Šta je novo?

WiFi krađa protoka / zaštita

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada se ti konektujes na neciji ruter ti si se u sustini umrezio sa njim.

Kad se povezes na Internet ti si se u sustini umrezio sa citavim svijetom, a tad ti je komsija najmanji problem.

Sustina moje price je da ako neko zna, moze lagano da ti prekopa komp kada se umrezis sa njim

Tacno. Sta sprecava nekog Kineza iz Pjongjanga da ti kopka po kompu?

Ima tu jos jedna fora, mozes da ulazes pare u sisteme za zastitu, a mozes i da stavis gomilu spama na HDD, pa onda ovaj sav sretan neka trosi svoje vrijeme i reusrse za analizu gluposti. :d

Zašto misliš da neki Kinez ne može da ode u Pjongjang? :D

...
Kad smo već kod toga, šteta što XviD ne može da se gleda u strimu, već sada ne bi morao da se downloaduje film već bi mogao direktno da se gleda kao youtube.

Samo da odgovorim na ovo - ne znam da li ovo smatras pod pozitivanim odgovorom, al evo, potreban ti je "DivX Web Player" i jos neki player koji moze da pusta nedovrsene fajlove (ja koristim "MPlayer for Windows" - SMPlayer kao frontend).

Znaci, odes na neki sajt gde su fajlovi u divx formatu, sacekas da webplayer krene sa ucitavanjem, minimizujes browser, zatim otvoris player i iz "Temporary Downloaded Files" unutar "DivX Movies" foldera ucitas fajl. Eto :)

Izvinjavam se na OTu.

:)

Ma sve je to povezano.... HG520s se proizvodi u Kini! :))

Zanima me koliko je sigurna konekcija preko hot spota s obzirom da ne moze da se postavi nikakva zastita a vise puta dok sam ga koristio mi je Zone alarm prijavljivao da me neko zeli "posetiti" i to sa IP adrese koja je ista kao i ta na kojoj sam ja nakacen!

Kradja lozinki, ceprkanje po racunaru, pomoc:)

pitanjce

Sa kojim programom mogu da vidim u realnom vremenu da neko hoce da mi se nakaci na hg520 i to da vidim na laptopu koji je wirelessom zakacen na hg?

Essential NetTools, mozes da skines trial verziju sa http://www.tamos.com/products/nettools/ a crackovanu mozes svuda da nadjes, nego zbog pravila foruma da ne reklamiram.

Program je fenomenalan, ima milion opcija za monitoring mreze.
Opcija NetAudit lista sve ip adrese na tvom ruteru od 192.168.1.1 do 192.168.1.255 i proverava da li je neko prisutan i izbacuje ti podatke o njemu, a u Shares opciji mozes da pristupis log fajlu koji ce ti pokazati ko, kada i koliko je pristupao tvom kompu preko mreze.

Malo sam citao ovu temu i na kraju mi nista nije jasno :d Ne zanmerite nubu x) Sad, ja imam ovaj Huawei EchoLife HG510, pa kako ja da to namestim i da se odbranim od bagre sa laptopovima koja krade net?

Ako ti do sada nije ništa jasno vezano za zaštitu. Onda je jedino rešenje da okrečiš stan WiFI stop farbom, a za savki slučaj napravi i jedan faradejev kavez i u njega ubaci ruter. Ako je i to problem pustiš 220v kroz antenski konektor na ruteru pa nek komšiji crkne laptop. :)

Konekcija mi je PPPoE, u stanu imam ovaj ruter i namestio sam WPA2 zastitu.
Od kad sam to uradio, drugi racunar koji se povezuje bezicno, povremeno gubi konekciju.
Kako to da resim?

p.s. mozda ne radi link za ruter pa cisto da se zna, u pitanju je Corega wlbargo

Konekcija mi je PPPoE, u stanu imam ovaj ruter i namestio sam WPA2 zastitu.
Od kad sam to uradio, drugi racunar koji se povezuje bezicno, povremeno gubi konekciju.
Kako to da resim?

