Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sad radi disc cleanup kao munja..
Kako vam se cini? kada se vracate na win 8.1 i win7? :d

GRP steam igra i dalje mi ne radi, da instalirao sam bukvalno sve od netframeworka do VC, dx 9 i nece pa nece launcher otvori i dalje ne startujr igru.
Inace ovaj build je odlican, edge me odusevio, samo jos bookmarks da urade da de sinhhronizuje kao na IE 11.

Windows Feedback nema u start-u ali kada se ukica u cortanu ima ga!

Evo ako vam baš fali insider I feedback kako se dodaju

With the upcoming release of Windows 10 Insider build, Microsoft is removing the Insider Hub and Windows Feedback apps from Windows 10. For those unfamiliar, the Insider Hub & Windows Feedback apps allow users to provide feedback and get the latest, official news on Windows 10.

Thankfully though, there’s a very easy way to re-enable the apps – just follow the steps below:
◾Go to Settings, System, Apps & features
◾Click Manage optional features then Add a feature
◾Select the Insider Hub entry (the list is in alphabetical order) and click Install

Da li I kod vas ne može da se namesti na fast inider , odmah ga vrati na slow ?

win8.1 & win7 - sta ti je to :d

Windows 7 - punokrvni desktop os sa mogucnoscu kompletnog podesavanja,prijatan za rad na racunaru.
Windows 8.1 - drugo pakovanje propalog pokusaja zvanom windows 8.Nije neophodan.

P.S Windows 10 - videcemo kada ga zavrse,posto se stalno vrse promene.

Ja sam čistu instalaciju odradio , možda zato , ti si preko onog 10130 ?

Capture.GIF

Opcija da kreiras PIN ne funkcionise ? U buildu 134 je isto bio problem, a raniji buildovi su bili ok po ovom pitanju - ima neko resenje? Lakse mi da kucam PIN nego celu sifru od mail-a :D

Inace ovaj build je odlican, edge me odusevio, samo jos bookmarks da urade da de sinhhronizuje kao na IE 11.

Također još da riješe stvar za addone. Pročitao sam negdje da će napraviti da edge bude kompatibilan sa addonima za chrome i firefox, ali nije još ništa sigurno u tom smjeru. Uglavnom dok ne riješe podršku za addone (makar svoje addone) teško će ljudi prihvatiti edge.

Ma meni samo treba addblock ostalo je cisto gubljenje resursa i usporavanje. Da se ne lazemo ali mali procenat uopste i koristi ekstenzije. Nekad su mi bile potrebne za mail i slicne stvari notifikacije. Win 10 sada ima univerzalne app sa podrskom za notifikacije u action centru . Bitna je brzina i stabilnost uz solidno koriscenje memorije,bar za vecinu korisnika. Podrska za ekstenzije definitivno nece biti ukljucena u RTM ,ubacice kasnije.

Posle pocetnih problema build radi odlicno a Edge pogotovu,dark temu necu menjati nikada :)

Poslednja izmena:
Pošto mi nikako ne stiže update na novi build (iako sam na fast), da pitam mogu li da izvršim update sa 10135 na 10147 putem ISO fajla koji sam skinuo?

Još samo ovo, iz windowsa ili ipak bootabilnim diskom ili USB-om?

Iz windowsa,samo pokrenes ISO,on se otvori,i pokrenes .exe,i to je to.

Insajderi dobijaju besplatan windows 10
Мени мало боде очи то да се помиње квалификација па ће можда понеко ко је баш био од користи да добије а ми који смо само трошили, нарочито ови који користе дивча верзије, да дувамо. ;)

Ne mogu naći Insider Hub, da vidim svoj status. Koristim build 10147. O čemu se radi??

uzeo sam ssd od 250 GB. ne znam da li je bolje sada da instaliram 10ku iako nije završena(bar ne rtm.) ili da ne ugrađujem još ssd jer na drugom hardu imam win 8.1 pro koja lepo radi? da li je bolje sačekati rtm? (i jel zna neko kada se očekuje? hvala

Pa ako ćeš u budućnosti da koristiš win 10 možeš i sada da ga instaliraš.

Znači definitivno smo dobili dzabaka win, mislim mi registrovani insajderi :D

Tom Warren ‏@tomwarren · 1h1 hour ago
@GabeAul so if you install 10130 clean and upgrade with an MS account to final, it stays activated and it's free?

Gabriel Aul ‏@GabeAul · 52m52 minutes ago
@tomwarren For registered Insiders.

A kako cemo dobiti win?Dali sa nekim kljucem,ili povezan sa nalogom,kako to misle da izvedu?

Već si insider I povezan ti je Ms nalog, imaš neku verziju npr 10150 uradiš update na RTM on ti verovatno registruje konfiguraciju na taj Ms nalog I automatski si dobio legalan win 10 home . Možeš kasnije I da ga reinstaliraš , mislim da neće biti nikakvih ključeva , jednostavno vezano je za Ms nalog . Kad promeniš ploču ili kupiš novi pc , moraćeš I da kupiš legalno win ili da nađeš pirat . Nigde nisu pomenuli ključ , tako da je definitivno vezano samo za konfiguraciju I Ms nalog.

Poslednja izmena:
Vrh Dno