Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ćao narode,
Konačno sam uradio clean install na ssd, doduše sve je ostalo i na hdd-u.
Naravno instalirao se win za 8 minuta sa sve kopiranjem fajlova s usb-a :)
Elem, 4 drajvera nema (iako na update varijanti na hdd-u postoje). Išao sam na sajt HP-a, poskidao neke drajvere za osmicu, međutim ništa se nije promenilo u device manageru još uvek za 4 uređaja ne postoje driveri.
Siguran sam da je bar jedan od njih čitač otiska prsta koji sam instalirao ali jednostavno ne radi.
Da li postoji neka proverena opcija da sa HDD-a tj starog W10 povučem drivere pošto očigledno da ove sa sajta neće iz nekog razloga da instalira?
pozz

Мислим да немам, сад сам као гледао које надоградње имам али те нема.

To je update koji dodaje GWX ikonicu u sistem tray. Odradi full update svog Windows 7 računara, restartuj pa proveri opet. Druga varijanta ti je da skineš Media Creation Tool i odradiš update preko njega.

Imam pitanjce oko logovanja na Win10, preko netplwiz sam iskljucio da user mora ukucati pass prilikom logovanja, ali i dalje mi pri svakom podizanju trazi da ukucam pass. Napominjem da sam ulogovan na MS sa gmail nalogom. Da li neko zna kako da preskocim logovanje?

Nisam ni ja uspeo da isključima logovanje, sve varijante sam isprobao, i na nekoliko načina. Kada je samo ekran ugašen ne traži logovanje, ali čim ode u sleep obavezno traži iako je svuda u opcijama isključena ta opcija. Izgleda da je neki random bug, jer vidim na net-u da ima još istih slučajeva, a ipak većini ova opcija radi kako treba.

Ćao narode,
Elem, 4 drajvera nema (iako na update varijanti na hdd-u postoje). Išao sam na sajt HP-a, poskidao neke drajvere za osmicu, međutim ništa se nije promenilo u device manageru još uvek za 4 uređaja ne postoje driveri.
Siguran sam da je bar jedan od njih čitač otiska prsta koji sam instalirao ali jednostavno ne radi.
Da li postoji neka proverena opcija da sa HDD-a tj starog W10 povučem drivere pošto očigledno da ove sa sajta neće iz nekog razloga da instalira?
pozz

Probaj http://drp.su/ , mozda ti nadje te drajvere.

Desava mi se da mi jako sporo otvara neke foldere sa puno contenta...

Kako podesiti tastaturu da @ bude na Shift i 2 kao i ranije? Posto mi je lakse tako, do sad se nije javljao ovaj problem

Već neko vreme pokušavam da uključim Windows Defender jer mi je iz nekog razloga oduvek isključen, ali ne nalazim rešenje. Šta god da sam uradio sledeći sugestiju iz poruke koja mi izlazi, on i dalje nije uključen.
Šta mi je činiti ako neko zna?

PS: Samo da napomenem da nemam nikakav drugi antivirus. Jedino periodično uključujem Malwarebytes.

PS2: rešio problem sa regedit i brisanjem ''DisableAntiSpyware'' u Windows defenderu

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    90.9 KB · Pregleda: 226
Poslednja izmena:
Odabrano je ali mi je @ na poziciji za ć, kako da to resim?
Ne znam sta bi mogla biti greska u podesavanju?

Neki od ovih peceva za windows 10 koji su u zadnjih nedelju dana dosli su mi resili problem sa Edge tako da sada nema vise posle gledanja u full screen da mi minimizuje sliku i ugasi Edge... sada sve fercera normalno kako je i bilo u predhodnim verzijama.

Već neko vreme pokušavam da uključim Windows Defender jer mi je iz nekog razloga oduvek isključen, ali ne nalazim rešenje. Šta god da sam uradio sledeći sugestiju iz poruke koja mi izlazi, on i dalje nije uključen.
Šta mi je činiti ako neko zna?

PS: Samo da napomenem da nemam nikakav drugi antivirus. Jedino periodično uključujem Malwarebytes.

