Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Svukao sam ISO sa onim MS tool-om. Nabacio na stik i poceo instalaciju. Preskocio sam sve stavke gdje me je pitao za key. Nakon ulaska u win, odradio sam onaj prvi i jedini update. Restartovao PC i trenutno prikazuje da je win aktiviran:

27f2d32c3deaea2f55f2c80a20da2808.jpg

Što se kljuca tice, one je onaj genericki: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T ..ali koliko znam, ovaj je kljuc i onima koji su radili upgrade.

Ovo govorim vezano kao Insider. Nisam uradio nikakav upgrade sa legit win7 ili win8.1. Da li je ovo glith, da li ce oni potajno nama pustati Insider update ili smo zaista dobili free win10 pro, ko ce ga znati.

Jedino me interesuje, da li se sada nalaze neke opcije za Insider program da probam iskljuciti ako je ukljucen da vidim sta ce se desiti ??

Sta ti stoji ovde...?

Screenshot (374).png

Ozbiljno? pa sa tvojom masinom ima da radi bez ikakvih drajvera.
Nisam igrao par dana, ali kada sam vratio stare drajvere ono isto kao i ovi.
Neka od zadnjih zakrpa mu je dosla glave.

Ma ne.Hocu ti reci da sam izvrtio benchmark na win 8.1 i kad sam updejtao na win 10.Imam 2 fps-a vise na win 10. GTA V je r social orginal i updejtan na zadnju verziju.

Posle dan korišćenja 10-ke,u neku ruku nisam baš zadovoljan,pri paljenju Laptop mi se na 8.1 palio oko 10 sec,dok je na 10-ci vreme paljenja oko 90 sec,mnogo je to sporo u odnosu na 8.1,laptop je star oko 6 meseci,neverujem da je do hardware-a,kada upalim računar,nikada mi nije uključen podrazumevni jezik tastature,uvek prebacuje na ENG/US umesto na SR/LAT,dok je to na 8.1 uvek bilo podrazumevno.Daću mu priliku još 2-3 dana,ako ne vraćam se na 8.1

Što se Office-a tiče, da li instalirati 2013 ili 2016 Preview?

Posle dan korišćenja 10-ke,u neku ruku nisam baš zadovoljan,pri paljenju Laptop mi se na 8.1 palio oko 10 sec,dok je na 10-ci vreme paljenja oko 90 sec,mnogo je to sporo u odnosu na 8.1,laptop je star oko 6 meseci,neverujem da je do hardware-a,kada upalim računar,nikada mi nije uključen podrazumevni jezik tastature,uvek prebacuje na ENG/US umesto na SR/LAT,dok je to na 8.1 uvek bilo podrazumevno.Daću mu priliku još 2-3 dana,ako ne vraćam se na 8.1
Mnogo, ja sa mojim krsom imam 33 i to dual boot.
Ti nemas razoga da se zadrzavas na win10...
Hajde windows ali i avatar ces morati da promenis...:D

Poslednja izmena:
Na koji nacin se brise windows.old? I imam one dve varijante windows jos : bt je oko 8.8GB a ws je 3.15GB... Sta sa tim ?

ffbbf7f303a5eb1d37f1d1a908a98e02.jpg

Hhehh, uskoro o nastavku insajder programa.

Jel mogu sad sa flesa da brisem ovaj bootabilni win10? hoce moci to opet da se skine ako zatreba ili moram opet da instaliram ovaj koji mi je na flesu?

Što se Office-a tiče, da li instalirati 2013 ili 2016 Preview?

Ništa revolucionarno ne donosi office 2016, barem po onome što sam uspeo da vidim, njega imam na laptopu, a 13 na desktopu. U oktobru svakako
izlazi, barem su tako rekli gotova 2016. U principu kako hoćeš, ali nema neke prevelike razlike...

Mnogo, ja sa mojim krsom imam 33 i to dual boot.
Ti nemas razoga da se zadrzavas na win10...
Hajde windows ali i avatar ces morati da promenis...:D

Stvarno ne znam sta da radim na 8.1 je paljenje bilo ultra-brzo,a na 10 je uzas..Pada mi na pamet da nije odcekirana ona opcija sto je bila na 8.1 "fast boot" , Ali ne mogu da pronadjem tu opciju na 10-ci

Stvarno ne znam sta da radim na 8.1 je paljenje bilo ultra-brzo,a na 10 je uzas..Pada mi na pamet da nije odcekirana ona opcija sto je bila na 8.1 "fast boot" , Ali ne mogu da pronadjem tu opciju na 10-ci
Kako be kod mene leti na uefi boot pali se za 2 secunde

Meni na SSD-u Windows 10 se identično brzo butuje kao na Windows-u 8.1.

Možda ti ne valja neki drajver?

Ja otkad sam rezervisao Win10 i restartovao komp nestala mi ikonica pored sata i probao sam brisanje onih foldera iz windows dela c particije i pokretanje one komande iz cmd-a i opet nista...

Inace tema je danas, tj. juce razvalila sa posetama i porukama :d

Jako dobra mail aplikacija,kalendar i cortana svaka cast

Stvarno ne znam ljudi do cega je problem,mozda je do drajvera,Ali kako da znam,jednostavno na osmici mi obrne dva puta onaj kruzic I sistem podignut,a na desetki prvo malo pricekam da krene da boot-uje,pa obrne oko 10 puta kruzic,I pokrene se crni ekran I opet ucitavanje I na kraju kada se sistem podigne cekam da se pojave aplikacije u taskbaru I tek onda sistem moze da se koristi

Kad se stavi da jezicki paket bude Srpski cortana ne radi?

Stvarno ne znam ljudi do cega je problem,mozda je do drajvera,Ali kako da znam,jednostavno na osmici mi obrne dva puta onaj kruzic I sistem podignut,a na desetki prvo malo pricekam da krene da boot-uje,pa obrne oko 10 puta kruzic,I pokrene se crni ekran I opet ucitavanje I na kraju kada se sistem podigne cekam da se pojave aplikacije u taskbaru I tek onda sistem moze da se koristi
Koristis hdd ili ssd posto kod mene na ssd pali i gasi se za 2-3 sekunde

I kod mene je na laptopu kao kod Markic-a, taj crni deo traje dosta, to nije bilo na 8.1. Mada sistem radi brze kada se podigne od 8.1.

Ako nije clean isntalacija, i ne cudi me spori boot. Kod mene je PC prodisao nakon ove ciste instalacije u odnosu na one silne upgrade.

U poredjenju opet sa 8.1, windows 10 se boot a nekih 3x brze. Zaista ide brzo. Vjerovatno ce se usporiti instalacijama programa ali ne vjerujem da ce biti nesto znacajno sporije.

Ako nije clean isntalacija, i ne cudi me spori boot. Kod mene je PC prodisao nakon ove ciste instalacije u odnosu na one silne upgrade.

U poredjenju opet sa 8.1, windows 10 se boot a nekih 3x brze. Zaista ide brzo. Vjerovatno ce se usporiti instalacijama programa ali ne vjerujem da ce biti nesto znacajno sporije.

Takodje upgrade je napravio katastrofu od kompa ali zato clean instal RASTURA

Ove zvanične, win10 pro.

..moze li neko linkati postavku za cortanu ? Znam da trebam promjeniti regiju i jezik, stavio sam na US ali ne znam sta dalje da proradi.

Poslednja izmena:
Moras da joj kazes kako da te oslovljava tj zove

Nazad
Vrh Dno