10ki inače može biti problema sa ps2 tastaturama kad uđe u Win, ali da ne rade usb-ovi, moraću otići do njega da vidim šta ima u biosu od podešavanja oko usb kontrolera, iako sumnjam da je tamo problem.

Poslednja izmena:
Ne razumem za sta se ljutis? sto je mojih pola postova ili sto nisam dobro procitao tvoj post?
Ok, ignorisi sta sam pisao...gde je problem?

Мислим да би тема требало да се зове Windows 10 insider или да се направи нова јер је 90% порука о инсајдер догађањима. Колико је то било ОК пре краја јула и званичног издања, сада је већ мало проблематично. Сваки дан инсталирате 26 нових драјвера, иду алфе, бете, тестне верзије, пуца систем ... ја сам се одавно скинуо са инсајдерисања и сада само повремено стигне дефендер апдејт и ређе неки кумулативни. Овако ће они који још не користе 10 да помисле да се драјвери реинсталирају дневно и да сваки дан мора да се решавају чудни проблеми а иначе без тога све ради нормално ... бар онолико колико то ја пробам.

Verovatno si zaboravio Windows 7 compatibility? priznaj ti.:D
A to me ne nervira..."odobreno od strane mocnog MS" zar ne zvuci bolje?
Za AMD je nekad bolje da ne pise nista, manje ce da ih kunu.:d
E da zaboravih da napomenem da sam promenio stranu...
Sad smo takoreci neprijatelji...ne znam zasto ti jos i pomazem?:d

VUKA ZA PREDSEDNIKA!!!
:D

Morao sam malo da te 'bockam' jer znam u šta sve može da se isprojektuje experimentisanje..a umalo se i desilo :D

Da ne expliciram od početka, zbuniću i sam sebe..jer se više i ne sećam šta sam sve odradio..ali..u principu, trebalo je odraditi upravo ono što si napisao drugi put. Prvi put si mi rekao da instaliram brutalno 13.9, što nije prošlo.
Tek u drugom postu si napisao pravu proceduru i ta procedura pije vodu.
Isto je kao kod tebe..sada i meni u DeviceManager-u stoji Microsoft signed :D

..i da, u prvom pokušaju , kada sam instalirao 13.4 , isto sam zaboravio bio da overim w7 compatibility, ali je instalacija prošla super.
Posle toga, kada je prijavio onaj problem..sam isto bio zaboravio da 13.9 pokrenem u w7 compatibility.

Kada sam overio compatibility, na kraju instalcije sam dobio view log, upozorenje da postoje greške.
Mogu ti poslati LogFile da pogledaš..to se dešava i sa 13.4 i sa 13.9.

Prilozi

• Complete.JPG
    Complete.JPG
    81.9 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Znam za log greske, su za HDMI drajver, ali ne utice na rad istog.

Vuče, hvala ti puno na pomoći.
Mogu da zamislim koliko si se cimao da bi došao do dobitne kombinacije..ili si negde pročitao na Net-u..svejedno..za sve to je potrebno vreme.

:wave:

Vuče, hvala ti puno na pomoći.
Mogu da zamislim koliko si se cimao da bi došao do dobitne kombinacije..ili si negde pročitao na Net-u..svejedno..za sve to je potrebno vreme.

:wave:
Kamo srece da sam procitao, radio je DDU u tri smene...:d

Pa nemoguće :D
Odakle ti baš palo na pamet da instaliras 13.4, koji btw nije ni kompatibilan sa 4xxx serijom ?
To je baš mučenje , da bi bespladno delio savete na bench forumu.

Мислим да би тема требало да се зове Windows 10 insider или да се направи нова јер је 90% порука о инсајдер догађањима. Колико је то било ОК пре краја јула и званичног издања, сада је већ мало проблематично. Сваки дан инсталирате 26 нових драјвера, иду алфе, бете, тестне верзије, пуца систем ... ја сам се одавно скинуо са инсајдерисања и сада само повремено стигне дефендер апдејт и ређе неки кумулативни. Овако ће они који још не користе 10 да помисле да се драјвери реинсталирају дневно и да сваки дан мора да се решавају чудни проблеми а иначе без тога све ради нормално ... бар онолико колико то ја пробам.

Potpuno se slažem, ovako je konfuzno za ljude koji nisu stalno aktivni u temi.

Pa nemoguće :D
Odakle ti baš palo na pamet da instaliras 13.4, koji btw nije ni kompatibilan sa 4xxx serijom ?
To je baš mučenje , da bi bespladno delio savete na bench forumu.
To je sve zbog HD3850 agp...nikad ne prezaljene.:D
Trazeci resenje za nju, AMD drajveri su postali igra za mene.

Capture 32.JPG

Imam laptop toshiba satelite l675-120... I nikako ne uspevam da instaliram win10 sa butabilne fleshke... Mislim da sam probao skoro sve kombinacije sa rufus-om i dalje nista... ni google mi ne resava problem vec 3 dana... da li je neko imao slican problem? inace, boot manager javlja neki error 0xc000000e

Ima li taj laptop sistem?
I kreće li uopšte boot sa tog USB?
Jer ta greška je od bootmanager-a.

Šta ti je namešteno u BIOS za boot device?

Nazad
Vrh Dno