Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Dosta bolji Edge , ipak rade nešto .

Jedan forum me je zezao ranije i jedan sajt nije radio baš najbolje a sada lete .

Poslednja izmena:
Potreban mi je Windows 10 x64 (LTSB N) driver za Canon PowerShot A2600. Oficijelni Canon sajtovi detektuju Win 10 i sroče da je uređaj podržan i ne nude download.

a124991.png

Poslednja izmena:
Zestoko sam razocaran na nacin kako Windows 10 radu update!

Kad su najavili update sistema kao SERVICE!!! ja sam ocekivao da ce updati biti incremental! da ce proces biti maximalno optimizovan, ALI BILL GATES je bio CAR

Ove majmuncine u Microsoftu nisu NORMALNE!
Generalno ocekuju da svakih par dana resetujes komp usled nekog retardiranog update-a! Aj ok TRPIM!

Sad kad je dosao taj big update koji ce verujem ici na svakih par meseci, on skida 3+ GB i radi CELU REINSTALACIJU sistema sa cuvanjem podataka!!!!!! preko sat vremena cekanja , 3x restarta!!! 30GB djubreta na HDD vise u obliku old files, windows.old!?!?
Ok disk clean ocisti manulano ali microsofte TI SI POSANDRCAO!

GASIM DJUBRE OD UPDATE od danas i svim svojim korisnicima isto preporucujem, sistem treba mene da slizi a ne ja njega!, da nemogu da radim 1-2 vremena zbog nekih retarda u micorosoftu

Na laptopu neće, a na desktopu bez problema prošao abdejt. Pošto koristim 8Gadget sidebar i gadgete (v16), odmah mogu reći sidebar kao da ne radi (radi al nekako nakaradno, nema transparentnosti). To je nešto što me odmah iznerviralo, a za ostalo ćemo videti, šta su još sje..li.
@zeljko
I ja sam držao isključeno u servisima, vidim ovih dana poludeli svi u pričama o abdejtu, ko da se radi o androidu 6, rekoh, da i ja vratim servis pa da pogledam, ... ali evo prc... prvo treba da podešavam da vratim kako sam navikao,... tako nam i treba kad verujemo glupavom microsoftu koji izbacuje poluproizvod kao gotov proizvod, pa posle svakih par dana krpi nešto.
Testiraću par dana, pa vratiti posle na imidž sa v10240 koji sam napravio pre abdejta.

Poslednja izmena:
Zestoko sam razocaran na nacin kako Windows 10 radu update!

Kad su najavili update sistema kao SERVICE!!! ja sam ocekivao da ce updati biti incremental! da ce proces biti maximalno optimizovan, ALI BILL GATES je bio CAR

Ove majmuncine u Microsoftu nisu NORMALNE!
Generalno ocekuju da svakih par dana resetujes komp usled nekog retardiranog update-a! Aj ok TRPIM!

Sad kad je dosao taj big update koji ce verujem ici na svakih par meseci, on skida 3+ GB i radi CELU REINSTALACIJU sistema sa cuvanjem podataka!!!!!! preko sat vremena cekanja , 3x restarta!!! 30GB djubreta na HDD vise u obliku old files, windows.old!?!?
Ok disk clean ocisti manulano ali microsofte TI SI POSANDRCAO!

GASIM DJUBRE OD UPDATE od danas i svim svojim korisnicima isto preporucujem, sistem treba mene da slizi a ne ja njega!, da nemogu da radim 1-2 vremena zbog nekih retarda u micorosoftu

Jel si cekao sat vremena na SSD-u ili hard disku?

Jel si cekao sat vremena na SSD-u ili hard disku?

SSD, prvo je skidao 20+min pa onaj prvi deo updata jos u windows-u +10min (sprema se da krene instalaciju)
pa onda 30min update nakon restarta (identican kao win 8 na 8.1 itd), + jos jedan update za flash player 5min

Na kraju ostalo od djubreta windows.old 30GB, + instalacioni fajlovi, to ubije disk clean

Poslednja izmena:
Definitivno bolje radi, i treba da dovrše UI koji odskače na nekim mestima.

S druge strane, nije mi jasno šta je s 10 i korupcijom sistema pri sfc proveri. Mnogo se često dešava. Iako realno nisam primetio probleme. I obično ih sam reši. Mada trenutno imam s laptopom problem, gde kaže da ne može. Gde išao upgrade preko insider build-a.
Nikad nisam to toliko puta video na 7 ili 8.1.

Hocete da kazete da je ovaj th2 update kao instaliranje novog sistema?

U utorak mi je neki lik sa MS Support-a, pokušao da pomogne oko rešavanja problema sa Fontovima, predložio mi da pokrenem neku komandu i da kompletno Re-Instaliram metro apps. Uradio sam to. Da nije možda sada problem do toga da WU vidi kao da sam instalirao sistem pre 2 dana. Ali opet čudno mi je to jer sam samo re-instalirao Metro apps.

