Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pre 7-8 dana sam nagogradio svol legalni Win7 PRO na Lenovo ThinkCentre kompu. Sve je prošlo kako treba, radilo lepo par dana i cvrc! Net ne radi nikako! Ako hoću nešto po web-u da potražim ili gledam, to ne radi ili radi veoma sporo, a lampice na ruteru ne svetle, znači nema saobraćaja. U isto vreme, ako pokrenem surf sa tela ili laptopa, samo zviždi. Čitao sam, guglao, patio se i na kraju vratio na 7. Nek pričeka još malo. Od softvera na kompu nema ništa, Open office, Opera, Security Essentials i Thunderbird, pa ne verujem da je neki od njih napravio problem.

Pre 7-8 dana sam nagogradio svol legalni Win7 PRO na Lenovo ThinkCentre kompu. Sve je prošlo kako treba, radilo lepo par dana i cvrc! Net ne radi nikako! Ako hoću nešto po web-u da potražim ili gledam, to ne radi ili radi veoma sporo, a lampice na ruteru ne svetle, znači nema saobraćaja. U isto vreme, ako pokrenem surf sa tela ili laptopa, samo zviždi. Čitao sam, guglao, patio se i na kraju vratio na 7. Nek pričeka još malo. Od softvera na kompu nema ništa, Open office, Opera, Security Essentials i Thunderbird, pa ne verujem da je neki od njih napravio problem.
Koja ploca je u pitanju?

I kod mene sve veći problemi. Sinoć sam uradio cleen instal posle upgrade sa Win 7, rešio nekako problem sa AMD drajverim, ali mi se sada dešava da iz čista mira pukne drajver za bluetooth. Takođe, čim instaliram AMD drajvere, boot time mi traje skoro 2 min, upali se, pojavi se Win logo, zatim disk miruje čitav minut i onda krene na log in screen. To mi se nije dešavalo na Win7.
Uopšte nisam zadovoljan, mislim da ću već sutra da se vratim na Win 7, win 10 ima još dosta da pređe da bi bio kompletno upotrebljiv.

Nakon upgrade-a sa 7-mice, sporadično mi se javljalo ovo:

pukao.drajver.jpg

Zato bih svakom preporučio clean install...

I kod mene sve veći problemi. Sinoć sam uradio cleen instal posle upgrade sa Win 7, rešio nekako problem sa AMD drajverim, ali mi se sada dešava da iz čista mira pukne drajver za bluetooth. Takođe, čim instaliram AMD drajvere, boot time mi traje skoro 2 min, upali se, pojavi se Win logo, zatim disk miruje čitav minut i onda krene na log in screen. To mi se nije dešavalo na Win7.
Uopšte nisam zadovoljan, mislim da ću već sutra da se vratim na Win 7, win 10 ima još dosta da pređe da bi bio kompletno upotrebljiv.
Zato sto si radio clean install, instalacija windowsa ti instalirala pogresne Wifi + Bluetooth drajvere.
Izbrisi ih, prikljuci net na LAN idi update i skinuce ti prave...

Zato sto si radio clean install, instalacija windowsa ti instalirala pogresne Wifi + Bluetooth drajvere.
Izbrisi ih, prikljuci net na LAN idi update i skinuce ti prave...
Ne, nece, vec probao. Update ni nudi samo drajvere za Intel HD grafiku i Radeon HD 7400 Serise drajvere koji kod mene prave problem. Drajver za bluetooth je genericki i kada instaliram onj koji radi na Win 8.1 on puca.

Cekaj ti preporucujes svakome cistu instalaciju samo zato sto se to tebi desilo?QUOTE]

Kako je to samo zajedljivo napisano. Hahaha! :D

Da, ja preporučujem svakom CLEAN INSTALL, u svakom slučaju.
Ali, tebi to objašnjavati mislim da nema smisla, pa unapred odustajem.

Cekaj ti preporucujes svakome cistu instalaciju samo zato sto se to tebi desilo?QUOTE]

Kako je to samo zajedljivo napisano. Hahaha! :D

Da, ja preporučujem svakom CLEAN INSTALL, u svakom slučaju.
Ali, tebi to objašnjavati mislim da nema smisla, pa unapred odustajem.
Nije zajedljivo, nego sam zapanjen...zbog sitnice preporucujes obaranje sistema?
I svoj problem prikazujes globalnim? i svoje resenje cistom inastalacijom takodje?

