Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

neko je pitao kako radi na tabletu Win 10. Lenovo Miix 2 8" updejtovan sa 8.1 na 10 i sve radi odlično. Sa insider verzijama je bilo problema ali sa ovom zvaničnom za sada nisam primetio ni jedan bug.

Meni se sedmica malopre deaktivirala :d

Nikakav update nisam radio, poslednji juce i to definicije za defender(KB915597). Pa eto ako neko zeli da testira :d

Win 10 mi je inace na cekanju u updateru, oko ~2.6GB. Scena me malo posetila na onu iz terminatora kad puste skajnet, pa bas zato sto ne zelim da pustam jos uvek, problemi sa sistemom :d

Poslednja izmena:
Na WIndows 7 postoji specijalna zakrpa koji deaktivira nelegalne verzije Windowsa a zove se KB971033.

Na ovoj enterprise n verziji kada se namesti da ne updejtuje drivere on to I poslusa, testiram vec neko vreme I ne nudi mi drivere uopste samo ove security fixeve.

Ja sam blokirao/pobio sve na Enterprise LTSB N (pacijent je ženin laptop). Sad testiram kako radi i dal će da pokuša nešto da uključi na silu eventualno posle nekog updejta, i čekam Creative drajvere za SB Z pa ću da vidim dal je vredno instaliranja na "radnu" mašinu.

Ako treba nekom upustvo: http://pastebin.com/Mf1PiWSk

Ja nisam imao problema sa narezanim imidz fajlom. Ashampu, opcija burn image ,odabrao brzinu 8x i rezi :) Naravno ploca mi je ponudila da li zelim da butujem UEFI ili legacy. Svakako bih radio na fleski medjutim imam raznorazne osx instalacije, ubuntu , win 8,7 ma sve zivo, i nisam imao slobodnu za 10ku.

:D

...al nisi puno ni odmako [emoji14]

...mislim, ja razumem da si ti sysadmin i da te smori svaka turbulencija ali bi i ti trebao da se potrudis da razumes nas obicne kucne korisnike - nama je to neka igracka pa eto hocemo, cak mogu reci UZIVAMO, da malo eksperimentisemo. Na kraju krajeva, da nema naseg feedbacka dzabe bi ste vi admini cekali 6 meseci na popravak OS. ;)

...zato nemoj molim te da nam diras igrackice [emoji14]

Na WIndows 7 postoji specijalna zakrpa koji deaktivira nelegalne verzije Windowsa a zove se KB971033.

Pa ja taj KB uopste nemam. Ispada da je nesto drugo u pitanju jer jedino sto dobija je KB update definicija za defender plus jos dva pre par dana, KB3079904 i KB2952664.

Inace win10 imam da drugoj particiji mada mi zvuci pomalo neverovatno pomisao da jedan sistem drlja po drugom sistemu i trazi dlake.

...ihiiii, da si ti ziv i zdrav, drlja i te kako ...i po registryu ...pa nije valjda da ti se nije desilo da u add remove programs ne vidis programe koje na tom OS nemas a na drugom imas instalirane?

Ostalo je jos da probam sa rufusom... Ne kapiram zasto nece jedno bar 10x sam radio sto 7 sto 8 na ovaj nacin. I vidim sad kad stavim na rufusu file system na fat32 on ga vrati i stoji na ntfs? Zasto?

Ostalo je jos da probam sa rufusom... Ne kapiram zasto nece jedno bar 10x sam radio sto 7 sto 8 na ovaj nacin. I vidim sad kad stavim na rufusu file system na fat32 on ga vrati i stoji na ntfs? Zasto?
Formatiraj prvo fles u FAT32...

Izvini a sto nebi govorio istinu,ne kapiram? I po kom kriterijumu si dosao do zakljucka da flesh ne radi a sve radi na njemu osim ovoga?

Ne znam za ranije Bachijeve spam postove ali u poslednjih par je bio u pravu sto se tice privacy i sl...
Da,MS nije prvi koji spijunira ali je stvarno prvi koji to debelo naplacuje (ostatak sveta ;)) i zna svaki mikron vaseg kompa i navika.
Sad mi je jasna ta servis politika... ima velikih potencionalnih opasnosti...
Koristim godinama Net Limiter,super alatkica za kontrolu neta i Win 7 se lako stavi pod kontrolu... kada sam instalirao na Win 10...koji vatromet servisa koji bi da idu na MS servere.... ni meni se ne svidja to nikako....

PS: ne spamujem,samo skrecem paznju i na dark side of force...

Poslednja izmena:
Izvini a sto nebi govorio istinu,ne kapiram? I po kom kriterijumu si dosao do zakljucka da flesh ne radi a sve radi na njemu osim ovoga?

Kriterijum bi bio offtopic. Svakako ako sve radis kako treba onda i flesic mora biti formatiran u fat32 ...osim ako je neispravan ili zakljucan.

EDIT: tolko se puno pise na temi da vise vremena potrosim na kasnijem editovanju posta nego na pisanju :(

Poslednja izmena:
Ne znam za ranije Bachijeve spam postove ali u poslednjih par je bio u pravu sto se tice privacy i sl...
Da,MS nije prvi koji spijunira ali je stvarno prvi koji to debelo naplacuje (ostatak sveta ;)) i zna svaki mikron vaseg kompa i navika.
Sad mi je jasna ta servis politika... ima velikih potencionalnih opasnosti...
Koristim godinama Net Limiter,super alatkica za kontrolu neta i Win 7 se lako stavi pod kontrolu... kada sam instalirao na Win 10...koji vatromet servisa koji bi da idu na MS servere.... ni meni se ne svidja to nikako....

PS: ne spamujem,samo skrecem paznju i na dark side of force...
Ali zato mi ostali znamo...@bachi sa razlogom zeli anonimnost...inace bi ga ukrali Rusi. :D

Flash formatiran u fat32 ali evo sta izbacuje rufus kad pokusam da ga stavim na isti?

Untitled-1.png

Formatiraj ga u NTFS i napravi ISO.

Rufus će mu sam dati naziv,znači samo izaberi ISO i nek napravi butabilan usb.

Poslednja izmena:
Ubaci iso i pusti rufus da odradi šta treba...
Smarate oko proste stvari 10 stranica!

Ako si mislio na iso meni ovako stoji. Skinuto sa MediaCreationToolx64

11111.png

E moj Danilo, videces da je na kraju pokusao da .esd fajl rufusom ubaci na flesic ...a da ga prethodno nije dekriptovo.

...i eto zasto onda tema ovako bubri ...bezrazlozno ...zbog ljudi lenjih da citaju

Najgora tema na forumu :)
20 stranica se napiše, a ništa pametno da se pročita - sve iste stvari.
Na navigacijama smaraju o pirateriji ovde svaka druga reč Toolkit, loader, krek, Daz...

Skine se windows iso, ubaci fleš, pokrene rufus, odabere iso i locira na hardu i to je sve...

Najbolje je odraditi čistu instalaciju na formatiranom hard disku :)
Onda nema ostataka i repova starih win sistema, particija i ostalih gluposti.

Poslednja izmena:
Ja odustajem od win10...tri puta sam probao,dva puta preko win ikonice jednom preko usb..svaki put zabode na nekih 72%
Sva sreca pa lepo vrati sam na 8.1 :D

...onih preostalih 28% je verovatno nedostajuci prostor na sistemskoj particiji?

40GB je prazno sad na C...dovoljno valjda

Vrh Dno