Šta je novo?

WiFi krađa protoka / zaštita

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ide ova tema, pa umesto da se diskutuje na koji nacin najbolje zastititi nase wireless mreze ovde se diskutuje sa kojim karticama i kojim softverom najbolje razbiti neciju wifi mrezu.:S:

samim tim sto vidis kako je moguce da se razbije, shavtices i koliko dobro treba da se zastitis, tipa cak i wep zastita moze da bude dobra ako imas jaku sifru na wifi ruteru,kartici a wep sifru menjas svaki dan, to pricam za neke koji imaju starije rutere koji nazalost imaju samo taj vidi zastite

Ma ok je taj deo price gde se navode nedostaci nekog vida zastite i nacini da se to unapredi, ali voditi diskusiju koji su wifi adaperi podrzani na linuxu, dobro rade sa popularnim snifferima i to, to je deo na koji sam dao komentar i za koji smatram da mu ovde nije mesto.

Sutra isto tako moze da se povede diskusija koji je softver i hardver dobar za razbijanje kodiranih brava na automobilima, gde se pozicionirati i cime skenirati etar kada komsija aktivira/deaktivira alarm na svom automobilu i sl.

Ako je vec zabranjena otvorena diskusija o nelegalnom softveru i zaobilazenju zastita na istom onda je i ova prica debelo u toj zoni. Ako se u tom slucaju ovaj forum distancirao od nelegalnih radnji smatram da isti tretman treba da imaju i ostale teme gde se otvoreno prica o neovlascenom koriscenju tudjih dobara ili, jos gore, narusavanju necije privatnosti.

Poslednja izmena:
Ma provajder daje te kartice i antene što uzima od njih, a uvek me je zanimalo ko pravi te kartice, ovo je garant neka no-name a oni je brendirali, taj model ne postoji na netu, osim na njihovom sajtu :D.
Loša je slika sa telefona ali vidi se.

edit:
Vidi se malo sutra :), ne vidi se model. Piše WL-150G-C.

Ralink RT61

onda bi i ova tema mogla da se racuna tako Razbijanje sifre rar arhive i jos dosta drugih ...
O prvoj javnoj demonstraciji razbijanja wep sifre moze da se procita Ovde
Evo jednog posta u kome se navodi da kod nas u zakonu ne postoji wifi kradja.

Inace progrma wireshark se izucava na etf-u evo linka koga zanima wireshark – packet sniffer ETF

Vrlo je bitna svrha zbog koje se takve vrste programa izucavaju i koriste. Morala bi se razlikovati upotreba od zloupotrebe.
I bez obzira da li je takav vid koriscenja nekih programa ili opreme naveden kao kaznjiv u nasem zakonu ili ne, cinjenica da nekome neovlasceno pristupate resursima i pre svega podacima vas svakako moze okarakterisati kao prestupnike, (za sada) makar i moralne :whip:

Gde ide ova tema, pa umesto da se diskutuje na koji nacin najbolje zastititi nase wireless mreze ovde se diskutuje sa kojim karticama i kojim softverom najbolje razbiti neciju wifi mrezu.:S:

O softveru ne vidim da je iko diskutovao, ja sam pitao samo za čipset, ne i za softver, sve i da jeste, niti linux niti snifferi nisu ništa nelegalno, a pogotovo nisam pitao kako se šta radi, jer znam kako su ovde svi mece dobrići.
Kao što kažeš forum se distancirao od nelegalnih radnji, a sve ovo nikako tu ne spada, može samo da se morališe i očigledno je krenulo u mnogo veću offtopic diskusiju nego moj post. Da idem ja po temama i kritikujem svakog ko otvoreno kaže da koristi pirateriju, a to je i nelegelno i nemoralno. A posebno ove što pitaju koji je p2p program najbolji :S:. Poređenje je daleko bliže nego sa razbijanjem kodnih brava i skeniranjem frekvencije alarma.

нелегално је само оно што наш закон тренутно сматра нелегалним. ако је упад у туђи wireless недефинисан законом, онда не би требало да буде проблем (са легалне стране) дискутовати о томе. са моралне стране је друга ствар.

Da zavrsim sa navodnim "off topicom"

BackTrack, EWSA, Wireshack... sta je to ako ne sofver koji moze posluziti pomenutoj nameni. I nije toliko rec o samom softveru koji je uglavnom legalan vec o njegovoj zloupotebi.

