Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Brate, probao sam ovo...ne ide....skidao mi je 5 i po giga nekog ****** i fail-ovao....to sam prvo probao...nece da mu das mleka...:D
Treba sačekati, Microsoft je u standardnom haosu.
Ako ti je za utehu failovao je i kod mene, prvi put sa windowsom 10 od 5389 MB i još 3 puta sa windowsom 10 od 2669 MB.
Sva 4 puta skinuo i prijavio errore prilikom preparing for installation koraka.
Ja odustao, sačekaću još dok se ne normalizuje stanje.

Nijedan ISO ne staje na standardni DVD, mora sa USB-a da se instalira?

Jel ima neko 8.1 pro kljuc ? Imam 8.1 enterprise, a ova verzija nema upgrade na windows 10..

moze. skipuj kljuceve. sada ti je ploča aktivator wina

ako ides sa msdn distro, možeš ubaciti fajl ei.cfg u sources folderu sa sledecim sadrzajem

[EditionID]
Professional
[Channel]
Retail
[VL]
0
Nema potrebe ovo da se radi kao kaj windows 8.1 sada ima skip i kad stisnes na skip izadje ti dve verzije pro i home :D

Treba sačekati, Microsoft je u standardnom haosu.
Ako ti je za utehu failovao je i kod mene, prvi put sa windowsom 10 od 5389 MB i još 3 puta sa windowsom 10 od 2669 MB.
Sva 4 puta skinuo i prijavio errore prilikom preparing for installation koraka.
Ja odustao, sačekaću još dok se ne normalizuje stanje.

Pa videh da nesto tu ne stima a i bilo je za ocekivati posto je danas zvanicno objavljen win...nema veze...sacekace se i to je to...

Posto se instalacija koliko toliko pregrmela kakva je situacija sa programima?avast free edition radi odlicno npr.dalje?

Ja sam još uvek na 10130, sad mi u updates stoji da skida TH1 Professional 10240 i to još od 15.07.2015. zapeo je na 91%...

ja puko sa ipt jedan iso odradio cleen install po meni radi extra, malo me nesto grafika zezala al proradila.. ostalo super.

Windows 10 x64 je 3.8GB i staje na DVD, stvarno ne znam sta vi to skidate toliko dugo i sa toliko problema.

Ако некоме "не ради" touchpad на лаптопу (као што сам ја мислио да ми не ради) нека погледа ову слику:

windows-10-touch-gestures.jpg

Извор: new touch gestures

Ако некоме не ради Apache сервер (XAMPP/WAMP) нека уради следће:

• Go to Start, type in services.msc
  • Scroll down in the Services window to find the World Wide Web Publishing Service.
  • Right click on it and select Stop.

Извор: http://stackoverflow.com/questions/27333203/xampp-couldnt-start-apache-windows-10

Мало је фалило да се због ове две ствари вратим на Win 7.

Poslednja izmena:
Clean install odrađen. Automatski aktiviran. Ta sad zadovoljan. Imam neke 2 particije oporavka. Ne da mi ništa sa njima da radim

Staje ako izaberes samo 32 ili samo 64 ako ides oba ne moze.Sto se downloada tice ide do 60% brzo onda se od 60 do 80% vuce oko 2 sata

Kako to izgleda?

Konkretno, ono što je sistemsko, start, zvučnik (ne mislim na realtek), mrežni priključak (mom slučaju Wi-Fi), notifikacije.

Kad kliknem na njih (levi klik), potamne, jer naravno kliknuto, posle otpuštanja klika, jednostavno nema ništa ili prosto moraš sačekati neko vreme.

Recimo, kad kliknem na Wi-Fi (da vidim spisak mreža), ne odaziva se, odmah posle idem na start i čim sam otpustio klik na start-u, eto start-a i Wi-Fi zajedno.

To je samo jedna situacija, u principu, sve nasumično. Nekad može biti odmah, nekad ne.

15.7 sam sad sklonio sa DDU, stavio 15.7.1. i moram priznati da je nešto bolja situacija sa problemom.

U pitanju je Enterprise, clean install.

Sledeće je, ili Reset PC ili stavljam Home, pa ću onda da vidim. Inače, OS vrti se na A10-5700.

Windows 10 x64 je 3.8GB i staje na DVD, stvarno ne znam sta vi to skidate toliko dugo i sa toliko problema.

