Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To što se tebi raspada mreža, mogu za kintu da dođem da ti opravim to.

...
To sto tebi ne radi ne znaci da nikome ne radi, ljudi su navikli sve u fazonu plug & play e ne moze uvek tako.

Jedino da prepravljam postojeće drajvere za periferije koje imam. Nije išlo sve plug&play ni u ranijim Windozama, pa smo rešavali svaki problem. Jedino ovde kod 10-ke za sada nema rešenja.

Radi..
uploadfromtaptalk1444934957741.jpg

Ne budi sujetan, nego nosi kod nekog ko se bavi sa tim.

Šta da nosim? I sa čime se bavi taj neko kod koga bih to odneo?

Govorio sam o štampaču, starom ali dobrom, koji savršeno radi na svim OS osim na Win10. I o skeneru sam takođe govorio. To nisu neispravni uređaji, nego samo ne rade pod Win10. Ne postoje drajveri za Win10, a oni za Win7, 8 i 8,1 ne funkcionišu.

Ma radi zdnet ali ne verujem da microsoft na silu tera korisnike da instaliraju desetku , sto ukljucuju windows update?

Govorio sam o štampaču, starom ali dobrom, koji savršeno radi na svim OS osim na Win10. I o skeneru sam takođe govorio. To nisu neispravni uređaji, nego samo ne rade pod Win10. Ne postoje drajveri za Win10, a oni za Win7, 8 i 8,1 ne funkcionišu.
Funkcionisu, i drajveri od XP dosta takih straih stampaca sam vec pikljucivao.
Rado bih ti odao tajnu, ali treba i @bachi da nesto zaradi.;)

Khm, da bi imali ažuran sistem?

Slobodno ti odaj tu tajnu, ne mora baš svaki dinar meni u džep.

Kupih pre neki dan polovni skener Xerox 2400, drajveri samo do Viste x64... Ja imam 8.1 x64 i gle čuda, rade drajveri.

Da li bi radili na W10, možda, možda ne.

Da li rade ATI X serija grafičke na W10? Sigurno ne.

Poslednja izmena:
Funkcionisu, i drajveri od XP dosta takih straih stampaca sam vec pikljucivao.
...

Pazi kad sam znao da ćeš reći da bi to kod tebe radilo ;) ***, kad n'umem da namestim štampač. Godinama ga koristim od XP-a, pa preko raznih linuxa i hakintoša do Viste i kasnijih prozora. Ali za 10-ku ipak mora kod majstoresa :) OK, odneću ga. I, hvala na savetu.

Naravno, kod Vuka40 sve radi bez problema. :D Slepi progledaju, ćelavima raste kosa ponovo, bezubi dobijaju prirodne zube, a leči i nerotkinje.

Da mi je da vidim da je neko uspeo drajver od XPa da namesti da mu radi na Windowsu 10 x64! Ae x86 i mogu da prihvatim, poneki i hoće, pogotovo kada je reč o štampačima (mada skeneri dosta slabo), ali na x64, pa mislim. :D :D :D

Poslednja izmena:
Naravno, kod Vuka40 sve radi bez problema. :D Slepi progledaju, ćelavima raste kosa ponovo, bezubi dobijaju prirodne zube, a leči i nerotkinje.

Da mi je da vidim da je neko uspeo drajver od XPa da namesti da mu radi na Windowsu 10 x64! Ae x86 i mogu da prihvatim, poneki i hoće, pogotovo kada je reč o štampačima (mada skeneri dosta slabo), ali na x64, pa mislim. :D :D :D
To za nerotkinje mi ne ide nesto, ali sam uporan...:d

Aha to je sad fokus, matori hw ne radi na W10, pogotovo X serija ati kartica, samo da mi je znati ko to koristi i u koje svrhe?!... Ajmo i test neki Voodoo3 kako radi ili mozda gf256, mozda su tada predvideli da ce to da se fura narednih 20god.

Windows 10 je drugačiji i ispod haube, ne samo vizuelno. Ako stariji uređaji ne rade proizvođači treba da izbace nove drajvere.
Vizuelni izgled, sa druge strane jeste drugačiji. Nekome će da odmah svideti, nekome neće. Da je odvratan i nefunkcionalan kako pričate jednostavno nije tačno. Samo ste navikli da radite na jedan način, te radnje su vam postale deo uslovnih refleksa a sa W10 kao da neke stvari učite iznova. Takav je bio i moj osećaj sa novim Settings menijem jer nisam znao gde šta da tražim. Mada, isti osećaj imam i kada je stari Control panel namešten na Category view. Dok ne prebacim na Icons ne mogu da se snađem. Polako se navikavam na novi Settings kad sam raspoložen da učim, kad nisam koristim Control panel.
Ono što meni "ne radi" kako treba je renderovanje slova u grafičkom interfejsu. Lepša su mi bila slova pod Windows 8.1. Nadam se da će se to popraviti vremenom.