A kad kazes da ovde nema nelegalnih radnji sta reci o useru koji hoce da nauci provajdera pameti tako sto ce mu upasti u mrezu? Ili ove sto bi cisto iz znatizelje koristeci se raznim wifi karticama i namenskim linux distribucijama razbijali komsijske (koliko-toliko) zasticene wifi mreze. Sta im je cilj nego da ukradu nesto internet linka a u pauzi p2p downloada malo procackali i po licnim dokumentima, logovima, siframa itd?
------------------
Bitno je da niko od nas nema dilema oko ovog pitanja, kako oni koji smatraju upad u tudje mreze normalnom pojavom tako i oni koji smatraju da je to isto kao i svaki drugi upad u tudje prostorije, vozilo, privatnost. U svakom slucaju svako ima pravo na svoje misljenje.

Pozdrav

p.s. U prilogu je dokument koji poblize objasnjava domen visokotehnoloskog kriminala koji itekako pokriva radnje koje pojedinci ovde smatraju sasvim ispravnim i legalnim.
edit: evo i linka ka izvornom dokumentu

Prilozi

• Visokotehnoloski kriminal.DOC
    94.5 KB · Pregleda: 1,236
Poslednja izmena:
Običnim scanerom lokala wireless mreže (komp koji je na netu preko te mreže) sam uspeo da uletim na jedan w2k3 server upadnem kao admin jer je pass bio da ne kažem slab nego na "simple try" sam prošao. Podignem remote desktop i voila, full control. Fakture, izvodi, i ostalo a i neki servis (mislim za kase) jer radio. E posle mene :-devil-: ...

I da sve to onako sedeći u bašti uz kaficu i sokić pride.
Pa nek zovu onda brata od tetke da im dižu servere. No job, no mercy.

Meni niti je cilj da ukradem net niti da vučem p2p.
Nego eto malo sam :mad: ponekad.

Cela ministarstva guraju pirateriju a mi ovde o hightech kriminalu.

Poslednja izmena:
Naravno sve ovo stoji, ali ja sam mislio da misliš samo na moj post, i kako on mnogo odudara od teme i "duha" foruma. Znači govorim samo u svoje ime, samo o onom što sam ja napisao, a ne o onom što bi se iz toga moglo pretpostaviti. Nisam pisao šta ću ili kako raditi, niti se hvalio šta sam uradio, dakle samo koji je čipset dobar, to je rečeno, priča završena što se mene tiče. Ti alati se koriste i za razne druge namene koje nisu destruktivne, ono sve što si naveo ni ne umem da uradim, možda ću kupiti karticu, možda ne, možda budem imao vremena i volje da se zezam s tim, možda ne i za šta ću softver koristiti to nisam rekao javno te se ne može zaključiti iz mog posta, samo nagađati.
I nije toliko rec o samom softveru koji je uglavnom legalan vec o njegovoj zloupotebi.
O zloupotrebi nema priče bar što se tiče mene.

Sta je lose uciti na fakultetu wireshark? Alat je veoma mocan i vrlo koristan, samo sto vecina vas misli na ono kako ga zloupotrebiti, ali ono sto se uci na fakultetu ne vodi tome, osim ako ne zelite. Ja sam na FTN-u u NS isto imao kontakt i sa wiresharkom i sa nekim drugim programima, isto su me ucili kako se prave platne kartice i radio sam programiranje istih, ali naravno ne da bi ja razbijao platne kartice ili ih kopirao(odnosno falsifikovao). Ima i poseban predmet na mom fakultetu koji se tice bezbednosti i mogu vam reci da je bilo koja firma koja koristi wifi za poslovanje vrlo neozbiljna(mada ne znam koliko firmi u nasoj zemlji uopste imaju nekoga ko se bavi bezbednoscu u it sektoru, verovatno nijedna).
Kradja interneta, jeste krivicno delo, ako ne znate kako da se zastite, onda lepo ugasite wifi na ruteru(mada vam telekom nikada ni ne kaze da nemate sifru a da vam je wifi upaljen). To vam je opet isto kao da vam neku udje u stan i pokupi stvari jer niste zakljucali vrata, znaci jeste kradja iako vi niste preduzeli potrebne mere bezbednosti(a sto se tice wifi-a ne postoje dovoljne mere). Da naglasim, ne postoji dovoljno dobra zastita bezicnog interneta, tako da ako vam je bitno da vam niko ne ceprka po podacima, primenite, shodno tome, politiku(da zove se politika, ali nije ono sto rade oni smesni ljudi u narodnoj skupstini) zastite.
Necemo valjda da nastavimo razgovor u temi kako BMW X5 ima elektronsko podesavanje ogledala i da je taj vod povezan direktno sa centralnim racunarom ili da se pri deaktiviranju alarma moze snimati frekvencija.(iznosenje ovakvih podataka nije isto kao i vrsenje ovakvih radnji, ovo je cisto u edukativne svrhe) :D

