Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Edge ne radi ukoliko se onemoguci UAC. Zasad nisam primetio da jos nesto "trpi" osim Edge-a.

Poz, potrebna mi je mala pomoc. Naime sad sam instalirao clean Win preko onog Mediacreation tools sve je proslo kako treba ali kada hocu da ga aktiviram nema sanse da odradim aktivaciju..probao sam na sa raznim key production al nema sanse I preko cmd al opet nista...jel moze mala pomoc kako da ga aktiviram?? Hvala unapred :)

Ako si imao legalan win7,8/8.1, trebalo je da odradis PRVO upgrade na win10 sa tog legalnog sistema, pa da onda odradis clean install. Tada bi tokom instalacije preskocio deo gde se unosi key, a windows bi ti bio legalan i aktiviran. Ako nemas legalan, a uradio si clean sa ko zna cega, aktiviraj ga lepo preko kmspica i kraj price.

To sam I probao al nema sanse, naravno nisam imao leg win jednostavno odradim sve kako treba u cmd I kad ukucam poslednju komandy slmgr /ato nece da ga aktivira..Ne znam u cemu je problem?? tj izvini nisam isao preko toga nego sam u Cmd kucao slmgr ipk key itd..

Poslednja izmena:
To sam I probao al nema sanse, naravno nisam imao leg win jednostavno odradim sve kako treba u cmd I kad ukucam poslednju komandy slmgr /ato nece da ga aktivira..Ne znam u cemu je problem?? tj izvini nisam isao preko toga nego sam u Cmd kucao slmgr ipk key itd..

Aha. Sad sam video po nekim sajtovima da mnogi to preporucuju. Pojma nemam zasto. Meni je bilo dovoljno da pritisnem onaj "red button", i posle 10 sekundi mi je bio aktiviran.
Dakle, nadji normalan kmspico, klikni prvo na ono backup token dugme, pa red button i to je to.

Odradio upgrade sa 8.1 Pro, prvi pokušaj (upgrade PC kroz mstool) sam morao da abortujem jer nije hteo da zadrži aplikacije (jer je automatski odabrao iz nekog razloga srpski iako je english bio setovan) već samo setovanja pa sam morao da napravim iso i pokrenem setup.exe.
Uradjeno sve relativno brzo za sat vremena, aktviran je bez ikakve intervencije.
Interfejs mi se svidja, najbolji do sada, voleo bih doduše da ima dark theme kao Edge što ima, znam da može da se aktivira u registry ali to je samo za metro apps.
Takodje, čini mi se da je i font rendering poboljšan.
Imam utisak da je i brži od 8.1 , verovatno bi bilo još bolje kada bi se uradio clean install.
Action center je mnogo bolje odradjen nego u 8.1
Taskbar mi je u 8.1 bio gore, nakon upgrejda je i ostao gore, iznenadilo me pozitivno što su se notifikacije pojavljivale u donjem desnom uglu, što u 8.1 nije bio slučaj jer su se pojavljivale u gornjem desnom.
Windows Defender uključen iako je u 8.1 bio ugašen.
Toliko za sada, prvi utisci su više nego dobri, očekivao sam neki horor mada ne znam zašto, sve je prošlo i završilo se ok :)

Eh da, zaboravio sam da napomenem jos jednu interesantnu stvar. Windows 7, odnosno Windows 8/8.1 traze 100mb za sistemsku particiju prilikom instalacije sistema.
Kad sam podesavao particije, Win10 mi je trazio 500mb za istu. Sigurno je i to jedan od razloga zbog cega sistem deluje fluidno.

Ubacih i ja Win 10 pro. Ono što mi se sviđa je što je brz, čak za nijansu brži od Win 8.1. Ne sviđa mi se preterano interfejs. Može li ikako, zaboga, da se promeni ova bela boja boja se pojavljuje na vrhu svakog prozora :

http://prntscr.com/7ztqpi

Gde se nalazi screen saver?

Čitam ovde o nekoj Dark temi, gde se to nalazi?

Ja vise ne mogu da trpim ovo...
Nekoliko puta sam pokusao sa brisanjem fajlova iz Download foldera i komandom wuauclt.exe /updatenow kroz cmd sa admin pravima i ne ide.
Da smesnije bude, velicina upgrade-a za koju je windows update pokazivao se sa svakim brisanjem Download foldera povecavala, krenulo je sa 5GB pa otislo na 8GB pa na 12GB i zadnji pokusaj je bio 15GB
Sad sam skinuo onaj media creation tool (valjda se tako zove) zadao mu opciju upgrade now, sistem ima legaln serijski i ne kapiram zasto me toliko smaraci....

Prilozi

• 15.png
    15.png
    33.8 KB · Pregleda: 205
Ma nije im nesto ta Get Windows 10 aplikacija trazite druga resenja upgrade preko MediaCreationToolx64.exe ili ISO fajla.

Odradio upgrade sa tim media creation tool (napokon), postujem iz Edge pregledaca.

EDIt: odoh spavati, celu noc se akam sa tim upgrade-om :S:

Poslednja izmena:
9DoVoix.jpg

Jasno je zasto je ovo ***** free.

A Facebook imas? ako si "interesantan" Ilija Cvorovic te nalazi 100% bez internet.

Zasto uopste dozvoliti da ti ugrozavaju privatnost?

Haha ma jok bre
Zasto ne kazes za google koji zna sve sta radis a i sami su priznali da citaju email poruke na korisnicima, dok koristis android telefon ,sve znaju sta radis znaju kada spavas kada stanes koji svaki cekor slede a korisnicama licne podatoce davaju na CIA za to ima i dokaza

Zasto ne kazes za FB koji isto tako sve zna sta radis
I sad od odjenom ms spiunira ?

