Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

rekose na forumu da ce moci direkt sa win7 kljucem,pa da ne radim dupli pos'o.ne nalazim home verziju 10586 x64 build-a,a posto ce ici legit kljuc,ne vidim sto neko nebi mogao da okaci na temi link.ili posaljite na pm.

Verovatno je već neko pitao ali izvinjam se, nisam uspeo da pronađem preko search opcije.
Imam instaliran win 10 na hardu, upgrade sa 8.1, aktiviran. Uzimam ssd i hteo bih da instaliram 10-ku na njega. Koji je najlakši način da odmah instaliram čistu desetku?

10586 je od danas i na slow ring:

2rejh9u.png

Za par dana ISO fajl najavljuje Gabe Aul.

Mi smrtnici da ocekujemo sutra u toku dana ili u cetvrtak?

Pa pojedinici iz MS-a najaviše 10.11 tj. sutra,ali možda se to prolongira,što mi je malo glupo,jer sutra je dan za patch.

Verovatno je već neko pitao ali izvinjam se, nisam uspeo da pronađem preko search opcije.
Imam instaliran win 10 na hardu, upgrade sa 8.1, aktiviran. Uzimam ssd i hteo bih da instaliram 10-ku na njega. Koji je najlakši način da odmah instaliram čistu desetku?

Ako ti Win 10 radi uradis jednostavno clone ( Acronis true image ili Aomei backuper...) tog diska na ssd.
Ako zelis cistu instalaciju, narezes Iso na svd ili koristeci rufus napravis od usb flesh memorije bootabilan flesh i pokrenes instalaciju sa njega.

Izbegavaj opciju cloniranja hdd-a, ja sam ima frku gde sam klonirao particuju hdd-a od 40gb na ssd od 60gb, on je meni to sve lepo odradio i brzo nekih 5 min ali meni je ssd bio kapaciteta 40gb znaci mesto da klonira podatke on je ceo klonirao celu particiju i unakazio mi ssd, sreca malo sam se iggrao u diskpartu i tu razliku od 20 gb koja je bila raw, pridruzio i dobio full kapacitet na ssdu.

Koristio sam Macrium, mozda sam trebao da idem da backupuje ceo image hdd-a pa na ssd.

Poslednja izmena:
Zasto mora da se radi kloniranje windowsa sa hdd na ssd, zar nije najbolje uraditi cistu instalaciju na ssd-u, zasto je to probolem?

nije problem,cak je pozeljno,narocito ako prelazis sa obicne na UEFI instalaciju.ali vecina ljudi zeli da zadrzi instaliran softver tj da se ne bakce sa instalacijom svega ponovo.za te scenarije sluzi kloniranje.

Izgleda da od TH2 ažuriranja nema ništa,bar za danas!
Ažuriranje je navodno "odloženo" za četvrtak 12.11, što je i logično,zato što su tek juče RTM izdanje dobili Slow ring korisnici.
Danas izgleda samo Cumulative Update.

EDIT: Kontaktirao sam podršku da proverim za TH2 izgleda da izlazi danas:
ss.png

Poslednja izmena:
Ljudi, da li je vredi preći na win 10 na tabletu? Već ga imam duže vreme na PC, ali nekako mi se
čini da barem kada je reč o tabletima da je win 8.1 ipak bolje rešenje...

Pominje se na dosta mesta da su poboljsali MT i kontrolu ram memorije, na mojoj masini radi bolje od 10240, zatonsam i presao na w10 pa dokle izdrzim :-D

Izgleda da od TH2 ažuriranja nema ništa,bar za danas!
Ažuriranje je navodno "odloženo" za četvrtak 12.11, što je i logično,zato što su tek juče RTM izdanje dobili Slow ring korisnici.
Danas izgleda samo Cumulative Update.

EDIT: Kontaktirao sam podršku da proverim za TH2 izgleda da izlazi danas:
Pogledajte prilog 184103

Nema nista za sada. Mozda ce stvarno da puste TH2, verujemo ovom iz tehnicke podrske. :)

Do sad ste mogli sto puta da odradite upgrade na th2 :p fensi resenje je cekati WU da zadrma download B-)

Hvala svima na odgovorima. Ići ću na čistu instalaciju. Jedino mi je bila frka oko aktivacije tako instaliranog wina na ssd. Ako će biti aktiviran bez dodatnih intervencija onda je ok.

Na mdl pise da ovaj posledni komulativni updejt menja verziju na build 10586 ili koji bese sada sam instalirao pa da vidimo dali e th2
Ipak nista :D

Poslednja izmena:
Meni sve ubagovalo, neće da mrdne od 48%. Probao sam restart,ali ne pomaže..
Kako da odbagujem Windows Update???

Sada se instalirao,sve je OK.
Znači danas ništa od TH2 build-a, skinuću ISO i instalirati.
Zaključak iz svega: Nikad ne veruj MS support-u... :d :d

Nazad
Vrh Dno