У тој варијанти остао би можда само Далај ЛамаA zasto mislite da ce AI da generalizuje i pobije sve ljude? (Mislim ako vec idemo tom linijom istrebljenja) Nisu svi ljudi losi. Vecina je siva ali ima i belih i crnih. Moguce je da bi AI napravio detaljno istrazivanje o svakom coveku pojedinacno pa bi oonda na osnovu toga doneo odluku koga da cvrcne koga da ne kokne a na koga da obrati dodatnu paznju.
Za to nije potrebna AI, dovoljni su geneticki algoritmi, i to se radi otkako su isti izmisljeni...da li ako taj AI naucimo o fizici i materijalima, mozemo da trazimo da dizajnira efikasniji motor ili bolji aerodinamicniji avion ili automobil?
Kako deca u skolama dobijaju ocene na testovima ? Ona mladja bi rekla da jos nemaju znanja potrebna za dati test; ona koja su dovoljno statsala za test, ali nisu ucila ce pokusati da se izvuku pogadjanjem; oni koji su naucili i razumeli stvari ce da daju resenje testa i kako su dosli do rezultata, korak po korak...Kako znati da je AI dovoljno naucen da donese neku odluku? Da li je AI sposoban da donese odluku van zadatih cinjenica kojima je naucen?
Ne, nije... To bi bilo rasipanje resursa, a zbog istoga se i nalazimo u problemima u kojima se nalazimo...Uveren sam da ce prvi samosvesni AI koji bude imao mogucnosti tipa SkyNet,Ultron whatever momentalno krenuti u akciju "ciscenja" jer je to svidelo se to nama ili ne stvarno logican potez ako se uzmu svi parametri u obzir...
Da ce nas masine porobiti predvidjaju samo oni koji zele senzacionalizam. Ne kazem da ta linija razvoja nije totalno nemoguca...Није ми јасно ако је све то тако како сви предвиђају, да ће нас машине поробити, зашто онда људи настављају даље са развојем? То је парадокс..
Do sada svaki AI je izvrsavao virtu...cedaily.com/releases/2016/05/160516091544.htm
А јел треба обуставити због њих истраживања на пољу роботике и аутоматизације јер немају никакве квалификације да раде нешто друго што захтева дипломе?
Видим да се исти отпор јавља према технологији као и у доба 1. индустријске револуције..
Ne,nego bolje da pocrkaju od gladi svi koji nisu skolovani jer jelte ne zasluzuju da rade nigde.
Nemaju svi uslova da da zavrsavaju visoke skole,ne treba ih zbog toga otpisati i ostaviti da umru.
Meni je zalosno takvo razmisljanje,ovoj planeti stvarno treba jedan dobar restart.
Ne,nego bolje da pocrkaju od gladi svi koji nisu skolovani jer jelte ne zasluzuju da rade nigde.
Nemaju svi uslova da da zavrsavaju visoke skole,ne treba ih zbog toga otpisati i ostaviti da umru.
Meni je zalosno takvo razmisljanje,ovoj planeti stvarno treba jedan dobar restart.
Ne razumem ni ja.Da znam resenje ne bih sigurno otpadao na forumu,ali mi je jednostavno ruzno da cujem tako nesto.
Ne treba nikad da budemo oholi,zivot je cudan,ne znas u kakvoj situaciji se sutra mozes naci.
Sent from my Nexus 5X
Одлично, са профитне тачке гледишта добри резултати..са тачке гледишта теме, дискутабилноГенерално, ја и јесам за то да се сви прости послови потпуно аутоматизују и да се укине потреба за неквалификованом (НКВ), КВ и ВКВ радном снагом.
Pa čekaj, koji je tvoj predlog? Obustava daljeg tehnološkog napretka? Ne razumem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari