Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

WZOR. Njihove verzije koristim već 15 godina tako da ne sumnjam da su odradili slipstream kako valja, pre će biti da je do samog Windowsa.

Skini original, instaliraj, pa onda rešavaj probleme.

Kako da sherujem particije na aprilskom update-u? Koristio sam homegroup do sada.

Edge Windows Defender Application Guard, ko ima Pro verziju, sada može da pokreće Edge unutar izolovanog VM.
U polisama mora da se namesti za upotrebu clipboard, mogućnosti da se sačuvaju fajlovi, i GPU HW akseleraciju itd. Po default je sve to zabranjeno.

Ne vidi se sherovan folder ili šta ?
Ne vide se sherovane particije, posto mi ne znaci samo folder da bude sherovan. U networks opciji u file explorer-u nema nijednog kompa koji je na w10, ali postoji komp koji je na w7.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Na win 10 :

run : gpedit.msc

Computer configuration\administrative templates\network\Lanman Workstation "Enable insecure guest logons"

Poslednja izmena:
Pozdrav treba mi mala pomoc :)..Posto me mrzi da obaram sistem pa da sve probam iz pocetka:d..
Ovako,imam kablovski net/wifi..Nemam wifi karticu na racunaru,ali imam wifi preko modema kablovske..Uglavnom palo mi da povecem racunar i smart tv putem wifi..Ali mi izlazi ovo

Screenshot_1.png

Sta god ja probao nece da radi..E sad da li ja mogu da povezem tv sa racunarom putem wifi modema od kablovske ili mi treba wifi kartica koju prikacim na racunar da bi ovo radilo..
Skroz sam se bogubio:p..
Radi mi npr cast to device(da pustim neki film)ali mi ne da screen mirror racunara.

Tv ima instaliran intel widi kao mogucnost povezivanja,ali je intel povukao widi pa to sad ne moze..Tako da moram ovako,posto necu putem kabla..

Molim za pomoć tj. vaše mišljenje. Naime imam instaliran Windows 10 od samog početka, kada bi izlazila nova verzija ja bih uradio upgrade i uvek bi bio uredno aktiviran. Do danas sam imao instaliranu i aktiviranu verziju Win 10 1709, danas sam uradio upgrade na Win 10 1803 (tzv. aprilska nadogradnja), i posle upgrade moj Windows više nije aktiviran...Da li neko zna zašto.

Molim za pomoć tj. vaše mišljenje. Naime imam instaliran Windows 10 od samog početka, kada bi izlazila nova verzija ja bih uradio upgrade i uvek bi bio uredno aktiviran. Do danas sam imao instaliranu i aktiviranu verziju Win 10 1709, danas sam uradio upgrade na Win 10 1803 (tzv. aprilska nadogradnja), i posle upgrade moj Windows više nije aktiviran...Da li neko zna zašto.
Imaš MS account ?

Малопре сам проверио, ништа се није променило, после апгрејда ме питао да пребацим на MS налог али сам одбио. У питању је легална седмица пребачена на 10 без коришћења MS налога. Њега сам користио за инсајдер док нису понудили да се врати на нормалу па је и та десетка без MS налога и ради.

Pozdrav treba mi mala pomoc :)..Posto me mrzi da obaram sistem pa da sve probam iz pocetka:d..
Ovako,imam kablovski net/wifi..Nemam wifi karticu na racunaru,ali imam wifi preko modema kablovske..Uglavnom palo mi da povecem racunar i smart tv putem wifi..Ali mi izlazi ovo

Pogledajte prilog 250643

Sta god ja probao nece da radi..E sad da li ja mogu da povezem tv sa racunarom putem wifi modema od kablovske ili mi treba wifi kartica koju prikacim na racunar da bi ovo radilo..
Skroz sam se bogubio:p..
Radi mi npr cast to device(da pustim neki film)ali mi ne da screen mirror racunara.

Tv ima instaliran intel widi kao mogucnost povezivanja,ali je intel povukao widi pa to sad ne moze..Tako da moram ovako,posto necu putem kabla..

Na pogrešnom si mestu, idi u Settings>Devices>Bluetooth and other devices>Add Bluetooth or other devices.

To gde si je da projektuješ na taj računar, a ne sa njega. Project to this PC

Ja danas uradio upgrade na 1803 i opet imam blocking bug, kao na onom sto je trebao da izadje 10-tog aprila. Ne znam o cemu se radi, sad vratio telemetriju na default (ooshutup i SpybotAntiBeacon pogasio sve). Sumnjam i na antivirus, koristim 360 Total Security, da li ga koristi jos neko? Masina je iz potpisa sem GTX1050 koji je kod klinca, ja koristim Intel HD 610 iz procesora.

A šta ti izbaci kao grešku kad pokreneš ručno update fajl?
Možeš i da skineš novu verziju, pa da preskočiš celu stvar.

