Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Нисам пажљиво пратио тему, од како сам одрадио 1511 или мало после тога, у доњем десном углу се појавила нова информација. О чему се ради ... или само слабо читам поруке?

udji u cmd kao admin i paste-uj :

bcdedit -set TESTSIGNING off

exit

pa restart

Za tu reset opciju nisam ni provalio da postoji.Znam da se aktivira nakon instalacije.Da pojednostavim pitanje,ako skinem ponovo win i napravim but usb dali ce taj win da se aktivira ponovo ili ne?Dali laptop panti da mi je win bio aktiviran?

Zasto da se pravi bilo kakva particija ili USBovi otkako su stavili Reset This PC opciju u Windows 10?
Nisam ni znao za ovo, super stvar, sad čitam šta radi Refresh a šta Reset. Da li je neko probao? Jel radi kako treba?

"probao" refresh, i povratio sve sto je privacy tool s#ebao :)

U sustini jako slicno ponovnoj instalaciji, malo brze , neke app zadrzi a neke ne pa moras ponovo instalaciju da odradis tih app ili drajvera, uglavnom kada podigne sistem , dobijes htm fajl u kome jasno pise sta je obrisano a sta ne :)

E da, treba ti bootabilan usb ili dvd sa iso fajlom 10ke tj te verzije koju koristis i zelis da osvezis.

Poslednja izmena:
Odradio si cistu instalaciju i nisi aktivirao windows.
Не, у питању је био апдејт на 1511 на Про верзији која је била инсајдер па скинута са програма па је и даље активна тј активирана. Вероватно је у питању ово са искључивањем, мада ћу да питам гугла шта мисли о томе.

U sustini jako slicno ponovnoj instalaciji, malo brze , neke app zadrzi a neke ne pa moras ponovo instalaciju da odradis tih app ili drajvera, uglavnom kada podigne sistem , dobijes htm fajl u kome jasno pise sta je obrisano a sta ne :)
A snimljene pozicije u igrama koje su na C:/Users ? Da li njih briše ili ostavi?

@calexx Sto se zalis ovde kada postoji google? Lepo sam ti napisao sta da radis...

A snimljene pozicije u igrama koje su na C:/Users ? Da li njih briše ili ostavi?

E da i to ostavlja, zapravo kada kliknes tu opciju refresh imas tipa da odaberes clean install a onda sve brise i opciju da ostavi user fajlove, cudno ne znam gde Dirt rally snima ali posle refresha sve sam izgubio ili sam u tom momentu roknuo novu verziju pa se pogubio nesto jeste :D

Nisam ni znao za ovo, super stvar, sad čitam šta radi Refresh a šta Reset. Da li je neko probao? Jel radi kako treba?

Reset ti daje opciju koje sve particije da formatiras, ukljucujuci i Windows-ovu, i nakon toga sledi clean install. Iskoristio tu opciju na dva laptopa posle upgrade-a sa sedmice. Daleko bolje resenje nego bilo koji prethodni Windows.

Za tu reset opciju nisam ni provalio da postoji.Znam da se aktivira nakon instalacije.Da pojednostavim pitanje,ako skinem ponovo win i napravim but usb dali ce taj win da se aktivira ponovo ili ne?Dali laptop panti da mi je win bio aktiviran?

Aktivacija je vezana za MB, kada si aktivirao win pri svakoj sledecoj instalaciji i konekciji sa netom (pretpostavljam) sam se win aktivira.

@calexx Sto se zalis ovde kada postoji google? Lepo sam ti napisao sta da radis...
Ма мислио сам да потражим а онда сам на брзину написао питање. Хтео сам да изгуглам одговор да бих видео о чему се тачно ради, да ли је у питању порука која се тек тако појавила и довољно је да се избаци командом коју си навео или је нешто друго у питању јер да пише да је тест, а стварно је активирана про верзија ми не иде једно с другим. Једно је начин да се склони порука а друго је питање зашто се појавила и да ли је тако код још неког.

Није ми нешто битно јер windows користим само да бих видео докле су напредовали и како изгледа па ми ни то да ли ће инсајдер верзија да остане легална или је ипак у питању неки тест заморчића не значи много. Више информативно.

Ljudi mogu li da drzim zvucnu kartu npr za izlaz na zvucnike a integrusu da mi bude na front panelu za sluske, znaci tako da radi, nije to problem?
Ja bih najradije front panel uvezao na zvucnu kartu ali nemam taj hd audio izlaz na Sound Blasteru.

Možeš, nije problem, meni rade one paralelno, baš iz istog razloga.

Ne možeš da povežeš kad nema standardni, nego proprietary.

Jovo nanovo Insider preview do izlazka finalnog redstone(rs1) builda u toku 2016.

Jovo nanovo Insider preview do izlazka finalnog redstone(rs1) builda u toku 2016.

Navodno, kažu da će zvanično Redstone izaći krajem februara, a ne na leto, kako je bilo najavljeno, mada teško da za 2 meseca bude završen.

Sve proslo odlicno, nista nije dirao, ni jedan program..
Cak je odradio upgrade pod VSR...

Screenshot (549).jpg Screenshot (551).jpg

Nadji na google 11082.1000.151210-2021.RS1_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO

Da i neko od vas, ko je na W10, ima Intelov onboard LAN 82579V ili 82579LM?

Zanima me, kakva je situacija sa novim drajverima i novijim W10 verzijama? Posto sam deinstalirao W10 i vratio se na W7, metar dana po izlasku W10, samo zbog toga sto je bilo velikih latencija sa ovom LAN karticom/chip i to na strani zvuka. Tj. drajveri, Ndis.sys...itd. su imali velike latencije, pa je i time zvuk stucao, pucao... nevezano za izvor audia (YT, VLC...itd).
Naravno, kada je konekcija bila zauzeta, pa cak i kad ne (qBittorrent - radio ili nista skidao...zvuk je zezao, I nije do qBita, nego do drajvera i Win10...proverio na raznim mestima).

I meni ide na zivce ovaj problem. LAN je Intel I219-V, najnoviji drajveri (koliko vidim). Negde preporucuju downgrade na 18.5 ali nisam siguran da li se moze instalirati ta verzija na mom sistemu?
4hmWgoV.png

2Cqsb8w.png

Inace ume da bude mnogo gore nego sto je na gornjem screenshotu.

Dobili smo i prognozu ...

Screenshot (552).png

odlično radi ova desetka, stavio sam defer updates u podešavanjima i jedini problem sa kojim ću morati da živim su zastareli drajveri za zvučnu zbog koje na nekih 5-6 dana izbaci BSOD. Interesantno je da nakon BSOD i restarta bios izbaci smart command failed na hardovima ali posle gašenja i paljenja kompa sve se vraća u normalu. ja zadovoljan, sve radi brže ali mi nije lepši od sedmice :D

odlično radi ova desetka, stavio sam defer updates u podešavanjima i jedini problem sa kojim ću morati da živim su zastareli drajveri za zvučnu zbog koje na nekih 5-6 dana izbaci BSOD. Interesantno je da nakon BSOD i restarta bios izbaci smart command failed na hardovima ali posle gašenja i paljenja kompa sve se vraća u normalu. ja zadovoljan, sve radi brže ali mi nije lepši od sedmice :D
Realtek ALC889 imas drajvera koliko volis, prelistaj zadnje srane teme za link.
Izbacuju drajvere skoro jednom sedmicno.

Poslednja izmena:
Bajati ali testirani i na w10 i sve radi, ama bas nikada nisam imao problema, ovo sto skidate su vise beta nego stable sa ti google drive itd izvora..

Nazad
Vrh Dno