Ako moze Cortana tj. taj search bar do start dugmeta da se iskljuci, zasto ga svi drzite upaljenim?

Zauzima puno prostora na taskbaru. Navikao sam na search u fajl menadzeru i u start meniju, tamo ne smeta nikome.

Mozes da je postavis i kao ikonicu, tako je ja drzim u task baru, uopste ne smeta.

Kako onda radi, jel poziva novi prozor ili se prosiri polje za unos?

Ide na pretragu najpoznatijeg pojma ili neceg sto si vec otvarao ili na web.
Imas vise opcija za pretragu.

Screenshot (426).png

Moze da se ugasi cortana search:

ITFmE4i.png

Onda taskbar deluje kao da imate Windows 8.1.

Navedi te što ne rade, možda neko ima drajvere ili načina da namesti.
Kod mene: HP Lj4 i 6, LJ1300 printeri i Bearpaw 1200 scanner rade perfectno. Ubio sam se da ih namestim na 7mici X64. na 10 sami se namestili, nisam ni znao dok ih nisam probao. Dve USB video capture kartice koje su zvanično imale drajvere samo za XP i jedna TV karta starija od 7mice, windows sami našli i namestili drajvere još prilikom instaliranja.

... Moj vremešni hp1022, sasvim dovoljan za poneko kučno korišćenje, više ne radi. Ne radi ni na jednoj 10-ki, tj, ni na jednom od dva lapatopa ... a radio je na insajderu. Ne radi ni skener. Jes da je i on vremešan, al' odrađivao je poneko skeniranje. Telefone mi detektuje ko mine :d ono, ''min njet ....'' Probao više opcija, ali ništa. Sve kao OK, al neće da štampa. Džaba što ga viđa korektno. ...

Naveo u svom postu 11531, deo tog posta citiram.
Pokušaću da se vratim na insajdersku verziju 105xx ili koja već beše, na starom laptopu, na kome je sve radilo perfektno, pa da kopiram drajvere. Treba malo vremena, ali možda upali. Za sada je to jedino rešenje uz koje mogu da ostanem na Win10. Naravno, mogu i da sačekam neki update sa kojim bi valjda došla podrška kao na insajderu.

Aha to je sad fokus, matori hw ne radi na W10, pogotovo X serija ati kartica, samo da mi je znati ko to koristi i u koje svrhe?!... Ajmo i test neki Voodoo3 kako radi ili mozda gf256, mozda su tada predvideli da ce to da se fura narednih 20god.

Poenta je ta da su trpali Get windows X i na takve mašine i da će dosta ljudi prihvatiti da im se instalira Windows 10 i onda će biti u problemu.

A sta mislis da je MS to slucajno uradio? Ko toliko voli MS da takav potez pozdravi taj ili radi za njih ili je pure fanboy.
I meni na w8.1 get win svaki put kresuje, nit to diram niti cu da ga pregazim, radicu upgrade kada ja zelim.

Samo ima prica koja stoji iza tog poteza, nije MS to slucajno tako uradio, jasno je w10 legne na tu masinu ako legne, pojave se greske i onda korisnik kaze u bre, pa meni treba nova masina, eto sta cu sada aj da zovem servisera, neka nesto odradi, i ti tu dodjes i ti znas sta tacno moze a sta ne, Sto tebi smeta ta MSova odluka, pa ti na njihovim potezima zaradjujes... ;-)
Vecina nece traziti popravku, uzece kredit ili kupiti nesto polovno, samo da radi, uz to morace i w10 da nabavi ;-)
Eto fore da se oem konfe uvale ili laptopovi, tableti ptodaju, e sad kako ce to biti i dali ce im ta Ciga#### uspeti, videcemo.

Ja podizem w10 jednom nedeljno cisto pratim sta se desava, posle nekog updatea na 240 sada je w10 na mojoj matoroj konfi malo malo fluidniji, opet kazem siguran sam da na ssd-u to bi bila druga prica, secam se da je w7 radio lepo i na hddu,ok stoji ali promene donose nesto bolje a cesto nesto i pokvare, nesto ne sve.

Poslednja izmena:
Au bre Dejane, u kojoj ti državi živiš kada smatraš da će korisnici da kupe novi hardver samo zato da bi koristili Windows 10?

Pa nemoj da si smešan bre, ljudi jedva imaju za račune i hranu, jedva sklapaju mesec za mesec, Athlon XP 2000+ mašine su redovna pojava i oni Semproni 775 i AM i tu će da kupuju novi hardver zbog Windowsa 10?

Ajmo malo realnosti.

Nazad
Vrh Dno