Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

10432149_10206846326054232_5041114078122137085_n.jpg

Juce sam presao sa Win 7 na Win 10. Jos uvek se desetka nije aktivirala. Kad pokusam da je aktiviram dobijam "Can't activate now. Try again later". Citao po netu da treba nekoliko dana i da ce se win 10 sam aktivirati. Jel imao neko slican scenario?

Imao sličan problem, napisao ga u postu pre par strana...

Ja sam uradio upgrade sa Win7 aktiviranog DAZom preko ikonice u notification bar-u (Get Windows 10, desni klik na nju i update) i još uvek nije aktiviran Windows. Izbacuje mi error da nije pronađena validna licenca. Ne znam da li može praviti problem to što je sedmica bila Ultimate edition?

Danas se aktivirao đavo sam od sebe, bez da sam ga forsirao. Tako da, samo strpljivo, sačekaj dan-dva, ako je sve urađeno po bezbrojno ponavljanim uputstvima ovde, neće biti problema.

Ja sam pre mesec dana kupio na kinguin-u retail za nekih 25€... Pre toga sam imao oem (koji za zeznuo,kupljen na ebay-u za iste pare).

Kad te jednom zeznu valjda si trebao nauciti da to vise ne radis.... i taj retail ko zna koliko je puta preprodan!

Sto se tice 10-ke dosta je toga popravljeno ali je masa sitnih bagova jos tu, eto juce mi se zaglupeo stari control panel...
Takodje particije koje pravi na HDD nisu vazne za reinstall, ja sam 100% obrisao SSD i opet je aktivan, vazno je samo da posle upgrade-a sacekate da se isti aktivira, to je momenat kad server micorosfta belezi vase podatke HW id, itd..
Jos jednom napominjem micorosft nalog nema veze sa upgarde aktivacijom, iako ako se logujete naravno isti ce takodje zabelezit da imate win10 ali se on korosti primarno za kupovinu aplikacija sa windows store-a

Windows update gasite ovako:
admin cmd -> gpedit.msc
Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows update
Configure Automatic Updates -> eneble , notify for download and notify for install

Gasenje defendera:
Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Defender
Turn off windows defender -> eneble

Poslednja izmena:
Mozda Ms i sam nece da forsira tu pricu zbog legalnosti . Jedino sto je sigurno da mibje iskljucen insider builds ,prijavljen sam na insider nalog i pc je aktiviran onim generickim insider kljucem. Do kada to jos niko ne zna,obicno su prethodne verzije imale time bomb,kada se kucalo winver pisalo je obicno trajanje do oktobra,nekih 5,6 meseci. Videcemo kada se nastavi insider program i izadje novi build.

Ja sam iskljucio insider program a pogasio sam neke opcije farmanja podataka i sada mi je insider program siv. Ne mogu ni da ga startam, a i ne mislim. interesovalo me sam oda li postoji neka zvanicna vijest sta znaci aktivacija win10 insiderima. Ali je ocito jos misterija.

ilidan Ljudi iz marketinga i opcenito kravatasi koji vode komapnije su operisani od stvarnog svijeta i kako stvarni svijet uopste radi. Jos jedan od dokaza u nizu je hakovani sistem fiat-krajzlera.
Ja nisam nastran ali je ovaj znak djevojaka deb.ilan u najmanju ruku.

Insajderi ostaju testeri tako da nece se zadrzati na finalnom buildu, sada ce testirati beta update i tako dalje

Da ali ja nisam vise u insider programu. Instalirao sam sistem od nule i u updateu mi je nudilo da postanem insider. Koristim win kao i svako ostali.

cbffd23c68ff0aae27720c5c02e307c1.jpg

To je to :) @Goxy
E sad jos nesto se desava cudno Windows Store zamrzne,cim kliknem na bilo sta Store zakuca

Da ali ja nisam vise u insider programu. Instalirao sam sistem od nule i u updateu mi je nudilo da postanem insider. Koristim win kao i svako ostali.

cbffd23c68ff0aae27720c5c02e307c1.jpg
Tako je na svima i mi koji nismo insajderi

Mislim da ce microsoft da popizdi kad vidi koliko su insajderi pobegli :D ma koj je lud da koristi beta softver i da bude eksperiment na svom PC

Tako je na svima i mi koji nismo insajderi

Mislim da ce microsoft da popizdi kad vidi koliko su insajderi pobegli :D ma koj je lud da koristi beta softver i da bude eksperiment na svom PC
Neće. Poslužili se svrsi.

