Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

pajica123 daj hardware ids drajvera:

details.jpg

Uz pomoc njega ako nadjes za Vistu 64 bice dovoljno , manuelno instaliraj...

Citam temu i reko ajd da i ja nesto lupnem:p,sinoc brisnuo 10-ku i vratio se na 8.1,zasto???Zato jer overklok CPU-a mnogo bolje radi na 8-icu,inace ostalo je sve kako je vec napisano da ne ponavljam.

kako to bolje radi?veci klok moz' izvuces,stabilnije je,ili nesto trece?

Win 10>i5 2500k/5ghz 1.400v
Win 8.1>i5 2500k/5ghz 1.360v
Zato sam reko da je bolji OC,tako je kod mene,sve isto samo menjam windovse.

Na osnovu cega si to zakljucio ?

@nenad 970

Ako si u bios-u postavio OC vrednosti i istestirao adekvatno clock i potvrdio da je 5ghz rock stable bice ista podesavanja za bilo koji sistem da stavis.

Na osnovu cega si to zakljucio ?

Pa napisao sam vec gore da sam do sinoc bio na 10-ki a sada sam na 8.1 pro,a zakljucak je testiranjem u prime 95 mislim da je to vrlo jednostavno zakljuciti,neznam da li je to na ostalim soketima tako ali kod Sandy-a u mom slucaju je tako.

@solajam
Vrednosti su iste,na 10-ki mi prime nije mogo raditi ni 5 sec na 1.360v postavljenim u BIOS-u,a na 8.1 ferca bez problema.
Do cega je tako ja neznam,samo pisem ono sto sam video i ustanovio,evo trenutno prime radi dok ovo pisem,ploca ima mali povecaj napona i ide do 1.384 na 10-ki to je bili na 1.424

EDIT:http://prntscr.com/6g0ia6

Poslednja izmena:
Imas mator hardware, a hoces da ti radi najbrzi, najbolji i ultra novi OS? :p

dakle ti tvrdis da win10 misteriozno natera plocu da za isti klok vuce vise napona?jesam dobro shvatio?

Ne, hoce da kaze da nije stabilan na testu na tom naponu kao na win 8.1 moguce...
Samo znam da je nesalomiv, bilo sta da se kresuje moze samo do desktopa.
Nevideh jos BSOD na ovom sistemu.

ja samo zelim da mi neko pojasni kako je to moguce.da OS ima ikakve veze koliko ce procesor da povuce napona za zadati klok,posto mi nista ne pada na pamet,nemam ni jednu jedinu ideju.

inace imao sam ja par puta BSOD,ali ni ne mogu da se setim do cega je bilo,mislim da sam napisao ovde sta je tacno bilo,cu pogledam.

edit:

koliko se sad setih,uz pomoc ove teme,mislim da je bilo do klokovanja monitora,nekog virusa koji mi se zapatio i standardnih gremlina.ni najmanje stucanje zadnje vreme,kad sam vratio monitor na 60hz i prekontrolisao sistem od nezeljenih gostiju. :)

Poslednja izmena:
Aman dragi ljudi:D pisem sta sam primetio i to je istina,nikad ne pisem sta sam procitao vec sto vidim sopstvenim ocima(nepoverljiv sam)znaci ko sto sam reko nece 10-tka da mi radi na nizem naponu ko sto radi 8-ica,zasto je to tako veze nemam,jer koliko znam nebi trebalo tako mozda je sto je novi os jos nedovrsen ...lupam,stavrno neznam,mozda se javi neko u temi ko to bolje zna,ili je to do moje masine,samo znam da su sva setovanja ista u knap osim napona naravno...
A masina jeste stara ali izuva mnogo jace :p,za sada ostajem tu de sam,kad izadju ovi novi mozda nesto i pazarim ko zna....

@nenad 970 a da ti nisi napao Prime95 od samog starta, dok je CPU jos uvek bio zauzet onim indeksiranjem i drukanjem?

ja samo zelim da mi neko pojasni kako je to moguce.

