Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam malo pre odradio te kumulativne na TH2 i dobio je pored 10586 .3 :D

Capture.GIF

ako pricate o ovim updejtovima naravno da nece jedan updejt da vam digne sa 240 na 586, vec ce skidati esd i onda odraditi upgrade, sto nije nista novo jer je tako bilo od win 8.
a ko nece da ceka lepo skinete esd i napravite iso i odradite upgrade, vec par dana od kako se pojavilo sam na 586 sljaka super..
inace ko se plasi ovog gore navedenog je isto sto ce i m$ da uradi samo sto cekate bzvz, jer watermarka nema a setite se da je tako bilo i za rtm 240 verziju kada je leakovana 15ak dana ranije...

Care jesi li uspeo da na W10 insaliras fastbot i adb drajvere?

I ako je verovati wiki, danas je trebalo da bude upgrade

Capture.GIF

Poslednja izmena:
Ako neko misli da ce za par dana preko windows update dobiti neki drugi build a ne 10586 to je smesno.

Ja dobih odgovor da update izlazi poslednje nedelje novembra..

Prilozi

• google_drivers.JPG
    google_drivers.JPG
    76 KB · Pregleda: 117
Windows 10 Fall Update - Features, changes, and improvements

Among many of the changes and improvements, Microsoft is including an updated Memory Manager that has a new feature called compression store. The idea is that when memory is needed, unused pages will be compressed in memory instead of writing them to disk. This new concept should help to make computers faster, in general, but more on low-end devices with minimum hardware

Kada se ovako pogleda ima dosta promena u odnosu RTM od letos . Ovaj je i označen kao manji update. Sledeće godine dolaze dva veća.

Poslednja izmena:
nisu bas do kraja bili transparentni tacno za sta je vezana aktivacija sem za hardver,ja bih za svaki slucaj bekapovao predhodnu instalaciju ako sam u mogucnosti.betr sejf den sori. :)
Prošla je instalacija sa usb-a na ssd bez unošenja ključa. Čim se povezao se na net aktivirao se.

Uđi u bootloader, poveži telefon USB kablom, idi u Davice Manager i instaliraj ove drajvere: http://developer.android.com/sdk/win-usb.html .

Drajveri rade bez problema na Windows-u 10 TH2.

Sve uradim kako si rekao , usao u bootloader, odem u device manager najpre vidim da win skida sam drajver pa izgleda failuje pri instalaciji, onda uzmem taj google da instaliram ali nece...

Capture.GIF

Nece cak ni da instalira packet drajvera (adb, fastboot, usb) iz flashtool-a .... :(

Capture2.GIF

Smara vise ne znam sta ga zeza, ali na w7, w8 nije toga bilo.

nisu bas do kraja bili transparentni tacno za sta je vezana aktivacija sem za hardver,ja bih za svaki slucaj bekapovao predhodnu instalaciju ako sam u mogucnosti.betr sejf den sori. :)
Pa backup iz a mast ali aktivacija je uvek bila vezana za MB. Sa OEM obavezna, sa Retail može prenos na drugu MB sa manje ili više rada.Jedina razlika je da sada može automatski da prepozna i aktivira istu ploču preko MSA, nemoraš registraciju da unosiš ni za 10ku niti za windows sa kojeg si upgrejdovao,

ma sve to znam samo ka'em da zbog sadasnje politike nikad nisi siguran sta mogu da ubace i sta bi ti brejkovalo aktivaciju,pa i nov ssd.

Samo MB je bitna menjao sam ssd od evo 840 na evo 850 i aktiktivirao se bez problem

Upravo skinuo ESD file i odradio decrypt. Dobijen je iso image 10586.0.151029-1700.TH2_RELEASE_CLIENTSINGLELANGUAGE_OEM_X64FRE_EN-US... Zanima me da li je ovo verzija koja se ocekuje sutra da izadje? Vidim da pise OEM i da li u tom slucaju ne pomaze KMS emulator i moguce je aktivirati samo originalnim kljucem. Ja sam uradio upgrade sa 8ce i sve je koliko vidim aktivirano a ovo bi bio clean install jer racunam da mi je masina zapamcena i da ne bi trebalo da bude problema sa aktivacijom.

ako je isti hardver,nema brige,mozes da gazis i radis sta hoces.

Sve uradim kako si rekao , usao u bootloader, odem u device manager najpre vidim da win skida sam drajver pa izgleda failuje pri instalaciji, onda uzmem taj google da instaliram ali nece...

