Evo i jedne moje recenzije Windows-a 10:
Imam ga od 29.7 i imao sam mnogo problema sa njim,ali opet nekako mi je "prirasto k srcu" i zasenio onu sada već staru osmicu.
Na prvi pogled što svi vidimo je Boot time,što je i normalno.MS po tom pitanju ništa nije dirao,postojao je onaj bug sa sporim paljenjem računara,ali eto i to sam rešio.Paljenje je sada ultra-brzo,ali ne kao na 8.1,da se ne lažemo vreme od kucanja password-a do pojavljivanja desktop-a je bar na mom Pavilion-u duže za oko 2-3 sekunde,reklo bi se koji ***** primeti razliku od 2 sekunde,jednostavno se primeti bar sa ugla nekoga ko je koristio 8.1.
Prva vidljiva promena je novi Start meni,kombinacija 7 i 8 u jednom,po mom mišljenju tu je posao dobro odrađen,žao mi je što su ukinuli opciju po kojoj su pločice od Desktop aplikacija imale pozadinu koju su "povlačile" od boje ikona,i voleo bih da u budućnosti uvedu onu opciju Live folder-a kao što imamo na WP.
Što se tiče univerzalnih aplikacija,nekom su lično ne upotrebljive,ali eto meni ne smetaju,jednostavno imam brz pristup vremenskoj prognozi,sportskim rezultatima...Za razliku od 8.1 tu su odradili maestralan posao,jednostavno nema više dosadnog čekanja da se aplikacija pokrene,sve je živnulo od 8.1,
Store je sada dosta "ozbiljniji" sve su smestili pod jedan krov.Fali mi samo informacija kada su aplikacije zadnji put apdejtovane.
Cortana je zaista sjajna,ali nema neke preterane koristi na Desktop uređajima,dok je na Tablet PC već druga priča,ali eto od viška glava ne boli.
Tu je i Action Center koji služi,bar za aplikacije koje imaju opciju notifikacija,ali su tu i Quick podešavanja koja su bolje rešenje nego da stalno ulazim u Settings,ne sviđa mi se ni opcija Control panel+Settings trebali su jednostavno sve da stave pod jednu app, i da sami odlučimo pod koju,ali eto šta je tu je...
Task View je super stvar,kapiram da malo kasne,ali nema veze,opraštam im

Microsoft Edge je ultra-lagani pregledač koji služi osnovnim operacijama na Web-u.Fali tu još opcija,kao što je Tab Preview,koji je postojao u onom promo videu,ali je naprosto nestao,nema još ekstenzija,skrol i dalje zna da secne na težim stranicama i na FB,ali je OK.
Sve u svemu meni je 10-ka pun pogodak,nadam se da će uspeti da privuku korisnike,jer trebalo bi da se modernizujemo,a ne da ostanemo na 7,XP i ostalim OS kojima je prestala Glavna podrška.Postoji milion opcija da se 10-ka personalizuje i da liči na 7.Zaista ne vidim razlog ne prelaska ljubitelja 7-ice na 10-ku