Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ma kakvi, ocajna je. Jedino su joj dobro integrisane notifikacije ...ali opet, kad na njih kliknes pita te u kojoj aplikaciji da otvori link sto ne bi trebalo da se desava cak i kad je aplikacija iskljucena. Drugo, kako radis refresh?

Odradio sam defregmentaciju na C:\ i imam osecaj da je sigurno 5-10% brzi ili sam umislio :)

Defregmentacija nema uticaj na SSD ali na hard disku ima ali ne mnogo.

...ali jos od sedmice sam sistem sasvim dobro radi defragmentaciju pa i nema neke potrebe da se licno angazujes oko toga. Valjda je tako i na desetki?

...ali jos od sedmice sam sistem sasvim dobro radi defragmentaciju pa i nema neke potrebe da se licno angazujes oko toga. Valjda je tako i na desetki?
Ne radi bas isto mora manuelno da je uklucis opcija za trim od 8.1 pa i na 10 sam windows prepozna dali koristis hdd ili ssd i sam sve podesi sam iskluci system restor i slicno

Radi automatski (sedmica sama zakazanu defragmentaciju za SSD, osmica drži uključeno, ali to nije defragmentacije, već optimizacija, odnosno pušta trim komandu).

Ali je zakazano da radi jednom nedeljno u neki vreme i onda ako si sada nadogradio na Windows 10, onda je ko zna gde sve razbacao fajlove po disku i normalno da ti se posle defragmentacije ubrzao sistem.

probao na vm enterprise ltsb n i odlican je sve zguljeno cist system kad se pokrene 17 procesa, milina :D

Nema windows 7 trim mora manuelno da se uklucuje pod difoltu je na disable

EDIT: @nenad88
Jos da u hosts fajlu zabranis tuzibabu i diplomiro si. To ce biti i moj izbor, bes ti besplatan insider build.

Vidim neko je u ovoj temi na Windows 10 Enterprise LTSB N ubacio Clasic Shell , zar je zaista to potrebno kada start u toj verziji nema nista ni store ni nista?

Vidim da windows 10 imace podrsku do 2025 god, sta posle a vec su najavili da nece sa bude novi os dali svi cemo koristiti linux ili mac os ?

Ja mislim da nema potrebe ali ako coveku odgovara onda ok, meni je ruzno. Ovaj saguljeni win zauzima oko 400 mb manje rama. Sta je tuzibaba? :D

Vidim neko je u ovoj temi na Windows 10 Enterprise LTSB N ubacio Clasic Shell , zar je zaista to potrebno kada start u toj verziji nema nista ni store ni nista?

Ne cudi se, imam ja drugara koji i dalje insistira na win98se. Covek misli da je u pravu i to je u redu. ;)

Poslednja izmena:
On je to dogeo do savrsenstva. :D ...miranda i icq su mu nacin da komunicira sa ljudima ...ma pusti bre :D

Ja mislim da nema potrebe ali ako coveku odgovara onda ok, meni je ruzno. Ovaj saguljeni win zauzima oko 400 mb manje rama. Sta je tuzibaba? :D
Hehehe, tuzibaba je zbirni naziv za sve one domene koje M$ koristi da loguje desavanja na tvom kompu. Zabranis ih i NISI MIRAN ali jesi mirniji :D

To je samo za 10.0
Radiće kao i Mac 10.1, 10.2, 10.n. kad se pogleda to su sve apdejtovi. Sistem u suštini skoro isti( mislim interfejs i programi). Malo ispravki ispod haube i to je to.

Skinuo win10 na usb ali sad kad ga pokrenem na boot nece da se bootuje,kao da ne postoji???

Meni to liči na moje Asus iskustvo. Isključio fast i secure boot. Uključio neki PXE šta god to bilo i stavio za USB legacy support. Eto možda pomogne.
Rufus se koristio radi UEFI instalacija ali sad ovaj mediacreator čini mi se po defaultu pravi UEFI

Poslednja izmena:
Ovde su rekli da ne treba rufus? Kad sam ga skidao sa MS izabrao sam usb opciju i on je cini se napravio boot verziju jer iz wina dize instal al ovako nece. Koliko znam ide opcija da bootuje sa USB FDD...

Vrh Dno