Pa to je vec stara vest sad se bavimo desetkom ovde ;)

Pa to je vec stara vest sad se bavimo desetkom ovde ;)
Sta je bitno to ? Cim vise ste zapoceli oko spionaze pocnite od one koju su najveci spiuni, a za sada nema ni jedan konkretan dokaz da MS bas spionira jel tako tako :)
Dok za google i FB same vrabotene su priznali da masovno slede sve korisnike :D

Al je nekima bas dosadno, kao da vi u kompu drzite plan napada na Vasington, Pariz, Brisel, London pa ste ugrozeni od CIA.
Sta me briga ko me spijunira kad ne radim nista NElegalno.
E sad vi koji radite neke nelegalne stvari i treba da vas spijuniraju i da idete malo na odmor neki i pooooduzi.
I ste svi strani spijuni pa se plasite da vam M$ ne otkrije pozicije?
Ili ste umislili da ste jako vazni.
Vas zabole i M$ i CIA i BIA ako hocete sto vi saljete ljubavne poruke, devojci, svastiki, ljubavnici, ne bojte se, njih sve interesuju druge stvari.
E sad ako vec planirate napade na gore pomenute gradove i treba da vas prate.

Baš vala, izgleda sve nake mlađurija ovde. Ko je živeo i preživeo komunizam mora da se smeje do ludila sa ovakvim "Špijunima". Znali su šta sanjaš a kamoli gde se šetaš i o čemu si pričao uz kaficu. Ne pita se niko što stariji uvek spuste glas ili čak šapuću kada govore o nečemu škakljivom po pitanju vlasti. Kao klinac morao sam da se zakunem krvlju ocu da nesmem da pomenem nigde da sluša strane vesti na radiju i to samo na slušalicama.

Ne mogu da instaliram windows 10 ,jer mi trazi product key,a ja ga nemam,jer nemam originalan windows 7. Dali nekako mogu da instaliram windows 10 i kako?

Ubacih i ja Win 10 pro. Ono što mi se sviđa je što je brz, čak za nijansu brži od Win 8.1. Ne sviđa mi se preterano interfejs. Može li ikako, zaboga, da se promeni ova bela boja boja se pojavljuje na vrhu svakog prozora :

http://prntscr.com/7ztqpi

Gde se nalazi screen saver?

Čitam ovde o nekoj Dark temi, gde se to nalazi?

Ovako:

Što se tiče promene boje iritantno belog title bara, evo dva načina, prvi je jednostavniji a u drugom je objašnjeno kako se može fino štelovati boja title bara.

Nadam se sa ce to da vrate ovako je epten glupo da bude uvjek bjeli

Baš me interesuje objašnjenje na izjavu "Nema privatnosti na Win 10".

Kao na sedmici, osmici, 8.1 ili ubunutu bi imao? Pa čim uđeš na gugl ili čim pošalješ mejl tvoja privatnost je nestala, a i realno vjerovatno ti i nije neka interesantna privatnost koliko se ti ložiš da jeste. Nemoguće ti je na netu čuvati privatnost, ako ne možeš da se pomiriš sa tim ili konstatno želiš da kukaš, moj prijedlog je da dođete ovamo u Bosnu na planinu Lisinu i pomažete nomadima kao što je Zmaj od Šipova da održi svoje stado. Tu gdje su njegovi čobani ni free climberi ne dospijevaju. Bandera nema, internet je vijekovima u budućnosti, a CIA nema resurse da se pentra po tim vukoyebinama. Windows 10 tu tek nećete naći.

Poslednja izmena:
Baš me interesuje objašnjenje na izjavu "Nema privatnosti na Win 10".

Kao na sedmici, osmic, 8.1 ili ubunutu bi imao. Pa čim uđeš na gugl ili čim pošalješ mejl tvoja privatnost je nestala, a i realno vjerovatno ti i nije neka interesantna koliko se ti ložiš da jeste. Nemoguće ti je na netu čuvati privatnost, ako ne možeš da se pomiriš sa tim ili konstatno želiš da kukaš, moj prijedlog je da dođete ovamo u Bosnu na planinu Lisinu i pomažete nomadima kao što je Zmaj od Šipova da održi svoje stado.
+1
Privatnos se gubi vise kad bucnes lan kabel u mreznu karticu :D a ovi navalili oko privatnosti, a da ih pita covjek sta rade na pc recice gledam filmove igram igrice i malo sufranje malo muzike i to je to :D

Sada vise i televizori spioniraju a oni navalili na windows 10

DeRadicci To je to, konačno malo boje :) Hvala puno !

Ljudi ja mislim da ste vi malo izgubili poentu.
Nije stvar u tome da li sam ja vec prisluskuvan sa nekim drugim "servisom" mimo PC-a pa koga briga, stvar je u toma da nas oni prave ******ma i ladno nam serviraju na tacni spijunsko smece.
Dokaz da svi mi kolektivno smo toliko pukli je upravo to da ako je i istina da su i na 7ci i 8ci radili isto, barem je bilo "sakriveno" !
Ja ne mogu da verujem da su uspeli da nas istreniraju do te mere da sada vise ne moraju ni da sakrivaju, prag tolerancije smo pomerili do zabrinjavajucih granica. Juce je to bio android, danas je WIN sutra ko zna sta drugo.

Nadam se da vidite siru sliku?

Poslednja izmena:
Vrh Dno