Jučerašnja dogodovština.
Oću da narežem neki audio rip i skinuo sam accurate rip, CUE sheet i sve to, nebitno, uglavnom CUE nije asociran ni na jednu aplikaciju. Oću da ga asociram na Exact Audio Copy. Kliknem Open With, dobijem onaj Windows 10 meni za izbor default aplikacije, nema EAC-a, kliknem browse, nađem EAC.exe kliknem - ništa. Ponovim kroz 20ak sekundi ceo postupak - opet ništa. Sad da vidim dal je do EAC ili do Windows, krenem da ga asociram na Winamp. Ponovim sve do Winamp.exe, opet ništa. Ekstenzija i dalje nije asocirana a računar se ponaša kao da ništa nisam uradio, ništa not responding i sl.
Zaboravim na to, radim nešto drugo, kad evo ti njega kroz 5 (pet) minuta otvori jednom EAC, zatvorim ga ja, pa opet EAC, pa na kraju i Winamp, tačno u intervalima u kojima sam i ja to 5 minuta ranije zahtevao, samo sa zadrškom od 5 minuta. U pitanju je Core i7 sa 16GB RAM.
E sad, nek mi neko od ovih vajnih proponenata Windows 10 objasni zašto njemu treba 5 minuta da obavi operaciju koja se na softveru i hardveru od pre 20 godina obavljala istog trenutka. (retoričko pitanje, pošto sumnjam da imaju objašnjenje, osim da njima "sve radi").