Nisam mogao ranije da se javim, jednostavno se desava isto, odzipa...instalira... i kada kao zavrsi trazi restart i kada se pokrene OS racunam da ce da instalira i da izbaci %-te ono nista, samo odradi restart a tamo gde "instalirano" prikaze onakav datum instalcije.
Koliko vidi svi muce neki muku, bolje da pricekam da se malo popegla pa clean instalacija.

Taj problem sam imao i ja juče na novoj konfiguraciji. Instalirao 1709 pustio da odradi sve update i na kraju mi isto kao tebi. Nije hteo da odradi ovaj poslednji.
Da li si mozda uspeo da resis problem?

Poslednja izmena:
I dalje pokusavam da povezem tv i pc(bez kabla)ali ne ide..Pc vidi moj tv ali nece se povezu nikako..Jel ima neko neku ideju sta jos da probam,posto bih stvarno voleo da mogu putem wifi da povezem.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

Nisam mogao ranije da se javim, jednostavno se desava isto, odzipa...instalira... i kada kao zavrsi trazi restart i kada se pokrene OS racunam da ce da instalira i da izbaci %-te ono nista, samo odradi restart a tamo gde "instalirano" prikaze onakav datum instalcije.
Koliko vidi svi muce neki muku, bolje da pricekam da se malo popegla pa clean instalacija.

Da li si mozda uspeo da resis problem?
Nažalost taj računar nije moj pa ti ne mogu reći dal je problem ostao ili je rešen instaliranjem poslednjeg updata.

Ja danas uradio upgrade na 1803 i opet imam blocking bug, kao na onom sto je trebao da izadje 10-tog aprila. Ne znam o cemu se radi, sad vratio telemetriju na default (ooshutup i SpybotAntiBeacon pogasio sve). Sumnjam i na antivirus, koristim 360 Total Security, da li ga koristi jos neko? Masina je iz potpisa sem GTX1050 koji je kod klinca, ja koristim Intel HD 610 iz procesora.

Obriši AV, Defender je ionako dovoljan. A i ti privacy tools prave probleme.... Tako da je možda i blokiran neki fajl pri upgrade od strane 360TS...

Nikad ne radite upgrade sa third party AV, jer prave probleme. Jednom sam mislio da je riknula grafička pri upgrade, da bi onda shvatio da je artifekte napravio Comodo koji je blokirao sistemske fajlove...

Nema to veze sa upgradeom, prosli put sam radio clean install i nije bilo nijednog update-a i opet blokirao. Od kako sam ukljucio telemetriju sve na default nije bilo freez-a. Videcemo dalje, ako se desi skidam 360.
Windows Defender nije dovoljan to je sigurno.
Edit: sad vidim iz onog linka da je Chrome problem a ja njega koristim. Najavili ispravku.

Poslednja izmena:
Skini original, instaliraj, pa onda rešavaj probleme.

Džabe povezuješ to što nije oficijalni final build. Probao sam 10.0.17134.1 Pro i Home verziju u nadi da će Home možda bolje šljakati jer ima manje servisa. Apsolutno nikakve razlike nema, treba mu više od minut vremena da se od bootscreena dokotrlja do desktopa. Plus mu treba i dodatno vreme da pokrene npr. Chrome ili novi Firefox uz primetno rezanje hard diska. Deluje kao da je preopterećen što se nikada nije dešavalo sa RS3 i ranijim verzijama desetke.
Windows 7 x64 za 27 sekundi do desktopa.

Zato ja svuda gde je Win10 stavio SSD, kakav crni HDD.
Evo sad se zakucao, drndao nesto po Chrome-u i on stade. Radi mis i kursor ali nista sem toga ne moze da se uradi, samo reset. Skinuo 360 AV pa testiram dalje ali je verovatno Chrome problem.

Zato ja svuda gde je Win10 stavio SSD, kakav crni HDD.
Evo sad se zakucao, drndao nesto po Chrome-u i on stade. Radi mis i kursor ali nista sem toga ne moze da se uradi, samo reset. Skinuo 360 AV pa testiram dalje ali je verovatno Chrome problem.

Problem je u win 10 odn. RS4 nadogradnji,koja izaziva zamrzavanje Chrome-a.Zakrpu ce da izbace tek u utorak.Do tada se preporucuje alternativni brauzer.

Ko kaže da Chrom zamrzava kada jedino njega koristim od kada je izašao? Nije smrznu nijedan put zbog Win 10 do danas.

Dobro, i ako tebi ne zamrzava, to znaci da ni ostalima? 800 miliona Windows 10 instalacija, ali eto, ti si najbitniji.

Nisam primjetio Chrome problem, ali ne radi bas sve tecno, posle restarta za upgrade pojavio se plavi ekran...onaj osjecaj kad mislis da nije sve fino leglo. Bio mi je aktivan ESET pri upgradeu, ni na kraj pameti da iskljucim...ima ti i ta smisla...mada ako iko, ESET nikad probleme nije pravio...

[emoji849]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Vrh Dno