p.s. mozda ne radi link za ruter pa cisto da se zna, u pitanju je Corega wlbargo

a kad mu stavis WEP zastitu ili bez zastite onda ne gubi signal,jel tako.skoro na svakom ruteru signal i brzina slabi manje vise kad mu se namesti WPA2 zastita

ja sam imao iste probleme....

ne znam da li ce pomoci ali..
imam karticu u n standardu i ``N`` standard je funkcionisao samo sa wpa2 zastitom
obzirom da je tvoj ruter u g standardu, ne znam da li wpa2 utice na protok i kvalitet signala
sto kaze ZORO, pokusaj sa wep, mozda ce to biti resenje

iskreno, i ja cekam odgovor od nekog strucnijeg..

pozdrav!

na protok obicno utice, ali na signal nebi trebalo, kod mene je signal na USRobotics i Ovislink, isti i sa wpa/wpa2 i bez.
al ko to zna, verovatno na nekim zeza, na nekim ne, a mozda je i do wifi karte kompa.

Poslednja izmena:
ja sam imao iste probleme....

ne znam da li ce pomoci ali..
imam karticu u n standardu i ``N`` standard je funkcionisao samo sa wpa2 zastitom
obzirom da je tvoj ruter u g standardu, ne znam da li wpa2 utice na protok i kvalitet signala
sto kaze ZORO, pokusaj sa wep, mozda ce to biti resenje

iskreno, i ja cekam odgovor od nekog strucnijeg..

pozdrav!

Ako nadjes negde odgovor okaci i za nas ovde da nejurimo na pm, hvala

Kako se krade internet:
http://chainsawsuit.com/2008/10/03/strip-77/

:)

20081003.gif

Ja sam namestio samo Mac filtering, za sada. Praticu razvoj situacije :)

Znaci namestio sam Mac filtering, WPA/WPA2 i hide broadcast SSID. Cini mi se da je ovo poslednje dobra fora jer se ruter uopste ne vidi prilikom pretrage!

To što si sakrio SSID ništa ti ne vredi, uzmi NetStumbler i videćeš ga.

Znaci namestio sam Mac filtering, WPA/WPA2 i hide broadcast SSID. Cini mi se da je ovo poslednje dobra fora jer se ruter uopste ne vidi prilikom pretrage!

MAC filtering, WPA2 i hide SSID su ultimativna zastita. Mislim da za sada nema nista bolje i jace od toga... osim ugasenog Wi-Fi-ija. :D

Ja sam se malo igrao sa komsijama iako mi net netreba, jedna WPA sifra, sakriven essid i mac filtriranje je palo... mada od komplikovane WPA/WPA2 sifre koje nema u recniku nema glava da boli za sad...

imam jedno pitanje za ljude koji su koristili AirCrack, zabavljam se tražeći šifru za komšijinu mrežu, "nahvatao" sam tek oko 10.000 IV-ova (pošto se ne koristi mnogo i nisam u dobro položaju) i pokrenuo AirCrack da traži WEP ključ. On radi već 35 sati (znam da je problem što imam tako malo IV-ova), pa me zanima jel to normalno da radi toliko i jel bi sa većom bazom brže završio?

Neki ruteri imaju zastitu, tj. prepoznaju napad.

Probaj "Cain and Abel" www.oxid.it, upustvo kako se koristi ima na www.youtube.com

Da li sam uhvatio lopova?
Hteo sam da skinem nesto sa Deposit Files, i kaze da se vec nesto skida sa moje IP adrese
Inace imao sam sve moguce zastite i mac filtering i WPA/WPA2, mozda je samo greska kod njih, sta da promenim u podesavanjima?
Telekom ADSL.
Inace u mac filteringu vide se samo 3 mac adrese, lan, wlan i mobilni.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno