Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za sve kojima se na mkv vrti "blue circle of death", to je zbog toga što je mkv napravljen sa enable header compression settings, ispravljeno je u nekom trenutku, ali za prvu pomoć imate tool koji skida taj header za 20 sekundi. Ovo sa avijem preko mreže nije to, ima neke veze sa permissions-ima.

Pazi to je sve ok, ali kako objasniti to što sam taj isti film puštao, ali sada imam tzv blue circle of death . 🙂
Ali vredi pokušati sa tim software -om. Btw ajde reci kako se zove to programče.

Da li možda znaš u čemu je problem što kada je mp4 u pitanju, nemam višekanalni zvuk, ako za audio postavim passthrough optical?

Poslednja izmena:
@alaric - ono što je čudno, je to što sam taj film već puštao, i sve je radilo kako treba, i onda odjednom problem

Ista situacija je bila kod mene - avi je poceo normalno,bez titla i kad sam usao u opcije da ukljucim titl sve se blokiralo (osim home i back tastera). Nakon toga nije hteo da pusti nijedan film, bilo avi ili mkv. Sve dok nisam isterao gremline bisanjem tog filma🙂
Definitivno nije do filma jer sam ga normalno pustio preko dvd-a i kompa, a cudno mi je da WD nije hteo da ga pusti ni sa usb flesica

Btw ajde reci kako se zove to programče.
Da li možda znaš u čemu je problem što kada je mp4 u pitanju, nemam višekanalni zvuk, ako za audio postavim passthrough optical?

MKVFix, pun je internet toga, svi su patili odjednom kad je autor mkvtoolnixa počeo da primenjuje standarde po specifikaciji, guglaj malo.

Evo ti ovde link: http://forum.wdlxtv.com/viewtopic.php?f=3&t=4931&p=40279&hilit=mkvfix#p40279

Što se tiče mp4, probaj da nema 2 ili više audio tracka, prvi stereo i drugi multiaac, kroz options. Koji fw btw je u pitanju?

Poslednja izmena:
Na tom linku kažu da je problem riješen sa 1.03.4 firmware ili novijim. Ja imam neku stariju verziju koju nisam ni dirao od kada sam ga kupio, mogao bih onda staviti najnoviji.

Moj FW je 1.06 (tako nesto, u svakom slucaju posednji zvanican FW)..i imam problem. Nisam stigao da probam da skinem header compression, pa da vidim da li ce raditi (mali problem je sto imam mac, mada sam nasao mkvtoolnix, pa cu probati i javljam rezultat) (inace, taj film normalno pustam na Mac-u, PC-u)

Poslednja izmena:
Gledam cene ove nove revizije WD TV Live Streaming media player-a, u Conradu ga zacepili 150 Eu! Mnooogo bre... Jel zna neko cenu u Segedinu ?

Probao sam sa MKVToolnix, i sada se film reprodukuje normalno. Ne znam u cemu je problem, jer sam i prethodni pustio normalno, i onda je poceo da pravi problem. Ok, za one koji imaju slican problem, eto resenja.

Koristi li ko custom firmware koji omogucava razne informacije o filmu (Movie Sheets) ? To je nesto kao XBMC za PC. Interesuje me koliko stabilno to radi, ima li bagova?

Ja sam pre koristio wdlxtv, ali sam se vratio na oficijelni...radilo je ok, meni je najvise odgovarao torrent klijent...ali je nesto poceo da mi pravi probleme i naterao me da se vratim na original

Sta se desava sa Brad-om,poslednji firmw. je izbacio jos u martu ili aprilu i to je bilo oficijelni 1.03.49, a vidim da je sada aktuelan 1.06.15....?
Ja koristim wdlxtv od kada sam kupio wd i sve je OK,kazite mi sada da li sa ovim oficijelnim firm. rade movie sheets ,youtube HD i jel ima neki radio osim live365,verovatno ne al reko da pitam..?
Presao bih malo na officielni firm. cisto malo promene radi ali nemam pojma.

Evo samo za informaciju da javim da u Segedinu u Media Markt-u nema još nove verzije WD Live. Ova "stara" košta 32990 Ft (29000 Ft = 100E) ili ti ~114 Eu. Znači kada uzmeš povraćaj PDV-a to dodje oko ~90 Eu.