Imao sam procesor koji mi je radio sve osim rotacije slike u Photoshopu. Zamenio procesor i rotacija proradila.
Neko matematičko logičko kolo koje jedino PS koristi nije bilo OK.
Moguće i da Win10 vuče neke kombinacije CPU funkcija koje na nižem naponu nisu pouzdane dok Win8.1 ne.

hvala, ali opet izbacuje neku gresku.... izgleda da imam nekih gremlina. pasce neka reinstalacija kad stignem pa cu videti onda. a ne bi me cudilo ni da modem ne radi.

4.png

Ja i dalje ne uspevam da aktiviram W10 iako sam ga aktivirao kada sam ga instalirao, poludeo je pre neki dan i sada samo divlja sa onim porukama kako istice i da treba da ga instaliram, takodje na novom Logon UI-u par puta kucam pin tacno i tek iz treceg puta prihvati, ponekad trazi i sifru od mail-a posto par puta odkucam pin pa ne prihvati, napominjem kucam pin ispravno. Nije to nesto sto bi me udaljilo od w10 ali smara ... Sledeci build instaliram na cisto, necu da gazim nista, pa da vidimo onda :)

Ja i dalje ne uspevam da aktiviram W10 iako sam ga aktivirao kada sam ga instalirao, poludeo je pre neki dan i sada samo divlja sa onim porukama kako istice i da treba da ga instaliram, takodje na novom Logon UI-u par puta kucam pin tacno i tek iz treceg puta prihvati, ponekad trazi i sifru od mail-a posto par puta odkucam pin pa ne prihvati, napominjem kucam pin ispravno. Nije to nesto sto bi me udaljilo od w10 ali smara ... Sledeci build instaliram na cisto, necu da gazim nista, pa da vidimo onda :)
Što si kog đavola i radio to, nema nikakve potrebe.

@dejan87dex

vidi, ja win 10 skinem sa ms sajta, otkacim lan kabl sa racunara i hdd, uradim secure erase ssd i odradim offline instalaciju , kad zavrsim sa drajverima nakacim lan i win 10 se sam aktivira, tako sam uradio i sa ovim zadnjim build-om.

Poslednja izmena:
Dobro ja sam drugacije odradio, pregaziio sam win 8.1 instalirao neki Insider app preko MSovog sajta i dobio update na 9926 preko WU, ukucao sam code koji je bio na sajtu i sve je super radilo...al eto posle ovih zakrpa nesto je tu prslo..

Ja sam sa Rufusom odradio UEFI fleshku,i sasvim normalno na novi SSD instalirao bez ikakvih problema, bez ikakve aktivacije,serijala...Image je skinut sa MS. Jedino sto sam otkacio drugi SSD na kome mi je Mac osx(GPT), znate na sta mislim, problem sa EFI particijom kada imamo dva GPT formatirana diska.

Dobro ja sam drugacije odradio, pregaziio sam win 8.1 instalirao neki Insider app preko MSovog sajta i dobio update na 9926 preko WU, ukucao sam code koji je bio na sajtu i sve je super radilo...al eto posle ovih zakrpa nesto je tu prslo..

Nisi trebao kucati bilo kakav kod za aktivaciju, insider verzija se automatski aktivira.

Ok hvala, cekam sledeci build radim od nule, bez kucanja koda :)

Na koju foru mi je brzina prenosa podataka na usb2.0 bolja na XPu u odnosu na W10??? Konkretno file transfer sa Lumie na Komp i obrnuto... Na oba kompa je USB 2.0 ima neka caka za to??

Ah kako se toga nisam setio...fala

Izasao novi build: magnet:?xt=urn:btih:A2E0412C2D8AA3BE91E1D32FEAE59188BDCE6457&dn=10036.0.150306-2322.FBL_IMPRESSIVE_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US&tr=udp%3a%2f%2ftracker.openbittorrent.com%3a80%2fannounce&tr=udp%3a%2f%2ftracker.publicbt.com%3a80%2fannounce&tr=udp%3a%2f%2ftracker.ccc.de%3a80%2fannounce

Vrh Dno