Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ili sami mozete napraviti precicu C:\Windows\SysWOW64\cleanmgr.exe /force full

Capture.PNG

Poslednja izmena:
amd je u pitanju,tako da nista od toga,a i nema veze,u medjuvremenu sam vratio na sautbridz kontroler,jer kao da osecam sporiji boot i malo laga nego kao sto sam navikao,mada je to sto posto placebo.

edit:

da,hdd sentinel ne radi na 10tci,bar ne na 9888 build-u,izbaci error da mu treba win xp,7 sta vec ne za neke features-e.

Poslednja izmena:
amd je u pitanju,tako da nista od toga,a i nema veze,u medjuvremenu sam vratio na sautbridz kontroler,jer kao da osecam sporiji boot i malo laga nego kao sto sam navikao,mada je to sto posto placebo.

edit:

da,hdd sentinel ne radi na 10tci,bar ne na 9888 build-u,izbaci error da mu treba win xp,7 sta vec ne za neke features-e.

Radi 4.40.1 PRO na build 9888:

Capture.PNG

Evo fixa za sporo otvaranje disk cleanup:

Windows 10 build 9888 permanent disk cleanup slow fix

http://www.filedropper.com/windows10build9888permanentdiskcleanupslowfix

ko koristi disk cleanup i zašto???

inače, meni se sviđa kako radi za sad ovaj 9888. samo ledovi zezaju i malo me zezao miš pošto setpoint nikako nije hteo da se instalira ali i to sam rešio. accu weather koji mi je zakon ovde ne radi u metro interfejsu. šta znam, ja ću ovo koristiti dok me nešto bitno ne iznervira.
viber mi radi u metrou a klasičan jok. možda su u konfliktu ali metro je VRH pa je on ostao.
igre sam sačuvao raspakovane sa 8.1 i rade: pes2014, fifa14, nfsMW, far cry4, Splinter cell blacklist. To me je oduševilo!

koristimo mi koji gazimo sistem preko sistema jer je to ako ne i jedini efikasan nacin da se resimo windows.old foldera,sto je bitno ako si na ssd-u i svaki megabajt znaci.meni je 9888 build raskopusao particije po ssd-u i verovatno cu da secure erase-ujem ssd i da ga stavim svezeg,pa cu da donosim sud.nije mi neka frka,jer kao sto rekoh,sljakajuca win 8.1 intalacija je bekapovana i ceka kao zapeta puska. :)

Ja koristim, a zasto? to ne bih da otkrivam za sada..

koristimo mi koji gazimo sistem preko sistema jer je to ako ne i jedini efikasan nacin da se resimo windows.old foldera,sto je bitno ako si na ssd-u i svaki megabajt znaci.meni je 9888 build raskopusao particije po ssd-u i verovatno cu da secure erase-ujem ssd i da ga stavim svezeg,pa cu da donosim sud.nije mi neka frka,jer kao sto rekoh,sljakajuca win 8.1 intalacija je bekapovana i ceka kao zapeta puska. :)
Ti bas znas da cuvas tajnu...

C:\Windows\System32\cleanmgr.exe - otvara 2 minuta

C:\Windows\SysWOW64\cleanmgr.exe - otvara za par sekundi

Ne znam kako je na SSD-u ali ovaj .exe fajl za Disk cleanup u system32 je bagovit na build 9879 i 9888 , na SysWOW64 cleanmgr.exe odmah otvara , ovaj registry key sto sam dao naredjuje disk cleanup-u da otvara C:\Windows\SysWOW64\cleanmgr.exe...

Led lampice za tastaturu sto ne rade za sada mi ne smeta , koristim program Keyboard LEDs dok se ne popravi bug...

cleanmgr na ssd-u identicno radi kao na hdd, tj 2 min I par sekundi (2-3 sekunde) za SysWOW64.

Stavio sam Win10 na mašinu koja služi kao NAS/HTPC. Generalno nemam nikakvih problema. Svi programi (xbmc, mpc, uTorrent, nod32) koji su bitni rade odlično.

Jedino mi OneDrive zadaje muku. Vidim po forumima da se svi bune.

Postoji li mogućnost da se OneDrive skloni sa C: diska na proizvoljnu lokaciju?

Kako dodati proizvoljno folder u sinhronizaciju bez fizičkog kopiranja.

Deluje mi da sistem sada troši više rama. Kad uplalim komp troši oko 1,2gb od 6gb. kasnije se popne na 1,4gb. Kakva je kod vas situacija?

Код мене у последње време брља са графиком. После неког краћег сурфовања (ретко га укључујем а када већ ради, мало успут сурфујем) почну да се губе иконе програма који су у таск менаџеру, понеке иконе у системској фиоци нестају, нестане и старт дугме ... преласком курсора преко њих се понека врати али дефинитивно није у реду.
Можда је ипак боље да се сачека макар мало употребљива верзија.

to se dasava I kod mene, probaj ctrl+alt+del pa u task manager tab processes nadji windows explorer na njega desni taster misa I izaberi restart.

