Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Word, Excel i Power Point sa Store-a su neupotrebljivi. A zašto? Zato što za editovanje i čuvanje dokumenata traže Office 365 pretplatu! :D

Imaš online što kaže kolega , ovako možeš samo pregledati bez pretplate , što je ok. Ne može ni sve za dz .

Inače je free bez pretplate za uređaje manje od 10 inca sa x86 I za mobilne uređaje .

Poslednja izmena:
Znaci nikome ne smeta da kuca pass svaki put kada pokrene PC? :)

Možda nam se ne pojavljuje :D Kako ne radi netplwiz ? Odčekiraš user must enter .... I ne pojavljuje se . Takođe u Settings pod Accounts na Sign in staviš never . Takođe u power options namestis don't require password I mislim da ti se neće pojavljivati više.

Koristis Ms nalog ?

Da, koristim MS nalog.
A za netplwiz izgleda da su nesto promenili jer zezne se skroz login prozor kada iskljucim user must enter pass...

Evo sada sam ga istestirao . Bilo mi je namešteno da ne traži šifru prilikom logovanja , premenio sam da traži , restartovao I ukucao šifru. Onda sam opet namestio da ne traži išao apply . Kada sam restartovao on mi je opet tražio šifru , izgleda kao neki bug.

Onda sam opet probao preko netplwiz išao na apply , zatim opet proverio da li je upamtio podešavanje I restartovao I radi normalno. Izgleda kao da nekad ne prihvati , tako da obavezno proveri da li je upamtio pa restartuj.

Ne razumem šta fali "kvadratićima", to su ikonice četvrtastog oblika, takve veličine da dodiruju jedna drugu.

Evo sada sam ga istestirao . Bilo mi je namešteno da ne traži šifru prilikom logovanja , premenio sam da traži , restartovao I ukucao šifru. Onda sam opet namestio da ne traži išao apply . Kada sam restartovao on mi je opet tražio šifru , izgleda kao neki bug.

Onda sam opet probao preko netplwiz išao na apply , zatim opet proverio da li je upamtio podešavanje I restartovao I radi normalno. Izgleda kao da nekad ne prihvati , tako da obavezno proveri da li je upamtio pa restartuj.
Hvala, resio sam!

Isto kao i kolega ili...?

Da, samo u netplwiz kada se odčekira user must enter pass... nudi ti da ubacis username i pass od MS naloga (ako ga koristis) i posle mi je radio kako treba.

Pošto i dalje na originalnom 8.1 ne dobijam ponudu za update na desetku, može li mi neko reći kako da isčitam serijski broj mog windowsa kako bi skinuop ISO i instalirao na ovom kompu?

Ako si stavio u Updates na automatic moras dobiti opciju... tj sve zivo otvori u Updates opcijama i pojavice se...

Instalirale se nove zakrpe, i opet mi se desilo da ne raguje taskbar search, a start meni da se sporo diže.

Instalirale se nove zakrpe, i opet mi se desilo da ne raguje taskbar search, a start meni da se sporo diže.

Nikad mi nije zabagovao start meni. Možda ti ne valja neki drajver?

Lično ne bih koristio ovaj OS da mi se bar jednom desio taj problem! Nešto ne valja kod tebe, verovatno neki drajver.

Verovatno, i krivim Qualcomm Killer e2200, samo mi je on u svim varijantama pravio probleme, drajver im je za Win 10 u RC fazi, pa sumnjam na to.
Dva laptopa koja na sreću nemaju dati mrežni rade bez tog problema.

Instalirao batch fajl, i dalje ništa. Skinuo sam Advanced Tokens Manager i isčitao aktivaciju. Moraću da skidam ISO. Hvala za pomoć

Malo sam se igrao sa Game DVR, moze da snima browser, popcom time, youtube...
Skoro sve sto mu naznacis kao igru.
U vrlo dobrom kvalitetu.

Poslednja izmena:
Vidim da je Edge ubacio "najpopularnije" sajtove, naravno za naš region, tako recimo su postavljeni facebook, youtube ali i kurir i kupujem-prodajem sajt. :d

Zašto i dalje Edge ne pamti proklete tabove, nego otvara novu stranicu kad mu dune?

Nazad
Vrh Dno