Meni nije jasno zasto ne pustiti free Internet, sto sam ja upravo i uradio. Gledam sinoc oko 8 neko se zakacio, bio 20tak minuta na netu, neki mali protok ostvario, vidim u Attached Devices neko cudno ime, ukucam u Google izbaci mi gomilu Facebook stranica, prezime je u pitanju, sve Austrijanci. Kasnije se poklopilo da se taj neko zakacio oko 11 uvece ponovo, a i ja krenem vani da kupim cigare, obratim paznju po parkiralistu ispred zgrade da nema neko Austrijske registarske tablice, kad ne samo da ima, nego neka klinka sa lap-topom sjedi u autu
E, sad ako se njoj da u 11 uvece sa lap-topom sjediti u autu na parkiralistu onda je meni najmanji problem da pustim net for free. U slicnim situacijama sam nebrojeno puta bio i sam, treba u gradu nesto na brzinu da odem na net, ili odem u Beograd ili negdje drugdje na 10tak dana, pa bi malo da vidim i na netu sta ima, a ono nema nigdje neki free WiFI.
Ukoliko se nakaci neko sa nekim velikim downloadom, lako je njega otkaciti, ali cak i da skine po neki film ili nesto slicno ni to mi nije problem. Internet uglavnom koristim ujutro uz kafu da malo obidjem stampu i forume, tako i uvece pred spavanje, a net stalno ukljucen, pa kad vec placam sve to, neka ga bar neko i koristi.
Ne razumijem ove sto smatraju to kradjom, odnosno one sto su heppy jer su nekome "ukrali" ili ove sto ***** jer im je "ukradeno". Evo ti brate slobodno, pa koristi. OK, zastita podataka je nesto drugo, ali za bitne podatke se ne koristi WiFi, cak je dobro izbjeci i komp vezan za Internet, za te stvri se napravi posebna mreza, bez neta, bez WiFi, pa da vidimo kako ce neko da joj pristupi.