Код мене у последње време брља са графиком. После неког краћег сурфовања (ретко га укључујем а када већ ради, мало успут сурфујем) почну да се губе иконе програма који су у таск менаџеру, понеке иконе у системској фиоци нестају, нестане и старт дугме ... преласком курсора преко њих се понека врати али дефинитивно није у реду.
Можда је ипак боље да се сачека макар мало употребљива верзија.

Ма рестатоваћу ја њега у 8.1 или 7, ако им је оволика грешка промакла, колико тек мањих има. Ако сам већ хтео да га тестирам а овако се показује, тест је готов. Ионако ми на главном компу једна осмица ентерпрајз ускоро завршава други циклус па ћу и тамо да пробам, можда је проблем са драјверима за графичку.

izašli danas neki navodno ludilo AMD Omega drajveri. piše da su svemogući pa probajte...

Koliko vidim calexx koristi intel integrusu, kod mene NVidia, cisto sumnjam da su u pitanju drajveri.

Не, 10 је инсталирана на лаптопу који има Ати интегрушу.

ja se ne skidam sa 9888 build-a,sa grafikom i eksplorerom nemam ni najmanjih problema,masina iz potpisa je u pitanju.sa druge strane,DDU ne radi na TP-u,po pokretanju u sejf moud lepo kaze da OS nije podrzan.verovatno ce to da isprave brzo,ali eto.zadnji DDU je u pitanju tj v13.5.3.0.

sad sam primetio da service host :local system 13 i 14 napucavaju cpu na 20 posto,i to manje vise konstantno drze na toliko,kao i da se hdd activity led ne gasi.preci cu jednom sa AV-om da vidim da se slucajno nije zapatio neki virus koji me hoguje,ali ako majkrosoft koristi ovoliko mog racunara za sta im vec treba,e pa ce da leti sa sistema.okej da se malo posluze kad sam u ajdlu,ali da mi roknu 20 posto cpu-a stalno e to nece moci.

Meni je oko 15% sa mozilom na procesoru 2020m dok surfujem..

ja sad pogledao i viber( FOR METRO) drzi na 25% cpu i 2MB rama. Svasta. a bas lepo izgleda. nije hteo da mi radi desktop ali vec sam imao ovaj pa mozda su u konfliktu. jel rade vama oba? ili bar desktop?

edit: radi desktop i trosi 5-7% cpu i oko 170MB rama. morao sam kompatibilnost da podesim na W7.

Poslednja izmena:
ma veci problem i od hoga i od toga sto krckam struju za majkrosoft je sto mi je komp OC-ovan,i dize mi obrtaje venta bezveze,ja se cimam do cega je,zezam se po biosu i sl.da mi bar ponude hocu necu,nego ovako na finjaka.dobro su franjevci rekli,sve sto je dzabe to je i kuso.

Evo isprobavam build 9888 za koji treba activator/reseno I to, veoma slicno kao 9879 tj iste problem deli : sick clenup/ led indikatori na tastaturi/ gubljenje ikonica sto zahteva restart windows explorer.

Sto se tice zauzeca procesora I service host-a krivac je servis : Geolocation service , resenje je u task manager staviti servis na stop ili pokrenuti services.msc naci Geolocation service I postaviti servis na Disableb kako se ne bi pokretao sa windows-om.

Kako to kod vas? , ali kod mene sa athlone II x4 620 OC na 3.4Ghz i Gigabyte GA-MA785GM-US2H sa HD 4200(cekam grafu sa reklamacije)
Pobrisao drajvere za graficku i zamenio plocu i radi, zauzece evo.

Screenshot (10).png

build 9888 deli iste problem sa 9879 : disck clenup/ led indikatori na tastaturi/ gubljenje ikonica( sto zahteva restart windows explorer)

Sto se tice zauzeca procesora I service host-a krivac je servis : Geolocation service , resenje je u task manager staviti servis na stop ili pokrenuti services.msc naci Geolocation service I postaviti servis na Disable kako se ne bi pokretao sa windows-om.

Sto se tice zauzeca procesora I service host-a krivac je servis : Geolocation service , resenje je u task manager staviti servis na stop ili pokrenuti "services.msc" naci Geolocation service I postaviti servis na Disabled kako se ne bi pokretao sa windows-om.

ma veci problem i od hoga i od toga sto krckam struju za majkrosoft je sto mi je komp OC-ovan,i dize mi obrtaje venta bezveze,ja se cimam do cega je,zezam se po biosu i sl.da mi bar ponude hocu necu,nego ovako na finjaka.dobro su franjevci rekli,sve sto je dzabe to je i kuso.

Nema takvih problema, nije to do 10-ke.

Nazad
Vrh Dno