Pogledajte prilog 184119

Nece cak ni da instalira packet drajvera (adb, fastboot, usb) iz flashtool-a .... :(

Pogledajte prilog 184120

Smara vise ne znam sta ga zeza, ali na w7, w8 nije toga bilo.

Koji telefon je u pitanju? Ja imam Google Nexus 4 i fastboot i adb rade bez problema na Win 10.

Odradio sam update danas i instalirao mi je cumulative update... U verziji builda stoji mi jos uvek 10240. Jel tako treba ili je ipak trebalo da se promeni na onaj novi? Pretpostavljam da ce sutra ili ovih dana taj build doci, ali mi se cini da su neki od Vas pisali da im je vec instaliran taj sa jucerasnjim azuriranjem. Nisam insider.

Tako treba. Ako nisi insider. Sutra bi trebao novi ali znauući MS ko to zna.

A pre toga ima i od nvidie i WU...

Screenshot (33).png

Koji tweak program preporucujete za disable telemetrije itd ... ili da je bass dobar???

Koji tweak program preporucujete za disable telemetrije itd ... ili da je bass dobar???

I mene ovo interesuje. Hvala unapred. :)
--
Nocas sam odradio upgrade sa 8.1 na 10 kako bih istestirao skaliranje. Odmah problemi sa drajverima, intel grafika, nvidia grafika.. "NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, version 358.91 stopped responding and has successfully recovered"
Intel se oporavio sa najnovijim updateom, dok sam za nVidiu morao da skacem sa verzije na verziju.
Ukoliko neko ima isti problem, verzija koja je pomogla je 350.60, a moze da pokusa i menjanjem TdrDelay u regeditu.

DWS Lite Build 648

gKaLEdX.png

I mene ovo interesuje. Hvala unapred. :)
--
Nocas sam odradio upgrade sa 8.1 na 10 kako bih istestirao skaliranje. Odmah problemi sa drajverima, intel grafika, nvidia grafika.. "NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, version 358.91 stopped responding and has successfully recovered"
Intel se oporavio sa najnovijim updateom, dok sam za nVidiu morao da skacem sa verzije na verziju.
Ukoliko neko ima isti problem, verzija koja je pomogla je 350.60, a moze da pokusa i menjanjem TdrDelay u regeditu.

Imam ja taj problem nvidia kernel stop respoding ama imao sam ga i na windows 8.1 i to samo na mozila se javuvje po nekad kad igram neke igrece nema problema

@Darkodar, tnx.

@krale, ja to nisam imao na 8.1. Ukoliko imas isti error, probaj drugu verziju drajvera.

@Darkodar, tnx.

@krale, ja to nisam imao na 8.1. Ukoliko imas isti error, probaj drugu verziju drajvera.
Probao sam sve drajvere i uvek jednom u danu se pojavi, ama mislim da sam ga resio tako sto sam otisao u nvidia control panel i u 3D sam stavio na Maximum performanase i ovo danas se nije pojavio

Jel se desava nekome sledece: pustim klip na youtube-u i bude mnogo glasno(apritom je zvuk na 40% na kompu) i smanjim zvuk na laptopu preko ikonice u toolbaru i nakon prvog smanjenja, opadne naglo zvuk... Nakon toga kako normalno pojačavam i smanjujem, sve je ok.

Jel se desava nekome sledece: pustim klip na youtube-u i bude mnogo glasno(apritom je zvuk na 40% na kompu) i smanjim zvuk na laptopu preko ikonice u toolbaru i nakon prvog smanjenja, opadne naglo zvuk... Nakon toga kako normalno pojačavam i smanjujem, sve je ok.
Ja to nisam primetio, zvuk smanjujem/pojacavam sa skrolom misa.

Ja znam da ima BUG sa youtube player-om i HTML5, javlja se nasumično, zvuk se smanji odjednom i kada pauziram, i ponovo pustim, zvuk se vrati na normalnu jačinu.

EDIT: Koji Bug sa Calendar app, kada je otkucalo 00:00, datum se kod sata pomerio na 12.11,dok je u Calendar-u sa 11. "skočio" na 13.Isto tako je i na Live Tile-u, s tim da uz datum pokazuje da je sutra rođendan prijateljici,a rođendan je u subotu.
bug.png

Poslednja izmena:
Meni je pobrisao neke metro app a to bas nisam hteo a nisam ni mogao da to iskljucim, bilo je kao da mora to da uradi..
Ima fora da vratim te metro app poput People?

Vrh Dno