Ako neko zna neku prodavnicu (ne on-line) u Beču neka javlja, možda ću bitiu prilici da naručujem pa da kažem adresu...

B-rad izbacio novi firm. za live i live plus 1.05.04_V-WDLXTV-Live-0.5.1.1

Pozdrav svima!
Nadam se da pitanje nije glupo. Imam WD Live nakačen na TV i da bi pobljšao ugođaj gledanja hteo sam da nabacim 5.1 zvuk - koliko sam shvatio za tako nešto mi je potreban digitalni ulaz u AV risiveru ...
Naleteo sam na LG SR906SB
http://www.lg.com/ie/tv-audio-video/home-cinema/LG-SR906SB.jsp
Pitanje za vas mnogo iskusnije u formatima (mkv, BluRay, DVD) odnosno njihovim audio delovima-dali bi ova stvarčica mogla da se uveže sa WD - piše dapodržava sledeće formate
LPCM, Dolby Pro Logic II, Dolby Digital, DTS, MP3, MP3 ID3 Tag, WMA, AAC
Hvala unapred

Taj LG je AV reciver sa 5.1 zvučnicima. Slično kućnom bioskopu, samo ne može da reprodukuje video već samo zvuk. Ima optički ulaz kao i 3 HDMi ulaza i 1 izlaz. To u praksi znači da možeš svoj plejer povezati putem HDMi kabla sa tim reciverom, a iz njega drugim HDMI kablom povežeš sa Tv-om i dobićeš 5.1 zvuk. Ne znam kakav je kvalitet, reko bi u skladu sa cenom, dosta lošiji od nekog mnogo skupljeg Pineer-a, Yamahe itd ali ništa gore od sličnih kućnih bioskopa. Značajno je da možeš da povežeš 4 izvora zvuka i da može da prođe i 3D slika. Razmišljao sam i ja o njemu, prilično je povoljna cena, ne verujem da bi audiofili preterano uživali u muzici ali sam siguran da je za filmove odličan.

Taj LG je AV reciver sa 5.1 zvučnicima. Slično kućnom bioskopu, samo ne može da reprodukuje video već samo zvuk. Ima optički ulaz kao i 3 HDMi ulaza i 1 izlaz. To u praksi znači da možeš svoj plejer povezati putem HDMi kabla sa tim reciverom, a iz njega drugim HDMI kablom povežeš sa Tv-om i dobićeš 5.1 zvuk. Ne znam kakav je kvalitet, reko bi u skladu sa cenom, dosta lošiji od nekog mnogo skupljeg Pineer-a, Yamahe itd ali ništa gore od sličnih kućnih bioskopa. Značajno je da možeš da povežeš 4 izvora zvuka i da može da prođe i 3D slika. Razmišljao sam i ja o njemu, prilično je povoljna cena, ne verujem da bi audiofili preterano uživali u muzici ali sam siguran da je za filmove odličan.

Za video mi pored Wd-a ne treba(upravo zato bi pazario ovo, a ne neki sistem sa plejerom jer mi se čini da je to dupliranje)
Jasno mi je da nije za audiofile, ali nov sam u tim vodama i smrzo sam se kad sam video red veličina cena risivera i zvučnika...Ja nemam neke preterane zahteve za mene je i ovo previše ( stan u zgradi) ali hteo sam 5.1 zvuk
Skontao sam sve o karakteristikama uređaja (LG) ali mi nije jasno šta izlazi kao audio signal kad pustim mkv ili ts sa wd-a i dali to ovaj risiver čita ?
dali je činjenica digital out -> digital in dovoljna da se zvuk čuje u 5.1 kvalitetu