Hocete da kazete da je ovaj th2 update kao instaliranje novog sistema?

Ako si prelazio sa 8ce na 8.1 ili kad prelazis sa 8.1 na 10 sa zadrzavanjem svih podesavanja i fajlova, tako identicno ide i TH2 update, na kraju sve bude isto, ali je proces takav

Inace Windows 10 TH2 ISO, nova instalacija od sad prima win 7, 8.1 kljuceve.... ko ima win8 laptop sa licencom, win 10 TH2 sam detektuje prilikom nove i ciste instalacije

Interesantno bi bilo da neko proba win7 OEM kljuc za novu instalaciju da li prolazi, jer znamo da su "dostupni"
retail kljucevi 99.999% prolaze svi

Znaci vise nije potreban upgrade sa win7/8 vec moze bas cista instalacija cak i na nov komp sa kljucem ali samo sa ISO TH2 verzijom win10-ke!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nemoj USB skini sa njim ili sa sajta M$ direkt ISO, mountuj ga i pokreni setup iz windows-a, to je identicno kao i windows update process

zeljko:

asus kljuc.na osnovu kojeg je npr na MSDN-u odbijao da mi udeli da skinem vraziji win7 starter jer je OEM.sve regularno proslo sa TH2,prihvatio tokom instalacije,digital entitlement,ProduKey nalazi sasvim drugi kljuc koji kapiram da je MS generisao.

Poslednja izmena:
zeljko:

asus kljuc.na osnovu kojeg je npr na MSDN-u odbijao da mi udeli da skinem vraziji win7 starter jer je OEM.sve regularno proslo sa TH2,prihvatio tokom instalacije,digital entitlement,ProduKey nalazi sasvim drugi kljuc koji kapiram da je MS generisao.

Komp poseduje u bios-u asus slic za win7?

Ja nisam mogao da cekam i da se cimas, skinuo sam ISO i odradio upgrade... Sve je proslo kako trebao... Proces je trajao kao kada sam sa Win 8.1 prelazio na Win 10... Isto je i izgledalo... Dosta stvari radi mnogo bolje nego pre... Videcemo jos, malo je vremena proslo, da bi se sudilo.

A recimo sestra ima netbook koji dolazi uz win 7 starter oem, kako ja tu legalica da stavim w10 a trenutno ima krekovani 8.1??

ako je ostala nalepnica samo ubacis tokom instalacije th2 home verzije i gotovo.pre si morao da iskopas starter po torentima,instaliras,aktiviras ga,pa pregazis win10tkom pa aktiviras,a ako je trebala x64 verzija i uefi (kao u jednom mom slucaju) morala je da padne i nova instalacija sa nule,posto nemere x64 preko x86,a starter postoji samo u x86 varijanti.

zeljko:

desktop gde sam ubacio taj kljuc (sa mrtvog asus laptopa) nije video win7 u zivotu.

A mogu li taj kljuc da iskoristim npr za sebe na desktopu ako npr menjam plocu? Mislim na taj oem kljuc od startera w7..

izgleda da ces moci jos neko vreme dok traje free apgrejd 7mice i 8mice na 10tku.

@umart
Ja nesto experimentisem na mom vmware win10 staroj, sad je volume aktivirana i updatovana na TH2 ali ne prima OEM kljuc od 7-ce, moguce jer nije vise retail verzija

A mogu li taj kljuc da iskoristim npr za sebe na desktopu ako npr menjam plocu? Mislim na taj oem kljuc od startera w7..

Ne ako je vec kljuc registorvan kod njih na serveru. A sigurno da jeste vezan za taj lap top i njegovu maticnu jer kada je prvi put ukljucen on je instaliroa taj win i prilikom prvog izlaska na net taj kljuc je registrovan. No probaj nista te ne kosta mada mrka kapa od svega toga.

Ne ako je vec kljuc registorvan kod njih na serveru. A sigurno da jeste vezan za taj lap top i njegovu maticnu jer kada je prvi put ukljucen on je instaliroa taj win i prilikom prvog izlaska na net taj kljuc je registrovan. No probaj nista te ne kosta mada mrka kapa od svega toga.

Onda nebi mogao niko da koristi win 7/8 kljuceve a vidim vec vise njih je kazalo da funkcionise.... jedino sto M$ promenu aktivacione politike opise u jednoj recenici... :)

Neke od novina koje sam uspeo da primetim, a vezane su za neke aplikacije koje su došle sa ovim ažuriranjem.

Recimo messaging i skype video, i njihova integracija sa notification centrom, tu je i app telefon, ali u suštini sve je to skype,
eto dobismo tri aplikacije koja je u suštini jedna. :d

Nazad
Vrh Dno