@poolmaker Sto furas FF pored odlicnog Edge? - extenzije?

Poslednja izmena:
Napravio iso preko MediaCreationToolx64.
Velicine je 2.3GB.
Mountujem ga preko MagicISO i kada idem na autorun javi:
"Use the other installation disc that says 64-bit..."
Znam da sam pazljivo odabrao 64bit prilikom kreiranja.
Da li mogu na "cisto" da ga instaliram ili na upgrade postojeceg win7?

@poolmaker Sto furas FF pored odlicno Edge? - extenzije?
Nisam hteo da isprobavam windows 10 pre ovoga, dovoljno je što ću od sada biti beta tester :)
Jutros sam upgradeovao sa 8.1, tako da Edge još nije došao na red za probu, a Firefox koristim kao primarni browser odavno...

Jel ima uopste neki trial period, mogu li samo da instaliram sa USB-a zvanicnu MS verziju, hoce raditi bar 30-ak dana pre nego sto bude potrebna neka intervencija, legalna il nelegalna?

Windows 10

Kad te jednom zeznu valjda si trebao nauciti da to vise ne radis..

Taj oem sam ja zeznuo,ne neko drugi... Prva dva puta je bilo ok,treci put kad sam pokusao da aktiviram windows automatski je blokirao taj key,zvao sam support i oni su mi rekli da je taj key sa dreamsparka... A ovaj retail mogu da koristim koliko hocu puta sa tim da sme samo jedna aktivacija (tj. key) da bude aktivna u isto vreme...ako pokusam da aktiviram jos jedan windows pored mog verovatno ce i tej key da se blokira...

Poslednja izmena:
Neće. Poslužili se svrsi.

Otprilike,za nova testiranja im ne treba mnogo ljudi,mogu to i u okviru Ms-a.
Oni su vec objavili da su insideri dobili win 10,ali su pod pritiskom pravnog tima morali da smire tu pricu . Od tada nista. Mislim ko zna koliko insidera je imalo legalan sistem od 5 miliona insidera. Nije im problem ni milion da poklone,prosto im je bitan svaki korisnik.

Insider program ostaje.

Ma ostaje nego bilo je reci da ako izadjes iz programa vise neces biti aktiviran,ne znam kako ce uopste ici s ljudima koji su izasli iz programa a nisu imali legalan sistem. Mada ja sam imao win8.1 sa kms aktiviran,mozda je to zabelezio kao legalan jos kad sam pristupio programu i vezao mi za plocu i nalog.

Taj oem sam ja zeznuo,ne neko drugi... Prva dva puta je bilo ok,treci put kad sam pokusao da aktiviram windows automatski je blokirao taj key,zvao sam support i oni su mi rekli da je taj key sa dreamsparka... A ovaj retail mogu da koristim koliko hocu puta sa tim da sme samo jedna aktivacija (tj. key) da bude aktivna u isto vreme...ako pokusam da aktiviram jos jedan windows pored mog verovatno ce i tej key da se blokira...

Tacno blokirat ce ga, ali ne odma, prvo ce microsoft pustiti vise aktivacija i onda jednog dana kad pokusas reinstal dobices poruku da je blocked!

Retail kljuc se legalno nemoze nabaviti ISPOD cene za koju je micorosft prodaje, zato i kazem 100% da ce isti biti prodat 5x - 100x puta!
Naravno ti sto prodaju prvo rotiraju ciste kljuceve pa kad prodje par meseci onda ih vrte u krug kako se niko u prvih 6 meseci ne bi zalio, a i microsoftu treba vremena da ih blokira
Isti kljuc jedino mozes kupiti na rec od komsije da isti ne preproda sutra opet!

Poslednja izmena:
Meni nikako da se pojavi ta ikona na taskbaru. Imao sam win7 pa sad instalirao win8.1. Skinuo sve update probao I sa onom skriptom I opet nista. Neki predlog?

Serveri su im u autu. Od juče pokušavam skinuti apdejtove za office 2013. Dođe do nekih 15% i tu stoji beskonačno.

Nazad
Vrh Dno