Nisam baš neki stručnjak što se tiče tematike, imam pioneer-ov DVD kućni bioskop koji za moje potrebe ima izvanredan zvuk ali nema optički ulaz, tako da ne mogu da ga povežem sa mojim plejerom (imam ViewSonic-ov VMP74, sličan po hardveru sa WDTV Live) tako da razmišljam o kupovini nekog povoljnijeg AV recivera. Zvuk će ići kao ''surround'' ukoliko je izvor odnosno film sa 5.1 zvukom u protivnom ide stereo (2.1). Pretpostavljam da treba podesiti plejer (mislim da je opcija RAW ili sl) ali je to bolje da napiše neko ko je već povezivao svoj WD sa nekim AV reciverom. Ovaj LG ima i Audio Return Channel (ARC) što znači da ukoliko to tv podržava, preko HDMI ja (1.4) može iči povratan zvuk: TV prema reciveru, sačekaćemo još puno do tv programa koji imaju i 5.1 zvuk ali bi zvuk preko njega sigurno bio daleko bolji.
Da ne pretvaramo temu u nešto što nema veze sa WDTV Live, siguran sam da bi dobio 5.1 zvuk ali najbolje je, kako sam već napisao, da ti da savet neko koji već povezivao bilo kakav AV Reciver sa svojim plejerom.

Poslednja izmena:
Ko nije "stručnjak" bolje da batali multisurround i ne baca pare, jer tu uvek ima problema. I ako ih nema u startu, biće ih uvek kasnije, nesinhronizovana slika<>zvuk i sl.

@ArxAngel
Uzmes Z5500 ili Z5450 i miran si,ja koristim 5450 u kombinaciji sa WD-om evo vec par godina,nikada ni jedan problem nisam imao.

Taj LG ako podrzava to sto pise, moze da radi sa WD-om.

@ArxAngel
Uzmes Z5500 ili Z5450 i miran si,ja koristim 5450 u kombinaciji sa WD-om evo vec par godina,nikada ni jedan problem nisam imao.

Taj LG ako podrzava to sto pise, moze da radi sa WD-om.

Ovo stoji i vidim da dosta ljudi ovde hvali tu kombinaciju ( u stvari nisam video ni jednu drugu ) ali ovaj AVR je duplo jeftiniji ( nov) a koliko sam razumeo 5500 i 5450 se ne proizvode više
Gledao sam njihove specifikacije i upoređivao sa LG i ne vidim razliku oko formata , videćemo.....

Pozdrav svima!
Nadam se da pitanje nije glupo. Imam WD Live nakačen na TV i da bi pobljšao ugođaj gledanja hteo sam da nabacim 5.1 zvuk - koliko sam shvatio za tako nešto mi je potreban digitalni ulaz u AV risiveru ...
Naleteo sam na LG SR906SB
http://www.lg.com/ie/tv-audio-video/home-cinema/LG-SR906SB.jsp
Pitanje za vas mnogo iskusnije u formatima (mkv, BluRay, DVD) odnosno njihovim audio delovima-dali bi ova stvarčica mogla da se uveže sa WD - piše dapodržava sledeće formate
LPCM, Dolby Pro Logic II, Dolby Digital, DTS, MP3, MP3 ID3 Tag, WMA, AAC
Hvala unapred

Kupi to i uzivaj uz WD Player i DD 5.1 DTS ... 😉

Kupi to i uzivaj uz WD Player i DD 5.1 DTS ... 😉

KUPIO! Ne znam kakvi su oni "audiofilski" ovi su za mene bruka 🙂 Pušta sve, lako za povezivanje (simplink mi ne radi jer bi morao da apdejtujem firmware od tv-a) auto kalibracija... jedini problem je što ga nisam odšrafio na više od 30% stan se trese 🙂
Zvone hvala na savetu
Inače da se vratimo na temu...
Apdejtovao ( prvi put nakon čitanja cele teme) firmware direktno na najnoviji oficijelni i oduševljen sam napretkom ....

Koliko sam čitao b-radov firmware nema opciju za audio da ide kroz hdmi? U poslednjoj zvanicnoj verziji ima ta opcija.

Edit: kada odeš u settings -audio/video -audio output. - digital pass -through via HDMI only
Ako sam dobro shvatio te opcije nema u poslednjoj brad-ovoj verziji. Izvinjavam se ako grešim, moguće da nisam dobro skapirao

Poslednja izmena:
kako to mislis?

Radi audio kroz hdmi , provereno , posto mi je live povezan preko Yamaha receiver-a hdmi kablom. B-Rad firmware koristim od prvog dana kada sam uzeo live i sve radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno