Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Uradio svezu instalaciju i primetim da nemam zvuk (Realtek). A na prosloj instalaciji sve ok (isto bio na Windows 10). Koristio sam drajvere sa cd-a do sad, kad sam primetio problem skinuo zadnje stabilne 64 sa njihovog sajta i ne vredi. Probao da menjam onaj bitrate, isao na automatski update drajvera... U device menager-u je inace sve u redu i kad pustim neki video, slajderi za zvuk igraju. Otkacio pa vratio kablove... Sva su podesavanja ok, ali zvuka nema :trust:

Uradio svezu instalaciju i primetim da nemam zvuk (Realtek). A na prosloj instalaciji sve ok (isto bio na Windows 10). Koristio sam drajvere sa cd-a do sad, kad sam primetio problem skinuo zadnje stabilne 64 sa njihovog sajta i ne vredi. Probao da menjam onaj bitrate, isao na automatski update drajvera... U device menager-u je inace sve u redu i kad pustim neki video, slajderi za zvuk igraju. Otkacio pa vratio kablove... Sva su podesavanja ok, ali zvuka nema :trust:
Okaci sound playback settings...

Bila je nekad jedna stara fora kod realteka. One opcije za zvuk-slušalice (da disejbluje zvučnike kad ubaciš slušalice, igraj se malo sa tim kvačicama, čekiraj/ ok, pa skini/ok. Onda zna se desiti da kad instaliraš grafiku, prebaci na njen audio drajver, pogledaš u sound, šta ti je default audio device i sta je default playback.

Poslednja izmena:
Kad rece slusalice, sad sam probao neke bubice, Realtek menager detektovao i ima zvuk. Otkacim bubice, nema zvuk? Osecam da je neka glupa sitnica :mad:

Probacu to sutra, mada sam prebacivao default na digital i vracao, cisto da probam... Bas sam cackao svasta i vracao kako treba da bude i nista. A bubice samo pice. Ako ni ovo sa TV-om ne upali, odradicu smaracinu reinstall Windows-a, pa sta bude... Ili ako se jos neko seti necega u medjuvremenu.

Treba da dodaju u Explorer hash-eve za fajlove. On demand, da ne bi usporilo rad.
Vuče prijavi im kao insajder. :D

Untitled.png

Moj problem inače uzrokovan mrežnom u bilo kojoj kombinaciji drajvera koju sam probao. Jer mi je izgleda bilo previše što je rešen predhodni memory leak na 8.1 i 7.
Ima li neko neki predlog?

Imas li UEFI boot na tom lapu?
Ako imas prebaci na CSM.
Nalazi se pod "boot mode" nalazi se pod advanced-system configuration.
Iskljuci i Secure Boot.

Ma kakav uefi... laptop star 5 godina :)

Sta je fixovano u jucerasnjem updateu?

This security update for Windows 10 Version 1511 includes improvements in the functionality of Windows 10 Version 1511 and resolves the following vulnerabilities in Windows:
3124605 MS16-008: Security update for Windows kernel to address elevation of privilege: January 12, 2016
3124901 MS16-007: Security Update for Windows to address remote code execution: January 12, 2016
3124584 MS16-005: Security Update for Windows kernel-mode drivers to address remote code execution: January 12, 2016
3124275 MS16-001: Security update for Internet Explorer: January 12, 2016
Windows 10 updates are cumulative. Therefore, this package contains all previously released fixes. If you have installed previous updates, only the new fixes that are contained in this package will be downloaded and installed to your computer.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3124263

Imaš URL odmah iz update history

Poslednja izmena:
Malicious Software Removal Tool

E da nisi to instalirao, nebi ti stradao nod :-D
Ja imam par krekovanih programa, sta cu skupi su ;-) pa cu da vidim dal je nesto stradalo ;-) Ima li neka lista ne bezbednih programa koji MS forsira na delete putem tog toola?

I treba ...razbucati prokletinju, on da se siri pored defendera...:D

Posle sinoćnjeg updata, ne otvara mi metro aplikacije, store, i poštu... Ne znam šta bih mogao da uradim da proradi.

Probaj restart, svi smo dobili update...radi i dalje.

Screenshot (651).png Screenshot (652).png

Daj Vuce reci ti si stari insajder, oce li nakaza od Stora dobiti podrsku za prikaz verzije app i kada je poslednji put azurirana (datum) *** to je osnovna stvar za jedan Store... Omg kakav fail.

Ima opet da se prijavim za insajdera o samo to ću da pisem u feedbacks, bas me zivcira..

Poslednja izmena:
Imas ovde... a kada podesis ovako, skida sam zadnju verziju.
Mozemo da sugerisemo da ubace...mozda i usvoje a mozda i 100% nece.:D

Screenshot (655).png Screenshot (653).png

Ma znam za to , nego sam iskjucio automatski update Store app, hocu da znam sta on instalira, na cemu rade od app :D

SS.jpg

Pazte se , maliciozni stigao i na XP :-devil-:

Probao sam sve što ste spomenuli i zvuka i dalje nema. Ne znam koliko puta sam uradio restart. I na kraju sam uradio reinstall Windows-a... Opet nema zvuk.
Inače sam i prvi reinstall uradio zato što sam izbacio polu-crknuti hdd i ubacio nov ssd. Ne znam da li je to bitno ali da spomenem. Od podešavanja u BIOS-u sam samo podesio ahci.
Posle ću probati da nađem sveže drajvere za ploču, ne znam šta još. Inače je Windows uradio update.

Malicious Software Removal Tool

E da nisi to instalirao, nebi ti stradao nod :-D
Ja imam par krekovanih programa, sta cu skupi su ;-) pa cu da vidim dal je nesto stradalo ;-) Ima li neka lista ne bezbednih programa koji MS forsira na delete putem tog toola?
Nije stradao, nego su blokirani neki protokoli za, a MRT možeš da obrišeš, čim to uradiš, ako ti je uključen abdejt automatski skida ispočetka i instalira. Znači samo isključivanje servisa abdejta i brisanje uklanja MRT. Ali neće ni to dugo piti vode.

zashto nece da mi refreshuje weather pipnuo nishta nisam ?
ranije je htelo:S
ono na start pa ima weather app.

Kako da obrišem ovaj update, to jest da ga skinem sa liste za instalaciju a da updatujem ostale. Deffender itd?
Windows Malicious Software Removal Tool for Windows 8, 8.1, 10 and Windows Server 2012, 2012 R2 x64 Edition - January 2016 (KB890830).

Nazad
Vrh Dno