ALO!!! Za one koje mrzi da procitaju ceo thread, ja IMAM WEP zastitu!! Kupio sam taj router 2004 godine! Tada je to bilo dosta skupo a ne znam ni da li je u to vreme postojalo nesto da se kupi sa WPA zastitom!!!!!

Mene interesuje da li mogu da saznam ko je to, cisto me interesuje.. I vi bi ste voleli da ako vam neko ukrade novcanik da znate ko je to bio! Ne zelim nikoga da bijem, to je toliko glupo, kao i to sto se bavite takvim pretpostavkama!

Svaka cast tome ko je razbio WEP sifru, covek ima znanja i na osnovu znanja je
obezbedio sebi besplatnu konekciju.

Sigurno neki klinac. Setite se kako smo svi mi svojevremeno krali vreme na dial apu :D

On garant misli da krade od mreze, a ne od tebe. I nije bitno ko je taj klinac.

Čoveče zaštiti se :wave:

Pa dobro, znate li vi kolika je verovatnoca da se nadje neko ko ima volju i znanje da povaljuje wpa2 ili bilo koju zastitu, i da je pri tome svemu socijalni slucaj jer nema da plati mesecni net?
Ako neko to i radi, radi da bi se zabavio, sasvim sigurno nece posle downloadovati ko ludak, jer verovatno i ima kuci net, i to garant najbrzi paket, geek je geek :).

ma lako je hacovati wap samo ko ima zivaca da dva dana ceka da dovoljan proj paketa bude primljen (oko 2.5 miliona) da bi uspeo da provali sifru :d

DD-WRT ima hotspot funkciju - neko se zkaci na tvoj app na odgovarajuci vremenski period koji ti definises i nakon toga nema vise :)

Inace, najmanji je problem hakovati tudji wifi kada pretragom po Goolge-u za 10 minuta mozete naci sve alate. Pitanje je samo legalnosti a to jeste kradja i krsenje zakona (niti je lepo, ja ne bih voleo da meni neko hakne ruter i da se koristi onim sto ja placam bez mog znanja).

Poslednja izmena:
DD-WRT ima hotspot funkciju - neko se zkaci na tvoj app na odgovarajuci vremenski period koji ti definises i nakon toga nema vise :)

Inace, najmanji je problem hakovati tudji wifi kada pretragom po Goolge-u za 10 minuta mozete naci sve alate. Pitanje je samo legalnosti a to jeste kradja i krsenje zakona (niti je lepo, ja ne bih voleo da meni neko hakne ruter i da se koristi onim sto ja placam bez mog znanja).
Pa da ti ja to uradim ostavio bi ti poruku, da posle ne kazes da je bilo bez tvog znanja :-devil-:
Jedino sto se ne bavim time, iako imam i mogucnosti i znanje, a i bg mi malo daleko :D

Doslo neko 'zadnje vreme' za wireless....ajd' sto se WEP razbija za par minuta (vreme da se nahvata potreban broj paketa), nego sto i brute-force WPA/WPA2 vise nije nemoguc ukoliko se neko zainati pa potera cracking preko CUDA na svojim brand-new nvidia karticama u sli-ju.

