Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Да си откачио остале хардове приликом инсталације, не би се то десило. Овако се нови windows раширио на све хардове.

Da, kod mene na sekundarnom laptopu gde je insajder verzija. Moram u divajs-u da je isključim pa odmah uključim da bi vratila i zadržala signal. Obično pri startovanju OS ali se dešava i u toku rada. Na ovom ''glavnom'' sve fercera bez greške, upgrade sa 7-ice.

Kako istekla baš tog dana kad je instaliran win10 (sa tim aktivatorom sam aktivirao bar deset win7 i nikad ni na jednom nije istekla aktivacija.
Ne može da se podigne win10 ako ne prikačim oba harda!??
Sve u svemu win10 treba izbegavati dok god je to moguće.
Nema ovo veze sa Win10 kao takvim.
Pošto nisi otkačio drugi hard, bootloader je ostao na prvom disku, tamo gde ti je Win7. Pošto je sistem aktivacije sedmice uglavnom vezan za modifikovanje bootloader-a, koji je desetka prepisala novijim kada se instalirala, normalno je da ta aktivacija više nije validna.
Znači ako radiš takve stvari, a ne treba ti dual-boot, obavezno prvo otkači disk sa prvim sistemom.

Pošto sam imao jedan hard viška,rešio sam da ga ubacim u komp i da na njega instaliram win 10 da vidim kako to izgleda.Juče sam sve odradio uspešno, malo pogledao i vratim se na win 7 na drugom hardu, kad ono inforamacija od MS -win7 nije aktivairan-.
Toliko o tome šta sve nadgledaju preko desetke.
Pa naravno da nadgledaju. Realno, jel bi ti poklanjao svoj proizvod za dz. Lepo su rekli ko i pod kojim uslovima moze da dobije 10-ku, i logično je da imaju bar neki način da spreče nelegalne. Ne znam sta vam je čudno vise oko tog kako kazete "pracenja".

Imam sledeći problem sa Windows 10, kada kliknem na desni klin na bilo koji fajl na desktopu vrti se plavi kružić desetak sekundi i onda ponudi opcije, može li nekako da se prevaziđe ovaj problem?

Imam sledeći problem sa Windows 10, kada kliknem na desni klin na bilo koji fajl na desktopu vrti se plavi kružić desetak sekundi i onda ponudi opcije, može li nekako da se prevaziđe ovaj problem?

Meni se na hddu vuce W10 ono nije normalno, svaki put kada ga startujem ostavim ga 5min da prodrlja hdd i nadje svoje bubice, posle toga je koliko toliko ok, uskoro cu da preselim ceo image na ssd pa cu tacno znati do cega je bilo, a glasam za hhd, spor jednostavno za W10.

Poslednja izmena:
@umart

gde tačno treba da se gleda:

capture.png

@dejan

meni na ssd-u sve radi normalno samo zeza taj desni klik i kružić kao da imam hard od lapa koji se vrti na 5400 obrtaja i manje, inače dvoklik ulazi u bilo koji program brzo kao na W7 ili Linux-u samo zeza taj desni klik.

Našao sam, problem je do grafičke, sada sam isključio u BIOS-u neintegrisanu AMD i na Intel-ovoj sve radi super.

E ...ga, to nije bio problem kod instalacije win 7
Ма то се одавно дешава, само је питање да ли ће нови да ували boot loader на неки други хард, да ли ће да укине слово старијој верзији коју нађе или ће да ресетује неко подешавање, у овом случају дивча активацију. Чини ми се да се код тебе десило ово под 1 и под 3. Одавно имам навику да откачим све хардове осим тог на који иде инсталација и мене леђа више не боле.

Našao sam, problem je do grafičke, sada sam isključio u BIOS-u neintegrisanu AMD i na Intel-ovoj sve radi super.

ocisti sve graficke drajvere sa Display Driver Uninstaller-om,vrati na amd,fresko stavi zadnju betu,ako ne pomogne,opet ocisti sve,stavi zadnje whql,ako ni to ne pomogne reklamiraj kartu.

mada koliko vidim po resource monitoru taj ralink softver (predpostavljam od wifi dongla) zeza,iskopcaj i aninstaliraj i vidi hoce li biti promene.

nevezano za to,isto je samo sto ako je do grafe mora celi laptop na reklamaciju.ona mora da radi kako treba,mada je 90 posto problem softverske prirode.

OK, inače slažem se da je softverske prirode pošto na istom lapu W7 radi bez ijednog problema.

Ona fora na MSDN-u sa "http://download.msdn.microsoft.com/pr/..." ne radi vise pa ne mogu vise besplatno da skidam? Ima li neka druga fora da se skida besplatno sa MSDN? Hvala.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Moj destkop racunar nece da pokrene windows creation tool. Zna li neko u cemu je problem?

Meni radi. Uglavnom da pogasiš koliko-toliko stvari sa ove slike.

Sajt je vrhunski, nista bolje se nije pojavilo na netu vec nekoliko godina!

Crkao mi wifi ruter, mogu li da odradim upgrade bez neta, tj kada kucam sifru i login dali zahteva i net?

Spybot Anti-Beacon for Windows

Spybot Anti-Beacon is a standalone tool which was designed to block and stop the various tracking (telemetry) issues present in Windows 10. It has since been modified to block similar tracking functionality in Windows 7, Windows 8 and Windows 8.1 operating systems.

Download

Vrh Dno