Staje ako izaberes samo 32 ili samo 64 ako ides oba ne moze.Sto se downloada tice ide do 60% brzo onda se od 60 do 80% vuce oko 2 sata

Vidim da su se neki žalili da je preko 5GB pa rekoh da pitam pre nego što izaberem opcije u MCT. Evo skida se, došao je do 75% i još uvek ide punom brzinom.

Instalacija je protekla iznenađujuće bez ikakvih problema, svi programi koje sam imao pre toga funkcionišu odlično.... Nego, jedno pitanje, da li smem da obrišem windows old folder, ili je
bolje da ga ne diram?

Imam nedoumicu oko naloga sto pominjete za aktivaciju win10.
Imam aktiviran win 10 pro rtm(10240) a nisam se logovao sa MS nalogom vec samo sa local nalogom. Skinuo sam danas iso preko MCT i uradio bih clean instalaciju. Da li da prvo naparavim MS nalog ulogujem se ili da radim friska instalaciju?
Ili jednostavnije da li ce mi ostati aktivacija posle sveze instalacije win 10 bez MS naloga?

Instalacija je protekla iznenađujuće bez ikakvih problema, svi programi koje sam imao pre toga funkcionišu odlično.... Nego, jedno pitanje, da li smem da obrišem windows old folder, ili je
bolje da ga ne diram?
Ako ti sve radi brisi slobodno, ja obrisao posle 5 min koriscenja... :)

Ove drajvere 15.7.1 slobodno zaobidjite u sirokom luku.
U Witcher 3 gde sam imao 39 fps sad imam celih 19, o GTA V da ne pricamo.
Ovi sa WU su tata i mama zajedno za ove krs drajvere.

??Drajveri rade savrseno. Ja nikakvih problema nemam,sve mi je na ultra.

Da li je potrebno prvi put update sa 8.1 na 10, ili moze odmah sa iso? 8.1 pro original u pitanju. I odakle se uopste i skida iso?

Konkretno, ono što je sistemsko, start, zvučnik (ne mislim na realtek), mrežni priključak (mom slučaju Wi-Fi), notifikacije.

Kad kliknem na njih (levi klik), potamne, jer naravno kliknuto, posle otpuštanja klika, jednostavno nema ništa ili prosto moraš sačekati neko vreme.

Recimo, kad kliknem na Wi-Fi (da vidim spisak mreža), ne odaziva se, odmah posle idem na start i čim sam otpustio klik na start-u, eto start-a i Wi-Fi zajedno.

To je samo jedna situacija, u principu, sve nasumično. Nekad može biti odmah, nekad ne.

15.7 sam sad sklonio sa DDU, stavio 15.7.1. i moram priznati da je nešto bolja situacija sa problemom.

U pitanju je Enterprise, clean install.

Sledeće je, ili Reset PC ili stavljam Home, pa ću onda da vidim. Inače, OS vrti se na A10-5700.

To znaci odziv je spor, memorije, hard u kakvom su stanju?
Ja kod mene vidim da je odziv trenutan, mada je ddr2 memorija kod mene.
Okrivih AMD za drajvere, vratio na ove sa WU ista stvar isti rezovi.
Nisam igrao par dan izgleda mi da je neka zakrpa zasluzna za to.

Sunce mu,samo par strana unazad procitajte i imate sve odgovore...

Mislio sam na Wortx-ovo pitanje

??Drajveri rade savrseno. Ja nikakvih problema nemam,sve mi je na ultra.
Ozbiljno? pa sa tvojom masinom ima da radi bez ikakvih drajvera.
Nisam igrao par dana, ali kada sam vratio stare drajvere ono isto kao i ovi.
Neka od zadnjih zakrpa mu je dosla glave.

Da li je potrebno prvi put update sa 8.1 na 10, ili moze odmah sa iso? 8.1 pro original u pitanju. I odakle se uopste i skida iso?
Moras update prvo, pa tek kasnije moze clean install. Imas Media Creation tool ovde:
http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Sa njim napravi Pro verziju koju hoces pa uradi update.
Meni je na laptopu prosao isto ok sve, samo Realtek zvuk je morao da se zameni drajver posto zvuk nije radio. Na desktopu u servisu gde isto ima 8.1 nema sanse, probao sa onom komandom i on obrisao pa ponovo skinuo celu instalaciju i stajao na Preparing install jedno 2 sata i ja ga prekinuo. Posto je racunar u firmi, mozda malo da sacekam sa upgrade-om jer ne zelim da se zezne a jos ne znamo, da li je legalno uraditi upgrade na Win 10 a na racunu pise 8.1?

Nazad
Vrh Dno