Doslo neko 'zadnje vreme' za wireless....ajd' sto se WEP razbija za par minuta (vreme da se nahvata potreban broj paketa), nego sto i brute-force WPA/WPA2 vise nije nemoguc ukoliko se neko zainati pa potera cracking preko CUDA na svojim brand-new nvidia karticama u sli-ju.

za brzo razbiijanje je potreban jak procesor, a ne grafičke kartice

u igrama da, ali za razbijanje i generisanje definitivno je potrebna sirova snaga procesora CPU (na matičnoj ploči), tako da ne razumem kako misliš da program (necu da ga navedem) koristi grafički CPU u te svrhe ?

u igrama da, ali za razbijanje i generisanje definitivno je potrebna sirova snaga procesora CPU (na matičnoj ploči), tako da ne razumem kako misliš da program (necu da ga navedem) koristi grafički CPU u te svrhe ?
Aj da ti odgovorim, test sa starijim karticama http://www.bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/13/currentpage/3/Default.aspx

u bt4 dokumentaciji imas detaljno objasnjeno kako je program optimizovan da koristi snagu grafickih procesora,dobijeni rezultati su dosta puta bolji u poredjenju sa extra procesorima

Vala neka ga razbijaju. Koja je verovatnoća da će 100m oko mene baš da se pojavi neko ko bi voleo da razbije moj minimalni flat SBB paket. ;) Kao što rekoh, rado bih svim dao net za dž. samo sa nekim boljim ruterom sa kvalitetnim QoS algoritmom, čisto da budem ipak ja prioritet za saobraćaj.

BTW, ajd' kad razbije WPA2, mada mi nije jasno kako ako turiš neku šifru od 50 karaktera iz čitavog dozvoljenog ASCII opsega, zatim turiš MAC filtering, a još uz to isključiš DHCP i turiš mašine na neki sasvim uvrnut subnet.

To mi zvuči kao ona priča - turiš alarm na kola, zatim Zeder, a auto već fabrički ima kod ključ. Staviš i lavlju kandžu za svaki slučaj, kamere, sve živo, i dođe baja sa helikopterom i odnese ga, a u pitanju je polovan Punto. :D

Sve ima svoje. ;) Ako će da montira SLI da mi razbija WPA2 na kome nema ništa pametno sem običnog neta koji i sam može da priušti - jer je na 50-100m od mene, računar na kome ima neke filmove, sliku i mjuzu, ništa posebno senzitivno, vala neka mu.

ma dobro zasticen wifi net nece niko ni da dira,fora je da ako imas losu zastitu koristis najbolju koja ti je dozvoljena uredjajem, i jos stavis channel 6 radi fore :p

jde da se osim mene i mr008 još neko uključi u diskusiju

Misljenja sam da se oko toga ne treba uzbudjivati osim, sto treba biti oprezan kod unosenja nekih podataka za banke ili slicna placanja, ima raznih ljudi, a i kriza je.

Ne mora da se stavljaju silne graficke kartice radi dobijanja procesorske moci za razbijanje brute force, skoro sam citao i gledao linkove razlicitih organizacija u evropi i svetu kojima pristupis tako sto dozvolis organizaciji da koristi tvoje kompjuterske resurse preko interneta. Nakon sto ti neko vreme maltretiraju masinu,koriste cpu, ram i sl - ti dobijas mogucnost da iskoristis ogromnu procesorsku moc hiljada kompjutera na neko vreme. Mrzelo me da instaliram program za koriscenje tada, posto u principu ne bih znao sta da radim sa tolikom snagom, ali kada nekom zaskripi eto resenja.
Verovatno neko o tome ovde zna vise.

Ali eto opet moras prethodno da imas interet da bi se prikacio na neki drugi.

Poslednja izmena:
Tomato prilikom aktiviranja WPA2 ključa sam generiše ključ od cca 128 karaktera, tako da bi se to teško razbilo. Nisu to ključevi tipa pera123. A drugo čak i da neko uđe u wireless mrežu, postoji SSL enkripcija za zaštitu poverljivih podataka koji se šalju preko mreže, tako da ko baš hoće da se zaštiti može, u najgorem slučaju mu neko može malo trošiti bandwidth i to je sve.

Inače u inostranstvu, gde su brzine za dva reda veličine veće od naših, svi ostavljaju otvorene rutere tj. hotspotovi su svufa po gradu, pa ljudi na ulici imaju wireless gde hoće. I ja ću ostaviti otvoren svoj ruter kao lokalni hotspot kad budem imao dovoljno veliku brzinu da mi ne smeta ako neko surfuje preko mog rutera. Pa čak i neka skine film, sad kad uzmem 4Mbps ovih dana film se skine za manje od pola sata.

Kad smo već kod toga, šteta što XviD ne može da se gleda u strimu, već sada ne bi morao da se downloaduje film već bi mogao direktno da se gleda kao youtube.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno