Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

re

Enterprise LTSB N MSDN,KMS Piko 9.2.3 aktivirano iz prve.

Prilozi

• SS1.jpg
    SS1.jpg
    247.1 KB · Pregleda: 232
Instalirao sam Win 10 Enterprise LTSB N na ženin laptop i pogasio sve što MS traži od pristupa, stavio manuelni updejt, ostalo je još da ubijem OneDrive (pošto su Cortana, Store, MediaPlayer i sve ostalo nepotrebno unapred pobijeni) i telemetriju i mislim da će ova 10-ka biti upotrebljiva.
U svakom slučaju detaljno ću da istestiram sve, pre nego što instaliram ovu verziju 10-ke na "radni" PC.

Manuelni updejt koristeci group policy?

ako se ne varam, nikad nisam ni imao registracioni kod. mislim da je bilo preinstalled i nikad me ništa nije pitao.
Pogledaj sa Everest-om možda vidi i tu registraciju. Neznam sad napamet koji ali na Majorgeeks ima programa koji pronalaze registracije iz raznih programa.
Možda piše i u Help>about.

Poslednja izmena od urednika:
Skinuo sam neke aplikacije iz stora tipa tapatalk facebook. Stavio ih je u aplikacije ali kad hoću da ih otvorin baca me u prodavnicu kao da nisu instalirane. Nemogu ni da se deinstaliraju

ljudi,jel moze neki link za intelove drajvere?znam da sam video al pojma nemam na kojoj stranici,nemogu da nadjem nikako

Ja upgrade-ovao na Win 10 Enterprise jer sam imao neaktiviranu 7-icu (koja je radila savršeno, skidala update i sve ostalo, ali nikako nisam mogao da je aktiviram poznatim lekovima, jer je već bila aktivirana, tj. modified, nekom custom modifikacijom).

Jesam li pogrešio? Neaktivirana mi je 10-ka Ent. i prikazuje watermark "Activate Windows. Go to settings to activate Windows". Ali aktivacija ne prolazi, uvek kaže "Windows can't activate. Try again later."

Inače, upgrade je je prošao odlično, sve ide brzo i tečno (na SSD-u), samo mi HD Capture kartica ne radi...

Pozdrav svima. Upgrade sam izvrsio jutros, medjutim zeleo bih clean install, odnosno cistu C particiju, (D mi je recovery a E moja dokumenta- to ne bih dirao) pa me zanima da li to moze da se uradi iz one opcije settings, recovery pa tamo ima reset this PC i advanced startup?

Da li vam radi 5.1 sistem na Win 10?

Nisam instalirao nikakve drajvere. Win je imao u sebi. Ne radi me centralni zvučnik i bas.
bez-naslova.jpg

Skinuo sam neke aplikacije iz stora tipa tapatalk facebook. Stavio ih je u aplikacije ali kad hoću da ih otvorin baca me u prodavnicu kao da nisu instalirane. Nemogu ni da se deinstaliraju

Kod mene sve radi odlično :)
Samo čista instalacija i legalan ključ ...

benchmark.png

Instalirao i ja iz drugog puta ali sad mi u aplikacijama i na startu stoje kvadratići od onih koje nisu radile i ne mogu da ih obrišem unpinujem niti bilo šta

Da prijavim da sam uspešno uradio upgrade na Dell Inspiron N5010 laptopu sa Windows 7 Home Basic 32-bit na Windows 10 Home 32-Bit sa Media creation tool. Nije bilo nikakvih problema, Windows se sam aktivirao.
Posle sam sa Media creation tool skinuo instalaciju Windows 10 Home 64-bit na USB fleš, i uradio čistu instalaciju. Sve je prošlo OK, sve drajvere je sam skinuo, i sam se aktivirao.

Živeli :)

Drustvo, zanima me kako bih mogao da update neki stari komp na win10 sa winXP-a? Da li je to ikako moguce, i ako jeste kako? Hvala
Po performansama taj stari komp sa XP-om ima single core 1.8GHz ,1.5gb rama...

Vidi dali procesor podrzava NX od windows 8 pa navamo baraju da procesor podrzava NX inace ne moze da se instalira

Ja sam juče prešao sa sedmice na Win10. Imao sam malo problema sa aktivacijom ali se sve u međuvremenu sredilo. Jedini problem, koju doduše možda nema veze sa windowsom, je što mi wifi malo sporije radi... U pitanju je neki Broadcom, integrisani na matičnoj ploči iz potpisa.

Pa ako ti je na 7ici radio brze a nisi imao neki posebni driver onda problem ima veze s 10kom!

Novi ISO stize tek u oktobru sledece godine, to vam je sto vam je!

Da prijavim da sam uspešno uradio upgrade na Dell Inspiron N5010 laptopu sa Windows 7 Home Basic 32-bit na Windows 10 Home 32-Bit sa Media creation tool. Nije bilo nikakvih problema, Windows se sam aktivirao.
Posle sam sa Media creation tool skinuo instalaciju Windows 10 Home 64-bit na USB fleš, i uradio čistu instalaciju. Sve je prošlo OK, sve drajvere je sam skinuo, i sam se aktivirao.

Živeli :)

Intel Core prve generacije sa integrisanom Intel GMA HD grafičkom? Jel sve ok sa drajverima za grafičku?

Vrh Dno