Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Imao je win10 (upgradeovan win8) ali vise nema sistem, jer sam probao da ocistim win10 onom opcijom factory reset ili tako nesto sto gaje sjb...
ulazim u boot menu i odatle biram usb flesku... takodje je i u biosu podesen flesh kao boot device...
Boot uopste ne krece... To je problem.. A to se desava i sa win8 bootabilnim fleshom koliko vidim...

Poslednja izmena:
El pritiskas enter kad to radis?
Iskluci i fast boot ako imas u bios opcijama.

fast boot iskljucen... pa F12 za boot menu, onda na enter biram opciju, pa any key da se bootuje sa fleshke ali dotle ni ne stignem...

meni ovde ne treba uefi bootabilni usb, jel da?

Poslednja izmena:
Meni to zvuči kao da fleš ne radi ili je loše napravljen.
Skini ISO sa MCT i nareži DVD. Kad se digne sistem, obriši particije koje su za OS, ako imaš odvojenu sa podacima nju ne diraj. I instaliraj.

Imam I ja toshiba satelite, kod boot opcija u biosu jeli ti prebacen usb na prvo mesto.
Ostatak ekipe stavi na disable.

usb radi, bootuje se na hp-u...

i to sam probao, disbleovao sve sem flesha i isto... znaci prob je sto ne moze da se bootuje sa flesha iz nekog razloga, nije prob pogresan boot device...

Imas li UEFI boot na tom lapu?
Ako imas prebaci na CSM.
Nalazi se pod "boot mode" nalazi se pod advanced-system configuration.
Iskljuci i Secure Boot.

Poslednja izmena:
Moze li pomoc? Dvd citac nece da ucita disk, tj prikazuje da je svaki prazan cd/dvd. Oznak citaca iz device managera-a je : HL-DT-ST DVDRAM GT50N. Da li je to problem do drivera ili necega drugog?

Moze li pomoc? Dvd citac nece da ucita disk, tj prikazuje da je svaki prazan cd/dvd. Oznak citaca iz device managera-a je : HL-DT-ST DVDRAM GT50N. Da li je to problem do drivera ili necega drugog?
Ima li u "General" da pise neki error Code()?

To je verovatno do čitača, crkao je laser ili je prljav.
Ili baš svaki disk koji si probao. Ubaci neki od tih diskova u neki drugi drajv da proveriš.

Na drugi racunar pokrece te diskove... Meni otvara samo kao da je prazan(novi disk)

Nije otisao, sad ga ocitava normalno, svaki dvd, a maloprije nije htjeo ni jedan da prikaze sadrzaj, sad sve otvara normalno, zasto je tako pojma nemam

Iznenada, probao opet isti dvd i ucitao ga normalno, a prije toga ga je citao kao novi disk-prazan

Iznenada, probao opet isti dvd i ucitao ga normalno, a prije toga ga je citao kao novi disk-prazan
Gledaj da se otarasis tih dvd vise, ja sam to iscupao iz kompova odavno.
Cak sam iz toshibe izvadio dvd, nervirao me kod svakog pokretanja i nije sluzio nicemu.

Kako mislis da se rijesim dvd-a? Trebao mi je neki stari dvd da prekopiram...

Ako Vuk kaze da bacis DVD, ko si ti da dovodis u sumnju njegove naloge? :d

Kako mislis da se rijesim dvd-a? Trebao mi je neki stari dvd da prekopiram...
Mislim resis, ucinis da nestanu...da prestanes da koristis.
Vidis da samo pravi probleme, bucan, spor, mali kapacitet...ne obaziri se @Jericho pali logorsku vatru, dosadno mu.:D

Имам нешто музике на ДВД, како да дођем до довољно хардова или флешки да то заменим? Ош мало да помогнеш, није у питању велика количина, можда 1500 ДВД са музиком и око 500 са концертима. ;)

Pa nije to bas toliko mnogo, nekih 9 terabajta, oko 300 evra. Ali kad strada 1 hard, ode pola kolekcije, kad strada 1 DVD, to se lako nadomesti.

Имам нешто музике на ДВД, како да дођем до довољно хардова или флешки да то заменим? Ош мало да помогнеш, није у питању велика количина, можда 1500 ДВД са музиком и око 500 са концертима. ;)
Au koji si pirat :-D

Mogu, sve to imas na netu...jedino ako je tvoja licna muzika, ako jeste okaci negde.
Imas online storage, za ljude koji imaju neke prosecne datoteke.
Kome treba vise neka przi Blu-ray...

Blu-ray, dakle isto to, samo na manje diskova, uz investiciju kupovine i BR i diskova. Dobar savet.

Blu-ray, dakle isto to, samo na manje diskova, uz investiciju kupovine i BR i diskova. Dobar savet.
To je za mali procenat ljudi...kome treba hangar neka ga pravi, normalno da kosta.
Za prosecnog korisnika je dovoljno ovo sto sam nabrojao.
Nego hajde da udaramo kontru :D nebitno dao sam savet, iz moje perspektive.
Mozda coveku odgovara ovako? ne smeta mi...

Tvoj savet je dobar za 90% ljudi, tu se slazemo, ali si ga dao napamet, ne znajuci koje su potrebe konkretnog korisnika.

Nazad
Vrh Dno