Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Meni radi viber besprekorno na upgrade, bratu sam uradio upgrade sa Windows home premium i sve mu je odradilo kako treba na Asus k53..

Ajde i ja da pitam :)
Odradio apgrejd sa originalne osmice, to je baš traljavo radilo odlučim se na clean install, sa MS MCT napravim butabilni fleš ali ga UEFi nije prepoznao te sam porao da prebacim na Legacy, formatirao HDD, sve završio ali sad imam solidno vreme butovanja od cca 2min i nervira me. Ako vratim UEFI, ispiše "no boot device", pretpostavljam zato što particija nije GPT.
Ono što me konkretno interesuje je, pošto očigledno moram da odradim novu instalaciju, da li mogu da napravim system image i vratim sve u sadašnje stanje nakon čiste instalacije ili ima neka druga fora sa backup & restore opcijom u podešavanjima da se što manje zahebavam ponovo?
Ne moraš da radiš novu instalaciju, postojeći install se može prebaciti na UEFI, i procedura nije nešto preterano teška.

Da li neko ima problem sa spartan browser-om ,koči skrolovanje učitava dugo stranice.

uninstall sve updates do sada, restart, muljao, reko da nešto opet ne valja, vraćao nazad i na kraju izgleda prošlo. klik na check updates kaže da nema ničeg novog.

Prilozi

• SC004.png
    SC004.png
    5.9 KB · Pregleda: 166
Pa stranica je kilometar dugačka, verovatno ne učita celu odjednom. Kada je cela pregledana onda klizi lepo. Zato na FF povećam cache na 1 GB, neznam dali Edge ima to nameštanje.

Jel se pojavljuje jos nekom ova greska, tj. kao neko upozorenje (imam 360 total security antivirus)? Antivirus je skroz azuriran.
Screenshot_1.png

Jel moguće da niko ne zna kako da omogućim mail alarm i kalendar notifikacije ili informacije na lock screenu iako sam ih omogućio u settingsima

Evo sada sam posetio phonearena i radi ok,mozda malo uspori kada se ide dole ,pa zakoci i proradi,ne ucita celu stranicu odmah izgleda. Inace sajt ocajan ,skrolujem pola sata do dna

Evo sada sam posetio phonearena i radi ok,mozda malo uspori kada se ide dole ,pa zakoci i proradi,ne ucita celu stranicu odmah izgleda. Inace sajt ocajan ,skrolujem pola sata do dna

Da ali kad ga toliko hvale očekujem da je bolji od opere, probajte operu ako imate nema ni delić sec. kočenja

Probao, ne blokira, ucita je iz dva dela, kada ucita onda ide normalno isto sa FF.
Chrome nema tu pauzu...

Jel se pojavljuje jos nekom ova greska, tj. kao neko upozorenje (imam 360 total security antivirus)? Antivirus je skroz azuriran.
Код мене се често појави грешка да није укључен антивирус или антишпијун али је вероватно мало лоша синхронизација. Све то без додатног антивируса, укључен је дефендер.

Da li neko zna zasto na mom Win 10.0.240.16393 kad ukljucim dx dijalog pise da je 11,2 verzija a treba 12? Masina iz potpisa. Da li prikazuje ono sto je hardverski podrzano od strane graficke kartice ili ne?

Prilozi

• Win 10 dxdiag.jpg
    Win 10 dxdiag.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 220
Da li neko zna zasto na mom Win 10.0.240.16393 kad ukljucim dx dijalog pise da je 11,2 verzija a treba 12? Masina iz potpisa. Da li prikazuje ono sto je hardverski podrzano od strane graficke kartice ili ne?
Kod mene je dx 12 iako grafička ne podržava dx12:

Prilozi

• 123.png
    123.png
    33.8 KB · Pregleda: 212
Ne moraš da radiš novu instalaciju, postojeći install se može prebaciti na UEFI, i procedura nije nešto preterano teška.

Ja kao guglao nešto al' nisam našao jednostavno rešenje koje ne podrazumeva gpt formatiranje hdd-a, šta propuštam?

Neko je ovde ovo vec pominjao ali desava se i meni na clean instalaciji 10-ke. kad se kopira nesto na sistemskoj particiji zna da zastane od 5-20-ak sekundi i tek onda odreaguje tj prebaci na zeljenu destinaciju, Kad se to radi sa recimo C: na drugu particiju sve ide glatko...

Vjerovatno je neko pisao, ali ima puno poruka a ne mogu sve da čitam na tel- LM, pošto kažete da je mnogo bolja čista instalacija nego upgrade (logično) kako da odradim to a da mi win 10 bude aktiviran? Imam 7 legalni i u pitanju je asus ux303ln (nešto se gasi u biosu?).

To zavisi do drajvera za grafičku karticu.

Vjerovatno je neko pisao, ali ima puno poruka a ne mogu sve da čitam na tel- LM, pošto kažete da je mnogo bolja čista instalacija nego upgrade (logično) kako da odradim to a da mi win 10 bude aktiviran? Imam 7 legalni i u pitanju je asus ux303ln (nešto se gasi u biosu?).
Moras prvo upgrade pa onda clean install ako zelis...
To da je bolje cista instalacija vazi za ljude koji ne sredjuju svoj OS.
Nego instaliraju, brisu, imaju pun system smeca I repova...
Ja svoj drzim preko 2 godine bez problema I usporenja.

Nakon najnovijeg update-a, moj laptop brže pokreće Windows i nestao je problem sa zazuzećem procesora (12-18%). Međutim sada Windows Store pravi probleme (odbija da se pokrene).

Meni windows zaista leti, sem kad treba da pokrenem ili budem malo u windows store aplikacijama, tad sledeće: učitavanje uglavnom zašteka ili traje osamsto godina, moja konekcija puca unutar tih aplikacija pa me izbacuje svako malo, a konekcija je super stabilna, takođe sporo rade aplikacije i često se zalede.

Nazad
Vrh Dno