Poslednja izmena:
Ovo je problem drivera ili graficku nema veze sa clean install

Igram GTA V i Sniper Elite III, nijedan crash drajvera za grafu. Međutim, dok koristim Viber za desktop PC, dešava se da crash-uje, OpenGL ERROR i momentalno puca Viber aplikacija. Ne dešava se tako često, ali juče mi se desilo 2 puta.

Da li je moguće da Viber krešuje Nvidijin drajver? U pitanju su zadnji 353.62 WHQL drajveri (kartica je GTX 650 2GB), ni čista instalacija drajvera ne pomaže. U igrama dakle nema problema, samo se kolje se Viberom.

Prilozi

• nvidia_crash.jpg
    nvidia_crash.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 167
Obrisi taj viber, skini ga sa store

Jel optimizovan za Windows 10 taj sa Store-a? Ovaj za Desktop je smeće smeća, bar na Win 10, kao da ima i input lag..Na 8.1 je savršeno radio, a ovde mi krešuje i drajver za grafičku ladno zbog njega...

Igram GTA V i Sniper Elite III, nijedan crash drajvera za grafu. Međutim, dok koristim Viber za desktop PC, dešava se da crash-uje, OpenGL ERROR i momentalno puca Viber aplikacija. Ne dešava se tako često, ali juče mi se desilo 2 puta.

Da li je moguće da Viber krešuje Nvidijin drajver? U pitanju su zadnji 353.62 WHQL drajveri (kartica je GTX 650 2GB), ni čista instalacija drajvera ne pomaže. U igrama dakle nema problema, samo se kolje se Viberom.
Verzija 5.2.0.2529 upravo izašla, pominju i 10ku. http://www.majorgeeks.com/files/details/viber.html

I koju verziju instalira? 5.2.0.2529?

Nemam pojma,kada se klikne na Get Viber for desktop,prebacuje me na viber.com sajt i tu daje mogućnost skidanja app.Verovatno je ta 5.2.0.2529,ako je ona poslednja verzija

Ili ne valja Nvidijin OpenGL drajver za Windows 10, ili je problem u samoj Viber aplikaciji...

Ajde i ja da pitam :)
Odradio apgrejd sa originalne osmice, to je baš traljavo radilo odlučim se na clean install, sa MS MCT napravim butabilni fleš ali ga UEFi nije prepoznao te sam porao da prebacim na Legacy, formatirao HDD, sve završio ali sad imam solidno vreme butovanja od cca 2min i nervira me. Ako vratim UEFI, ispiše "no boot device", pretpostavljam zato što particija nije GPT.
Ono što me konkretno interesuje je, pošto očigledno moram da odradim novu instalaciju, da li mogu da napravim system image i vratim sve u sadašnje stanje nakon čiste instalacije ili ima neka druga fora sa backup & restore opcijom u podešavanjima da se što manje zahebavam ponovo?

Ajde i ja da pitam :)
Odradio apgrejd sa originalne osmice, to je baš traljavo radilo odlučim se na clean install, sa MS MCT napravim butabilni fleš ali ga UEFi nije prepoznao te sam porao da prebacim na Legacy, formatirao HDD, sve završio ali sad imam solidno vreme butovanja od cca 2min i nervira me. Ako vratim UEFI, ispiše "no boot device", pretpostavljam zato što particija nije GPT.
Ono što me konkretno interesuje je, pošto očigledno moram da odradim novu instalaciju, da li mogu da napravim system image i vratim sve u sadašnje stanje nakon čiste instalacije ili ima neka druga fora sa backup & restore opcijom u podešavanjima da se što manje zahebavam ponovo?
Macrium Reflect je besplatan i dobar, poslednje verzije rade sa UEFI.

Pretpostavljam da ti je Windows skaliran na 125%? Ako je tako za to ima REŠENJE, ja ga koristim u kombinaciji sa MacType koji buđavi ClearType prebacuje u FreeType.

Nažalost nije do toga. Skaliranje mi je bilo na 100%. Rezolucija mi je 1440x900 na 19" monitoru pa nema potrebe za skaliranjem.

Šta sam zaboravio da uključim pa mi ne pokazuje broj mailova,kalendar, alarm i vreme na zakjučanom ekranu iako sam izabrao da mi ovo prikazuje?

Nazad
Vrh Dno