PS2: rešio problem sa regedit i brisanjem ''DisableAntiSpyware'' u Windows defenderu

ja bas gledam sad kako da ga iskljucim, jer mi stalno salje u karantin fajlove koji su mi potrebni za rad...

odradio sam to preko bat reg file-a - http://www.tenforums.com/tutorials/5918-windows-defender-turn-off-windows-10-a.html
koristi opciju broj 2.

Da, upravo tako, opcija 2, sam to rešio.
U sevisima sam ga stavio na automatski, ali svejedno moram ručno da ga uključim jer se ne pokreće sa windowsom. No, možda je tako i bolje. Uključim i isključim kad hoću :)

Ćao narode,
pozz

rešio sam problem.
iskopirao sam sa starog HDD-a/windowsa folder C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository
odatle sam na SSD-u vukao drajvere, svi su se instalirali, windows radi za 10ku, prebrzo i predobro.

Мислим да немам, сад сам као гледао које надоградње имам али те нема.
Moras i da imas internet explorer instaliran.Ja nisam dobio KB3035583 dok nisam instalirao IE koji sam bio obrisao sa 7-ice.

A da li reset u potpunosti cisti sistemsku particiju, mislim na foldere windows.old kao i foldere koje je windows sam kreirao prlikom upgrade-a?
Da. Možeš i sa ugrađenim disk cleaner da obrišeš, jedino desni klik, run as admin da bi ti dao opciju da obrišeš forlder old...

Language preferences > pa izabereš jezik koji hoćeš da nametiš pa options, onda dobiješ gomilu raznih rasporeda. Moraš da probaš jednu po jednu jer nema da odmah pokaže raspored kao na 7mici i 8mici.

Poslednja izmena od urednika:
Jel na Win 10. radi pokretanje dva skype-a istovremeno, sa win + R pa određen link?

da li je neko instalirao skoro logitech drajvere na win10, kada hocu da instaliram drajvere stalno dobijam poruku da skinem odgovarajucu verziju ne kapiram u cemu je fazon? znam da podesim koji tip OS i koja verzija 64bit da li je to neki bug na njihovom sajtu kao da svaki put skinem pogresne drajvere iako mi je sve podeseno da skinem win 10 za 64 bit verziju

Gde je @bachi da potvrdi ovo oko windows 10 i njegove spiunaze ove sad poceli i Windows 7 da ga slede ovaj post je od Daz

Anyone sticking with Windows 7 should avoid the following Windows updates.

Code:

wusa /uninstall /kb:3068708 /norestart
wusa /uninstall /kb:3044374 /norestart
wusa /uninstall /kb:3035583 /norestart
wusa /uninstall /kb:3022345 /norestart
wusa /uninstall /kb:3021917 /norestart
wusa /uninstall /kb:2990214 /norestart
wusa /uninstall /kb:2952664 /norestart

Most of the updates are for Windows 10, but KB3068708 adds "customer experience and diagnostic telemetry" into Windows 7.

to je za kontrolere ili dzojstike a meni treba za tastaturu i misa, izgleda da su nesto pobrljavili sa bazom podataka pa se zato to desava , mozda da sam uzeo starije ali ne vidim na njihovom sajtu da ih imaju ili ja ne mogu da ih nadjem

Druze skines setpoint sa Logitech sajta,on ti je i za tastaturu i misa,ja sam uvek ovo koristio,nista ti drugo i ne treba sa ovim imas sve.
http://support.logitech.com/software/setpoint
Samo ovde promeni koji hoces: smart installer 32bit ili 64bit
Pozdrav :)

Jel ima driver za HP 1010 Laserjet štampač za win10?
I na win7 sam nalazio neki divlji, ali je radio.
Ne znam kakva je situacija za Creative Xfi music driver isto.
U suštini koliko sam razumeo po temi da driveri koji rade u win7 rade i u win10?

Jel ima driver za HP 1010 Laserjet štampač za win10?
I na win7 sam nalazio neki divlji, ali je radio.
Ne znam kakva je situacija za Creative Xfi music driver isto.
U suštini koliko sam razumeo po temi da driveri koji rade u win7 rade i u win10?

Za x-fi xtrememusic ja koristim SB X-Fi Series Support Pack 3.5 by Daniel_K. Mada ima sitnih bubica, ali u sustini rade ok.

,)

Vrh Dno